Skulle bli glad!

Skulle bli jätte glad om ni som går in och läser här skulle villa kommentera ibland :) Brukar själv sällan kommentera på bloggar jag läser men skulle vara glad att veta vem ni alla är :) När jag ser på statisktiken har jag 40 unika besökare igår och 30 idag och undrar stort vem alla dessa är :) Inget måste såklart men ni får gärna komma ut ur skåpet! :)

En bild på vår komis här från gården, han är också glad :)


Havsutsikt?

Många frågar "bor ni vid havet?" Och jaa de kan man vel seja... fast vi inte har strandtomt, dehär är iallafall utsikten från sovrummet, från matsalen vardagsrummet och köket är det ungefär samma utsikt :)
 


sneak peak

Ett litet sneak peak på hur vardagsrummet håller på att forma sej (tro mej känns somom det är ett rum nu fast mycket ennu fattas)

Här ser man ena tapeten iallafall ganska bra :)

Inte världens bästa bild men man ser vel vartåt det är påväg iallafall :) Fönstrena skall ennu få lister och sånadär gammaldags hissgardiner :) Dessutom skall bordet målas vitt så vi inte behöver ha borduk alltid :)


Myskväll

Har märkt att både jag och marcus börjar vara lite smått irriterade på allt, troligen föratt det helatiden är så många borden överallt. Så igår efter mötet tänkte jag att nu skall vi ha en lugn myskväll och äntligen inviga vardagsrummet! Så jag for till butiken och köpte pajingredienser och sallad och en massa goda ostar och kex och sånt och så dukade jag upp i vadragsrummet när marcus kom från jobbet, tyvärr somnade jag direkt efter att vi ätit, har börjat somna sådär helatiden, hur jag än föröker hållas vaken somnar jag bara. Men det var iallafall gott och mysigt. En av våra alltid lika normala disskussioner kring maten var "är didär små saltgurkorna nån speciell ras eller är det gurkbeebisar man äter och isåfall en sån enorm hassande med mat det är om man plockar dom som sådär små" tror inte så många vill äta med oss :D
Nu är vi iallafall mer avslappnde och nöjda så det var ju lyckat :) Råkade elda så mycket i täljstensugnen också så jag svettas ennu också av alla värme...

sura miner

Märker att folk börjar få sura miner föratt jag inte lägger in bilder på vardagsrummet nu som det är lite mer klart men vänta vänta, det är nog påväg :) vill ha upp gardinerna först :)

storm

Sa ju att jag skulle berätta om vår spännande hemresa. Vi startade alltså från Helasingfors från Marcus syster mätta och glada i stormen och ösregnet, ungefär vid lojo blåste vindrutetorkarna sönder (de lossade från deras motor), vi stannade på en bensinmack och Marcus försökte fixa dom med det enda "verktyget" vi hade med, nämligen nippuside, det var ingen lyckad idee men de skulle ju ha kunna fungera! Det gjorde det iallafall inte så vi fick köra med "handviftad" vindrutetorkare, nämligen medan jag satt och skakade och grät att nu dööör ni nog satt marcus med sin finska sisu med handen ut genom fönstret och viftade på torkarna så an såg lite iallafall medans han körde på motorvägen...

Vi var säkra på att vi inte kommer hinna till färjan, men joo vi hann och blev överlyckliga! Men... När vi kommit genom check in, betalat och blivit ennu lite gladare kom en av dom som lastar båten och sejer tyvärr är båten full nu ni får vända tibax och få tillbax pengarna... Där for den gladheten...

Sen måste vi ju såklart hitta ett billigt hotell, hade pappa och söka på internet efter något billigt och han hittade, skulle kosta 52€ för oss båda och vi tänkte det är ju perfekt då! Vi kom till hotellet, som såg ut som en tandläkarmottagning. Vi frågade efter ett rum och tanten sejer joo jag har ett för 70€, vi sejer men på internet stod det att det finns ett ledigt för 52€ joo sejer tanten, men då har ni toaletten i korridoren, äh tänker vi, vi vill ha toalett, och orkkar inte söka reda på ett annat hotell...

