Aaaah!!

Börjar vara så j**** trött på denhär pollenallergin, har försökt att inte klaga men aaah!! Nu blev jag bara så arg och lässen på den. Dagligen får jag frågan "är du förkyld" "nej de e bara allergi" sejer jag, BARA allergi, men så tänker ju alla, man har bara allergi, man går med nånting som kan gemföras med en förkylning i ca. 6 mån av året, sen får man hoppas att man inte får en vanlig förkylning på vintern så man är sjuk men än hälften av alla dagar i året. Men det är det där BARA allegi som för mej så förskräckligt arg just nu, förstod det egentligen först nu, vad min läkare sa när jag var liten "man kan tycka att livet är ett helvete när man är allergisk" förstod inte vad han menade då, vadå helvete, och nej ett helvete är livet inte, för då är det illa. Men att leva hälfet av sitt liv utan luktsinne, mycket litet smaksinne, bli andfådd av att bara äta föratt man i prinsip håller andan då man tuggar, en ständig huvudvärk och värk i bihålårna, att vakna flera gånger till natten av att man inte andas, att sitta och sova, att snarka och hosta i sömnen så hela byn vaknar, att vara trött dygnet runt, att gå omkring och snora nysa snyta sej och känna sej allmänt äcklig, att inte kunna vara ute då det är som varmast och skönast, att inte kunna njuta av sommaren fullt ut, att höra det där bara allergi en dag som det är som värst och man skulle ha lust att bara stå i dushen hela dagen för det är enda stället luftvägarna hålls ens lite öppna och att höra oij vad du är snuvig en dag man är glad över att det känns bättre och man kan andas lite, att gå på jobb en dag som det känns som värst och man är som tröttast föratt det är allergi och inte flunssa och att man inte ens hittar en medicin som hjälper.... Ibland känns det bara för hopplöst...

Vilken tur att jag ändå kan mysa med mina lurvhögar, fulla med pollen såhärårs men ändå det enda pälsdjuret jag inte är allergisk för, hur kan det komma sej att just mitt favoritdjur är det jag inte är allergisk för? Tror att det beror just på det, det är det enda jag kan påriktigt stoppa in näsan i utan att nysa :)


sommartips

ett tips till sommaren. lägg i frusna bär i vattnet, fungerar både som isbitar och ger en god smak, riktigt somrigt :)

Ugn

Kan äntligen använda både ugn och spis, lagade idag en grönsaks/maletkött gratäng med basilika. Den blev faktist jättegod, lite bröd och turkisk yoghurt till så slurp :)


Ser ljuset

Sakta men säkert börjar köket faktist ta sin form, nästa projekt är att på något snyggt sättdra fläkten till ytterväggwn där den blåser ut, därför har vi inte ennu lagt upp hörnskåpet, de måste skäras någo bit bort där tror jag, överom spisen kommer ju bara fläkten och kaklat enda upp. Blir nog bra dehär :)


Ledig dag

Har ledig dag igen, avskyr egentligen domhär 1 ledig dagarna.. Har man 2 kan man fixa hemma massor tills man är helt slut den första dagen och slappa den andra, har man en ligger man och drar sej och stressar sej med vad man borde göra tills man sen får hälften gjort och ändå är helt slut.. Jajaa, inte klaga, har ju bara 2 arbetsdagar sen så har jag ledig helg sen :) och sen 2 jobb 2 ledig och SEMESTER ska bli skööönt, känner att både hemmet och jag är i stort behov av det, dessutom kommer vi ju att få en massa gäster hit å de ska ju bli kul :)

Dagens uppgift är att det igen skall se ut ungefär såhär i nedrevåningen.


Oijdå

Färgade visst håret.. Lite ljusare bara, egentligen blev det ungefär min "sommarfärg" men det tog inte hela sommaren denhär gången föratt bli ljusare :) kommer vel vara blond till slutet av sommaren då :s nää men det ble faktist riktit lyckat, hade i färgen bara en jätte kort stund, blev lite rädd när det stod att färgen kan bli extra intensiv i skadat hår... Och hade valt en ganska ljus färg, men det blev bra :)


Världens billigaste mat

Samlade tantpoeng idag genom att laga nässelsoppa, plockade ju nässlor med famo och fick med lite hem. Soppan blev faktist bättre än förväntat, ingen man vill äta varge dag men endå en man kan göra nån gång då som nässlorna är ätbara :)
Som ni ser kan jag inte koka ägg, dom lyckas aldrig nånsin... Nu blev dom alldeles för lösa... Förstår int...