Nu är vi igen glada över att vi ska få sova i en skön hotellsäng och ta det lugnt. Vi går in i korridåren med alla 15 rum och funderar har vi kommit till en lägergård eller ett hotell? När vi kommer int till rummet får vi en till chock... Vi kom in till ett rum sängarna just och just rymdes in i och toan var så man just rymdes och vända sej.. Jaa vi skulle ju bara sova där så till vad behöver vi utrymme, men för att sova gott vill man ju ha dynor, för 70€ tycker man man skulle kunna få sova på dynor som är tjockare än 3cm.. Tydligen inte, Marcus gick till receptionen och frågade om dom inte råkade ha ett par lite fluffigare dunor, joo de hade dom! En 4cm dyna! Wohoo! Nåjaa vi gjorde det bästa av situationen och gick till den närmaste siwa och köpte lite kvällsmat och ljus och såg lite på tv före vi somnade (för tv fanns där faktist i rummet!) Sen vaknade vi men så sjuka ryggar att blä, di hade inte världens bekväaste sängar kan man påstå... Dessutom gick inte fönstret fast så jag sov med fötterna på batteriet :D

Frukosten skulle höra till priset sades det, men när börjar frukosten, joo klo.8... Vem i hela världen har tid på en vardag att vänta till 8 på frukost???

Jaajaa.. vi har nånting att berätta för våra barnbarn nångång i framtiden. Nämligen tag aldrig in på Hotell Harriet :D

Kan ju hända att vi hittade så många fel föratt vi annars också var på lite dåliga humör men jaa.... Sen gick allt som tur helt okey, vi hann till båten på morgonen och resan gick bra :)


Varför gjorde vi inte såhär???

Laku

På söndag då vi var hos Marcus syster blev jag bjuden på lakrits tee, tänkte först att kan de vara gott men vågade smaka och JAG VILL HA MEEER!! Måste kolla om jag hittar i butikerna här på ön, det var köpt från någon specialbutik i helsingfors så misstänker att det kan vara svårt att hitta men ska göra mitt bästa :) Dessutom sejs det att det ska minska sötsuget :)
Men nu skall jag i duchen och sen om en stund börja köra mot Mariehamn för att gå på mötet med di andra som jobbar natt och så måste jag till matbutiken.

Dåligt samvete

På samma gång som jag för tillfället ligger på min lediga dag (förutom ett möte klo.15 :() och njuter av att ha ett ställe i huset man faktist kan ha tända ljus och njuta av att det är städigt fint och mysigt har jag en inre sress som sejer borde fixa det och det och det. Och då har jag inte kunnat sitta såhär sen jag vet inte när... Borde kanske tänka att jag är värd en dag (eller några timmar) utan jobb eller renovering. Men så lätt är det inte...

Hittat på Ikea

Ska visa vad vi köpte från Ikea eftersom det var någon anonym filur som ville veta det :) Tänker lägga bilder på var jag har dem och hur det nu ser ut i vårt nästan färdiga vardagsrum bara jag antingen hittar batteriladdaren eller köper nya batterier så jag kan fota...
Dethär kom vi iallafall hem med :)
2 st. sånhärna dynor till sofforna med dundynor i, dom är stooora och mjuka och jättesnygga :) (otroligt nog var det marcus som hittade dem)
En stor vardagsrumsmammta, man ser lite dåligt hur den ser ut men den är ljusbeige och vävd. Det är ju så snyggt med lurviga mattor men med tanke på våra bådas allergier är dethär ett bra alternativ för man kan torka av den jättelätt och det fastnar inget i den :) Blev faktist riktit snyggt :)
Bordduk till vardagsrumsbordet tills vi får det målat vitt, kommer inte hinna måla det före jul så...
Ettpar stora blockljus till jul, ska visa sen i hurdana lyktor jag har dom :)
Ett stooort ljus med 3 vekar och en vit lite osymetrisk tallrik att ha under.
2st. av min och Marcus favoritdoftsljus, dom doftar granskog :)
en silver och en guld av domhär som doftar röda bär och är jättefina :)
Kruka med en såndärn blomma bara att med ljusröda blommor istället för vita.
Att ha mellan sofforna i hörnet.
En gardin med snöflingor att ha mellan matsalens ytterdörrar som är av glas, vi har en tunn vit gardin där också så det ser jättemysigt ut :) Den andra ljusgreijen hittade jag inte men det är en boll med hol som ger en känsla att det snöar lätt i rummet, Marcus ville ha den och jag var först lite tveksam om det blir bra men det visade sej vara fint :)
Sängborden Marcus mamma sa vi skulle köpa till julklapp av henne :)
6st till av våra "fintallrikar" så nu har vi 12 så alla har en tallrik på julen :)
En vit fleecefilt
Tvålpump
Tambursmatta
Trooor de va allt men har säkert glömt nånting, det blev en hel del visst :P
(uppdatering) 
Det var inte allt.... Kom på att vi köpte en massa julgranspynt också men ni får se julgranen när vi pyntat den :)

Helgen

For ju altså på fredag iväg till Vår kära hemstad Borgå :) På chemat stod dop, lillajulsmiddag och Ikea (och lite allt möjlit annat smått) = fullt upp. Det blev en intressant resa kan man seja :P eller ett intressant slut på resan..... Ska skriva om de senare :)
Men på fredag var vi ju sent framme i borgå och for ganska direkt och sova, på lördag for vi iväg på dopet, det var julgatans öppning på samma gång så gamla stan var kyrkan ligger var ganska fullproppad. Det var iallafal ett fint dop och marcus systerdotter fick namnet Amanda Janette, vackert namn :) Sen for vi iväg till mina föräldrar på lillajulsmiddag och fick lite paket (ljus och olivolja och julpannlapp och jultee och sånt juligt :)) Sen åkte vi iväg till Marcus mamma var jag somnade på soffan s vet inte vad där hände :D Så for vi och sova igen och när vi vaknade åkte vi iväg och köpte en arbetsrock åt Marcus, sen till Ikea och sen till Marcus syster var vi blev bjudna på pizza och fick umgås lite med Amanda som blivit såå stor och skrattar helatiden :) Sen började vår dramatiska hemresa som jag skall skriva ett skillt inlägg om :)
Det var den helgen, intensiv som vanligt. :)

Ikea

går igenom Ikeas sidor och oij vad det skall shoppas på söndag! Blir riktigt ivrig! Dom har en massa billiga fina julpynt som absolut skall inhandlas! (vi har ju egentligen inga julpynt alls)



Greijer att ha i julgranen, får se vad som ser snyggt ut i värkligheten :)

Juldoft i fina påsar :)

Nån slags stjärnor skall vi nog ha i vardagsumsfönstren, hälst röda etersom det annars är ganska svart vitt där :)


Gillar denhär golvlampan.

Vit duk ska det vara på julen, denhär var sådär passligt jättebillig :P


En filt som ser superskön ut!




Ja här var nog redan tillräckligt tror jag :P Får vel visa sen vad vi faktist kom hem med när vi varit där :) Blir troligen mycket mer... :D Men småningom måste vi ju få det ett se ut som ett hem detdär huset :) På måndag blir det nog kokko på gården tror jag så vi får bort allt paff och sånt man kan bränna...

Får lite dåligt samvete när jag tänker på allt som skall handlas.. Men jag har faktist varit duktig och på bara 2 mån lyckats lägga undan ett 4 siffrigt tal :P Så nu skall jag belönas! ;D


byk..