Egen tid

Jagade iväg marcus till grannen och basta, nu blir det skön egen tid under filten framför tv:n :) sånt behövs ibland, speciellt när man jobbar med människor varge dag och annars ser honom hela tiden, ska iallafall njuta nu, och ennu mer sen när han kommer tillbaks <3 för lite saknar ja ju nog redan....


Dagens

Vaknade precis. Nu skall jag bara slappa till halv 1 som jobbet börjar.. Väntar såå på min semester speciellt nu när det är så fint väder och jag kommit förbi dendär tonårs latheten som jag kallar den :p ska fixa i trägården och försöka göra så mycket som möjligt men endå ta det lugnt, nu for jag från saken igen. Skall iallafall idag dra bingo för byns tanter, de kan vel vara rolit, tycker om när det är variation i jobbet :)
Från bilden ser ni vad jag hoppas marcus kommer att göra idag :p

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2694538/images/2012/pic_204094849.jpg" class="image">


När allting slår ut i blom


:)

Har varit idag hos famo och fafa pch kokat lite rabarber och jordgubbssaft som smakar så mycket sommar det bara kan. Har också plockat lite nässlor och eftersom köket snart är användbart skall jag i snaraste framtiden koka min första nässelsoppa, marcus skulle villa ha nässelplättar men nässlorna från gården lär inte ta slut i första hand. Bra att ha en famo som kan lära utallt möjligt som en kvinna "skall kunna" :) bakade också en rabarber och jordgubbs paj, eller gräddade.. Hade färdig frysdeg så räknas kanske inte till att baka... Vi åt den iallafall precis i solen och frack lite av saften också, mums :)


Suuurt

Ska iväg till famo och fafa med mina sura saftiga rabarbrar från tregården och koka lite rabarbersaft, mums :) funderar på om jag borde blanda med lite jordgubbar, de kan ju bli gott men går de månne me frusna? Hmm? Dedär vet nog famo :) ska via mattsons ändå efter socker så kanske lite jordgubbar då får följa me, å kanske att pajbotten så jag får baka en rabarberpaj (hatar att knåda så om inte marcus är med blir det färdig pajdeg)


Frissa

Var hos frissan idag p.g.a. Att mitt hår varit så slitet efter permanenten, fick veta att 15cm av det var helt dött 3 cm levande och resten halvdött. Frissan som permanentat mej visste troligen hur man gör en normal permanent men inte hur man gör i ett typ av hår som mitt, har tydligen mycket tunna hårstrån men dom sitter väldit väldit tätt så det är jätte svårhanterligt ( så sa denhär lite mer erfarna frissan) alltså den förra frissan skulle ha använt en mildare vätska, haft i det kortare tid och skjöljt av det i minst 20min (hon sköljde ca.10 min) iallafall så tyckte denhär frissan att det hade hängt på minuter att jag inte skulle ha blivit av med allt hår, alltså attvätskan skulle ha bränt av håret. Trevligt tycker jag, man tror ju att man går till en professionell när man går till en frisörsalong men tydligen inte... Nåjaa är möjd med min nya frisyr som betyder mycket mycket mindre hår men allt det döda borta, bara att vänta att det halvdöda också växer ut. Köpte en schampo och balsam som skall ge extra mycket fult inte innehåller silikon och som dessutom skall ge lite volym åt mitt tätt packade hår som ser så platt ut för att det är så tjockt, låter mysko men får vel tro :p köpte också en borste som är superfin och som skall vara skonsam för håret och ta bort statisk ström och som dessutom är knallrosa och snygg!
Men låt höra! Va tycker ni om korthåriga mej?
(har dessutom fått massor av frälnar, syns visst att kag är röhårig :p)


Life

Vår nya tavla vi båda föll för direkt med ett av som mest sanna ordspråken i världen. För mej betyder det att inget liv är perfekt, försöker man sträva efter det perfekta livet blir man aldrig lycklig, därför ska man vara lycklig för det man har och lära sej att glädjas åt dom små positiva sakerna som finns i varje negativa sak, lära sej att dansa i regnet.