Skulle villa få bykhögarna som samlats bykade före vi åker till borgå så lade på en maskin när jag kom hem och tänkte att jag väntar att den blir klar och lägger på en till och går och sova sen. Gick inte så bra... Hittade först en mus som hängt sej i källartrappan.. Lade på en maskin och kom på när programmet nästan var slut att jag glömt lägga tvättmedel i maskinen.. argh! Nåå la tvätmedel i och satt på snabbprogrammet, snart ner och hänga upp det och lägga på en till maskin. Underbara vardag... Tycker egentligen det inte är så farligt att byka nu när vi har egen bykstuga och bra med ytor och sånt, diska är värre, vöntar såå på att Marcus äntligen skall få dendär diskmaskinen som står mitt i köket installerad.....
Jag i min ungdom då vi ennu kunde byka och vika, annat är det med nutidens ungdomar.

Sant eller falskt?

Har fått för mej att jag hört att te innehåller kofein. Sant eller faskt? Tror koffeinet jag märkt av är psykiskt koffein men vem vet. Beror vel cokså lite på teet grönt te kan vel kanppast innehålla såna onyttigheter?
Ska annars dela med mej av en onödig fakta om mej. Jag dricker alltid mitt te utan socker eller honung. Förut drack jag med socker eller honung vad som fanns men efter att jag gjorde min praktik på steiner daghemmet slutade jag med det eftersom de hade socker som smakade sirap och det kan jag säga att är otroligt äckligt i te (men otroligt gott på havregrynsgröt) Så nu kan jag inte dricka mitt te med nånting sött i, tycker om smaken av te inte socker :)

Träningsvecka

Tyckte jag var duktig förra veckan (om det var förra veckan veckorna går så snabbt) när jag var 2 gånger och träna men denhär veckan blev det noll, ingen, int alls.. Orkkar bara inte åka iväg och träna när jag vakar... Och så vill jag ju hinna se Marcus den kortkorta tiden jag hinner se honom i dygnet... Men nästa vecka är jag ledig till ons-tors natt och då har jag planerat in body pump på måndag, rml på tisdag och stretch på onsdag. Hoppas verkligen på att faktist ha ork till det :) Har ju lite inspiration till det nu också, beställde ettpar nya byxor och tänkte jaa ja har ju gått ner lite nu så jag tar en storlek mindre, och den en storlek mindre visade sej vara en storlek för stor!!!! Jag hurrar! Synd bara att jag inte tog in det riktigt direkt så har nu gått med dom redan och tex ju inte skicka tillbax dom mer :/ Nååå kanske jag kan använda dom som mammabyxor sen när jag nångång är gravid :D För uppåt skall det inte gå av någon annan orsak!!

Borgå

På fredag blir det avfärd till Borgå igen, vi skallpå Marcus systerdotters dop. Konstigt nog har jag fått för mej vad hon skall heta fast det är superhemligt men jaa.. har vel drömt nånting :D får vel se sen om jag är spåtant eller inte :P
På fredag kväll/natt är vi i borgå och på lördag är det först dop och sen lillajulsmiddag med min familj och på söndag skall vi tidigt iväg för sen skall vi hinna en sväng (som brukar bli 3 timmar) till Ikea och handla lite påfyllnad till huset och sen iväg med kvällsfärjan tillbax till Åland. En hektisk hälg kan man seja...
Undrar när snön skall börja komma? Borgå är jättevackert på vintern :) Har egentligen märkt hur vacker stad jag bott i först då jag flyttade därifrån :D Men åland är också vackert, på ett annat sätt, här är det ju skärgårdsvacker, speciellt nu när vi fatist bor på en mindre ö på en liten ö, eller vad man ska kalla det :D