midsommar

sitter och planerar menyn till midsommar, vattnas riktigt i munnen, slurp vad allt låter gott. får se vad det blir. Hoppas på en riktigt fin midsommar :) Mycket har vi att planera men det skall nog bli bra. funderar ennu om vi ska äta ute eller i matsalen, man kan ju ta upp fönstren i matsalen så är man nästan ute men man vill ju endå sen sitta ute när man ätit, äter vi ute måste marcus skruva ihop nån slags långbord och bänkar. Mycket funderingar :) tror ja håller mej vi maten så får marcus ta matborde :)
Här har ni midsommar enligt mej:
en färggrann frech buffe + lite grillat
sommarblommor
snaps
Midsommarstång (råkade tillockmed hitta en av eckerös midsommarstångar på google)
midsommaren skall ju självklart firas i skärgården.
ingen midsommar utan jordgubbar
man ska hinna se både soluppgången och solnedgången, om nu en sådan finns på midsommar...
sist men absolut inte minst måste man ju ha sina vänner där :)

Update köket

En liten uppdateringsbild från köket, sakta men säkert ingen stress är vårt motto med köket. På samma gång vi gör det så snabbt vi hinner. Men det finns ju så mycket annat som ska göras på samma gång, t.ex. Att bara njuta av livetoch röija upp och plantera på gården. Därför har vi ingen bråska, så länge det är nästan klart tills marcus mamma, mammas sambo och mommo kommer och mamma och filip några dagar senare och helt färdigt till midsommar.


ingen sommar utan hoffmaestro

finns det ett somrigare band än hoffmaestro? troligen inte... såå bra, oc ennu bättre live :)
http://www.youtube.com/watch?v=z0KW5Ng8LfE
För dom som inte har en aning vad hoffmaestro är eller vad dom spelar (vilket vel dom flästa vet) är det ett typ reggae band, lite blandat rock och reggae sku ja seja.

Schopping tips

Har ett litet tipsnär det gällershopping, shoppa alldrig iklädd nånting du verkligen känner dej bekväm med, då känns allt annat dåligt. Gjorde det i stockholm med min nya orange/röda tunika som jag faktist gillar, så bekväm och fin färg. Tyckte alltså att allt såg dåligt ut när jag gillade den så mycke....

 


Sommar och sol

Tog tydligen med sommarn från stockholm, har nämligen +27 och så vindstilla man nu kan ha när man bor brevi have, men lite mer sku de kunna fläkta nog. Kan ni gissa vad kag gjort idag? Blev inte enligt planen.


Dagens

Dagens program består av att orka mej ipp ur sängen, åka iväg och träna, skruva köksskåp. Där har vi dom planerna, gärna ska jag hinna ta det lite lugnt där emellan och vara ute lite :)


Hemma igen

Är nu hemma igen efter stockholmsutfärden var riktigt roligt. Bi for iväg med eckerölinjen och var framme i stockholm 11 tiden, gick i några butiker och sen till vapiano på lunch. Efter lunchen tog vi taxi till hotellet och checkade in, slappade en god slund på hotellrummet, duschade, fixade oss och tog tunnelbanan till hard rock cafe, hade glömt hur mätt man blir där och tänkte föra samma misstag till jag kom ihåg det och lämnade alla pommes i min portion, dessutom delade vi på efterrätten och endå var jag heeeelt proppmätt, inte endå som i london att de var en pona att gå hem och åka tube som så mätt men ändå mätt. Där va nån forbollsmatch den kvällen så det var proppfullt och folk hade fart på, vi hade endå tur som råkade få ett bord bara efter halv timmes köande. Sen for vi tibaks till hotellet och somnade bums. Nästa dag åt vi världens godaste frukost på hotellet, troligen den godaste jag nånsin ätit fören vi for iväg på stan och shoppade hela dagen, marcus hittade en massa fina sommarkläder jag hittade bara ett par toppar, ett par bh:n, lite träningskläder och lite hårgreijer och smink, alltså pengar gick det men hittade inget sådär roligt som en sommaklänning eller nåt sånt. Vi var på fika också under dagen i solen, där var riktigt sommar, +24 och hanska vindstilla så man kunde gå omkring med bata t-skjorta, skönt :) sen var det hemsresa igen 17.30. Ett riktigt skönt veckoslut alltså :)

Lägger in lite bilder på oss, vårt stökiga hotellrum och utsikten från rummet.


Nails

Är så nöjd över att jag slutat bita på naglarna, dessutom har dom blivit riktigt starcka :)


Jag och mina nya kläder

Nu ska ni få ett par outfit bilder bara föratt jag har list, brukar int ha de eftersom ja int orkkar mejka mej bara föratt ta några bilder och blir så blek och äcklig annars och dessutom tycker jag att jag bara blir och se fet och ful ut, som denna gång också... Men kan ju underhålla er endå med bleka jag....
Dehär outfitsfotande brukar sluta i att jag blir sur på marcus föratt han tar en bild precis då jag grimaserar eller tar en bild i fel vinkel så jag ser ennu kortare och tjockare ut än vad jag redan är, sen sejer han de får vara då å så e de..