jag och vänner

Jag tillhör didär som aldrig haft någon bästa vän, bara många bättre och sämre vänner. Jag har heller aldrig riktigt hört till någon "grupp", som i högstadiet när det fanns dom populära, dom nördiga... Jag har lixom alltid varit lite med dom alla så jag har egentligen alldrig riktigt varit helt inne i nån grupp och på det sättet blivit helt bra vän med någon. Jaa i Prakticum kan man vel seja att jag tillhörde en "grupp" och det var också där jag träffade dom jag idag kan lita på och vet att finns för mej och jag hoppas att vet att jag också finns för vilken tid på dygnet somhälst, men man träffar ju dom så sällan! Och nu måste jag skaffa nya såna vänner här, vilket inte är så svårt, har ju här också träffat en massa nya människor, människor som också blivit bättre och sämre vänner, som alltid såklart, men tänk så svårt det är hitta domdär riktigt bra bästa vånnerna!
En stor orsak till varför jag har lätt att hitta kompisar men svårt att hitta vänner är nog det att jag är till en början ganska social, tycker om att prata och bjuder gärna på mej själv, då man ses, men jag är världens sämsta på att hålla kontakten, hatar att tala i telefon, och är bara dålig på att fråga hej ska vi träffas och göra nånting annars bara. En sak jag verkligen borde jobba på... För hur kan någon veta att jag vill vara kompis med den om jag aldrig hör av mej?? Tror många inte vet var de har mej.. Men det är svårt att ändra på sej på det sättet, det är en stor del av min personlighet, jag har alltid varit sån..
Egentligen kanske det ibland hänger på det att jag har ganska dåligt självförtroende när det gäller vänner, Marcus är ju med mej föratt han vill vara med mej, det är lixom en klar sak, vill han inte vara med mej kan han seja hejdå. Men vänner är annorlunda på nåt sätt. Jag tänker, tycker dom jag är tråkig, konstig, talar för mycket, talar för lite, sejer konstiga saker, gör konstiga saker, bara är konstig medans jag sällan själv tycker så om andra...
Har ju såklart en bästa vän nog, marcus är ju min bästa vän det är sant, kommer nog aldrig träffa någon jag kan vara så avslappnat med och berätta precis allt för! Men endå behöver man ju dedär "flickskvallre"! Började tänka på dethär igen efter tjejkvällen, hade så roligt! Så sällan bara man är på sånt...
Nu blev det visst lite djupt...

lördagkväll

Har inte varit ute på över en månad, men på lördag då var jag verkligen UTE, är ennu också lite halft ute :D Vi hade tjejkväll hos en kompis, kände inte så många där så det var roligt att träffa lite nya människor, vi åt och pratade och hade faktist "leksaksparty" och riktit riktit roligt :P Så blev jag lite stylad också, såg tydligen för snäll ut :D Roligt var det, sen for vi ut först till arken var där ett par timmar och senare till kino :) På kino träffade vi sen Marcus och gänget han var ute med :) Där tvinnade vi och dansade och hade ennu lite till kul, sen fick jag sjuka fötter och kom på den underbart goda tanken att ta av mej skorna och dansa i stumpor..på ett dansgolv fullt med glassplitter "-här e sen glas Ida! -Ja vet ja sir nog var de e ja trampar int på de!" 5 sekunder efter "-ja blöööder!" Jaa då hade ja stigit i glas och blödde... Tur rör man sej i vårdarkretser så fick glasbitarna utplockade och plåster på, sen fick jag gå till taxin barfota i -grader, fick inte på skorna mer när jag tagit av dem... Sen blev det efterfest med hon som hade tjejkvällen, Marcus och ett par Marcus kompisar. Och tillbax till stan på morgonen och sova några timmar. Hade ivargefall riktit roligt fast det kanske gick lite villt till..hmm...
Fick också smaka på nånting för mej helt nytt, gräs vodka och äppelsaft, låter mystiskt men det vara faktist gott! Googlade det och det är en polsk grej, därför har man nog inte hört om det tidigare :)
Iallafall, tack alla för en rolig natt!

Sofforna

Nu är sofforna upp packade och på fredag kväll hoppas jag att vi skall kunna inviga vardagsrummet :) Eller de halvmöblerade vardagsrummet, har ju inte riktigt nåt tv-bord och ingen matta och inga lampor och jaa.. de e mycke som fattas.. Ett stort dilemma är också om vi faktist skall möblera så som jag tänkt, la nämligen den mindre soffan i det vi tänkt som bibliotekshörna med bara en fotölj och hyllor och så, bara föratt ha den nånstans, men oij va snygg den var där! Svåra beslut såndänt :D

P-funderingar

Har alltid tyckt att det är lite som en bortförklaring när folk säger jaa men jag ha nog gått upp så mycket i vikt för jag började äta p-piller... På bipacksedeln står det ju nog att kan öka eller minska aptiten, men har alldrig riktigt trott på det men NU tror jag på det! Böt från p-piller till p-ring och det tog några dagar så ändrade min matlust totalt! Har ingen matlust längre, kan vara påväg till jobb på kvällen och komma på att jag inte ätit nåt sen förra natten (på nätterna äter jag vanligtvis 2 smörgåsar, en massa te (utan socker!), en mandarin, och lite gröt före jag åker hem) = det jag ätit på ett dygn kan skrapas ihop och kallas ett stort morgonmål... Hmm.. Det är inte det att jag inte skulle känna mej hungrig! Jag är för tillfellet vrålhungrig men inget smakar, det blir bara och rulla i munnen... Jaa ärligt sakt har jag inget imot det, de kan vel också vara en bra diet (visste inte om jag skulle skriva det sådär är ju egentligen emot dieter och försöker ändra hela min livsstil med små steg och sakta gå neråt mot en mindre fettprocent och en hälsosammare livsstil). Jaajaa, Marcus tyckte ivargefall att jag nog snart måste börja äta, han börjar vel tröttna på att påminna mej om att han endå vill äta och att jag skall laga mat :P Har ni erfarenhet av sånhärna matlustförendringar?



Tapetsering

Vi har tapetsering på g här i huset, det blir såå fint, och tapeten ser så lyxig ut att jag bara väntar att få allt på plats och se hur allt ser ut när det är klart! :)

Borosan Easy up -
Här är vad vi valde till sovrummet :)
Halltapeten
Vardagsrummets fondvägg och biblioteksknuten
Resten av vardagsrummet och genomgångsrummet.
Svårt att se från en liten bild hur det blir men det blir superfint! :)

Julmat

Julälskande jag blev såå sugen på julmat... Måste läga upp några bilder från hur vi firade jul förra året, vi firade bara jag och Marcus första gången vi firade jul tillsammans faktiskt, fast iår hoppas vi hela halva släkten vill komma hit till oss och fira jul :) Min familj har iallafall meddelat sej frivilliga :P
Myyycky mat :D första julmiddagen jag gjort :) Annars äter vi alltid först fisk och sånt och sen skinka och lådor men orkkade inte satsa så när vi bara var vi 2, och alla julmater valde vi inte heller, var tillräckligt med dethär föratt slockna på soffan och ennu ha mat för en vecka framåt kvar :P
Sen blev det öppning och ihopmontering av juklappar :)
Sen var det en viss trött militärpojke som somnade på soffan :P
En riktit trevlig jul var det, hoppas denhär blir ennu bättre! Julen skall ju nog firas i ett stort gäng det tycker vi båda! Och julgubbe ska de va!:)
Mamma hade annars prata med julgubben och han hade sakt att jag inte skall köpa fler fårskinn, undrar var hon ha fått hans nummer ifrån? Sku behöva ta ett snack me han. ;)

Konstigheter..