 

 


Äsch

Hände nånting konstigt med förra inlägget.. Men tycker att alla bilder endå syns fast det ser sådär ut...


Hittat på gården

Hittade allt möjligt på gården häromdan. Tycker om att gå omkring och knäppa omkring mej på gården, är inte så intresserad av fotografering annars men skall man ta bilder ser man lixom mer än bara ser, då letar man efter domdär små vackra sakerna.

 

 


Kakel

Har valt kakel idag, de blir ett vitt kakel, ett av dom vanligaste men i 2 olika storlekar som sedan blir i ett mönster som jag tror blir riktigt snyggt. Fogarna blir askgråa så det blir lite annorlunda fast neutralt :) vi stod länge och vred och vänd och funderade på alla fina kakel som fanns men till slut tog jag fram min "konstnärliga sida" om en sån finns och plockade med helt vanliga vita kakel till ett mönster och marcus sa direkt dedär tar vi :p skorstenen blir ett beige stenimitationskakel med inslag av rött och grått :)


Min lilla sötis

Ni börjr nog bli trötta på våra katter men dom e ju våra beenisar <3 så en liten söt nadjus här igen <3


Dammit

Köket börjar ta sin form, men mycket ennu att göra... Men man ser lite hur det skall bli :) idag har marcus fått sprutt på och beslutat sej att arbeta lite mer en en hlv timme per kväll med det så idag fick vi skivan sågad i form :) oij va de blir mycke fint damm, men de tycks komma bara till hela tiden så blir vel att städa sen när allt är på sin plats och man kommer åt allt :)


Var är du??

Hade så mycket energi före jag blev förkyld och nu är all borta.. Vart for den?? Och dessutom har jag bara en dag ledignu.. Har inte ennu riktigt ens vaknat och funderar på allt som borde göras, visste inte att man kan ha så många borde göras före vi flyttade hit, och nu är ju bordena mer betydelsefulla också, inga borde lacka naglarna borden, mer som borde förstora potatislandet och sätta potatis före det är helt försent... Nåjaa, tar det lugnt en stund till och sen ut :)


Väntar väntar

Om ca. 2 veckor åker vi med marcus över till stockholm på en liten spa weekend :) väntar så nu redan de ska bli så super att få äta gott, shoppa och slappa på spa och ha riktigt egen tid med bara oss 2 <3 de behöver man ibland,speciellt då man lever i ett byggkaos.. Vet egentligen inte riktigt vart vi hamnar, bara att hotellet borde vara jättefint, att det ligger på södermalm, att en kompis (som fixade lite rabatt ) har praktiserat där och att det heter clarion hotell... Så de blir en överraskning att se hur det ser ut, troligen en positiv sådn efter domhär lågbudjethotellen vi härtills bott på, får se, blir säkert bra :)


:)

Kan meddela att efter lite powervalk och några km rodd och lite bastu där på känns det mycket bättre än före jag for iväg, men pigg blev jag ju inte snarare tvärt om och dedär pollene hjälper ju inte så mucke... Men men skönt att ha rört på fläsket lite och rodd är dessutom riktigt kul :)


Motstånd

Ska iväg och träna men skriver ett litet onödigt inlägg först, tar nämligen så emot att åka iväg på samma gång som jag vet att efter lite träning och bastu har jag vaknat och orkkar igen göra allt möjligt hela dagen, för sen har jag ju faktist halva dagen på mej ennu att göra allt möjligt. Så opp med den där tunga rumpan nu ida och kör till stan!!
Här är oinspirerade sura jag :p


My big love

Min stora kärlek är kokböcker. Följer sällan recept men att bläddra igenom en hög med kokböcker och sen göra en blandning av vad man minns är det roligaste som finns :) här är min lilla kökbokshylla men min kokbokssamling. Dom 3 på nedre bilden är i mitten min absoluta favorit som innehåller allt, en hel del recept till alla sommarfester man kan tänka sej och dessutom ennu lite dukningstips, info om högtiden om det är t.ex midsommar då och såna små roliga tips till ett lyckat sommarkalas. Den till höger köpte jag på kosläppet och den innehåller massor med kötträtter och den till höger är min nyaste komling som jag fick av famo och fafa här om dagen, den får man också en massa inspiration av för den har blandat bakverk och loppistips, och jag som älskar att både gå på loppis och laga mat och läsa kokböcker med fina bilder i tycker den e otroligt inspirerande. Brukar försöka att inte gå in i bokhandlar för jag kommer alltid ut med några kokböcker... Annars är jag ingen bok människa har aldrig gillat att läsa men just domhär med fina bilder på god mat är ju bara för härliga!


Inget kök mat

Kastade ihop lite inget kök mat med den ingen mat vi hade hemma eftersom jag inte hade tänkt på att jag endå behöver äta fast marcus är borta. Blandade ihop nudlar, räkor, kesella och sweet chili sås och det blev faktist riktit gott! Mumms :) de ser int så frecht ut men tro mej de va gott!


Sånt man blir glad av <3

Marcus åkte ju iväg till borgå i torsdags, då hade han lämnat en söt liten lapp och nycklarna till legenheten så jag skulle kunna fara ut idag. De e ju sånhäna små saker som en liten lapp som är riven från en större lapp som man blir glad av, en liten söt gärning. Införsej lämnar han såna lite då och då men jag blir varge gång lika glad :)


Rättning...

Menade alltså på lördag och sen ska vi ut... Har inte lärt mej hur man ändrar i ett gammalt inlägg...


Jobba jobba

Ska snart iväg på jobb, jobbar 15-20 idag, känns ju lite kort eftersom jag jobbar mycket 12 timmars dagar men imorgon igen 12 timmar sen ledig helg :) har dessutom ennu måndag och onsdag ledig och har önskat ta ut övertid tisdag så kanske jag får riktigt långledigt :) idag åker marcus dessutom till borgå så kommer vara helt för mej själv till på söndag, lite trist.. Men som tur är en kompis från borgå påväg till ön och hälsar på på söndag och sen far vi it på kvällen :) dehär ble ett lite flummit inlägg känner jag men va gör de :)
och sist men inte minst en bild på mina bebbar :)


Kök..

Känns somatt vi båda har tröttnat på köksskruvandet... Sååå många delar och det tar sån tid... Nåå.. Några skåp är ju klara och hoppas på att ikväll ha undre skåpraden färdigskruvade. Hohho... Visst e de billit å bra med Ikea men dedär skruvade, roligt ennu med det första men sen när de e mer börjar de ta på nerverna..
Efter att käke e klart ska vi nog ta sommarlov från renoveringen! Om de lyckas.. På samma gång som man är helt slut av både jobb och renovering vill man ju fortsätta för de blir ju så fint..
En kväll när jag kom hem hade Marcus varit duktig och oljat utemöblerna och målar vår rostiga grill så sen ser ut som ny igen :) tur att alltid nådera har energi :)
och vilken tur att man hittat en händig man åt sej, annars skulle det nog inte bli till nånting.


2maj

Blommor, knoppar och småkryp :) har börjat trivas riktigt bra bland de två första :)


1maj

Hade en riktigt fin 1 maj efter en riktigt fin vappen, på vappen var vi hos bekanta här i byn och hade valborgsbrasa, grillade korv och spelade boboll, faktist roligt och tro de eller ej ja träffa tillome bollen :p 1maj som jag nu egentligen tänkte skriva om var vi först till stan för att se på motorcykelparaden och tittade runt lite där på allt som hände, fyndade ett nytt lite mindre soffbord och en liten segelbåt att ha och stå på bokhyllan. Sen bar det åt mot geta och kosläpp, de va en rolig syn, först släpptes dom 40 kalvar som fötts under året ut, de var lite fundersamma för dom hade ju aldrig varit ute förut, sen släpptes korna ut som var glada och hoppade och sparkade och sprang runt, sist men inte minst släpptes avelstjuren ut, han va stor han, såg riktit farli ut som han vifta me bakbenen och bölade. Sen var vi en sväng till slakteriet och köpte lite korv och metvurst och deras kokbok med en massa kötträtter, köpte också lite äppelsaft och sånt som fanns att köpa. Efter det åkte vi vidare till famo och fafa för att sjösätta båten och äta strömmingslåda :)
har inte ennu kommit underfund med hur man skriver bildtext med dehär manicken men här kommer jag med min examensmössan och lite kossor och sånt :) på tjuren fick jag jätte dåliga bilder men la nu endå en som man ser lite av den..


RSS 2.0