Konstigt hur man börjar prioritera när man köpt hus.. Förut när jag gick in på en sida med kläder hittade jag direkt maaassor med allt möjligt jag vill ha, skor, väskor, smycken, klänningar..... Nu går jag in och ser och tänker njaaa.... ja har ju skor och ja har ju klänningar.. Ja kan lägga pengarna istället på nånting jag faktist vinner på, vad skulle höja priset på huset? Och så går jag istället in på en sida med kök eller utebastun eller garagedörrar eller vad som jag nu för tillfellet tycker att skulle höja värdet på huset.. Och såndärna greijer höjer ju. Nu är ju ett nytt kök lite dyrare än ettpar skor.. men i längden blir det en ganska trevlig summa om man då och då köper nytt, varför inte köpa itället sånt man faktist behöver, som man faktist använder ofta. Har nog gjort en enorm förendring på livet. Fast schoppa kommer jag göra fortfarande ;P
eller

rubrik

kom inte på någon rubrik.. hmm.. Har ni annars märkt? Jag bloggar ganska sällan, typ 1 gång i veckan ibland... Men när jag bloggar bloggar jag för hela veckan! Då kommer det inlägg minsann! Personligen tycker jag bäst om bloggar som uppdateras ett par 3 inlägg till dagen, inte för mycket och inte för lite, så får det gärna vara glada levande bilder och vettigt innehåll, gillar mat inlägg där kan man alltid få lite inspiration. När det gäller glada levande bilder är jag heller inte bra, orkkar inte fota och dessutom blir bilderna aldrig bra.. Så alltsom oftast blir det någon googlad  tråkig opersonlig bild :P Sen undrar jag, hur vill ni, jag lägger ju husbilder på facebook, och de flästa som läser här tror jag iallafall jag är vän med på facebook så då blir det ju lite dubbelt, men ska jag endå lägga bilder hit? Sku ju villa ha en trevlig inbjudande blogg, men hur får man det? Jaa.. egentligen bloggar jag ju mäst för min egen skull, föratt det är kul att skriva av sej och så ibland...

-

Blev riktigt glad i förrgår när jag steg på vågen, -6 var det, alltid en bit på vägen! Sakta men säkert går det åt rätt håll :) Wihuu!

Frågestund!

Tänkte ha en frågestund igen! Vill ha mycke frågor nu denhär gången! Ni får fråga om allt! Vårt hus, renoveringen, mitt börja träna på allvar projekt, jaa va ni nu kommer på och funderar. Både små och stora frågor är välkommna! :)

Cykling

Nu skall jag pröva på cyklingen eller spinningen som det vel egentligen är (vet inte skillnaden på dom) denhär veckan är de cykelvecka på träningsverket och de har olika specialklasser i cykling imorgon skall jag på cykelintro där går vi egentligen igenom hur det går till, hur man ställer in cykeln och sådana grunder, i övermorgån tänkte jag pröva på nåt så konstigt som "peed på pampesisk" ett cykelpass som går på pampesiska vi skall cykla från närpes till kokkola..hmm.. låter så konstigt att måste gå :D Sen blir det stretch på onsdag och i det skedet har jag varit duktig om jag hållit min plan :) På fredag är det välgörighetscykling och då ger träningsverket 4€ till canserföreningen? för varge timme spinning man kör, det är alltså 4 timmar (om jag minns rätt) spinning i rad och för varge person och timme som cyklas ger de 4€, Ganska kul idee :) Tror dock att jag är ganska mörbultad efter 2 pass redan så får se om jag orkkar gå på det :P

Att virka var ingenting för mej...

...har inte tillräckligt med tålamod....

irriterad

Blir så irriterad på dehär att vi inte har mobilnät där vi bor.. argh!  Man får lixom gå omkring och söka efter dendär ena stolpen.. Idag finns stolden när man sträcker sej så långt ut från klädrumsfönstret det bara går... Borde kanske gå tillbax till den gamla hederliga hemtelefonen.. Känns nog lite orättvist dethär, på vissa ställen börjar de redan planera nånting som heter 4g när dom inte ens har så att man kan föra ett normalt telefonsamtal på andra ställen! Så täcks man ennu göra reklam om att det aldrig sviker man kan tala i telefon fast nånstans mitt uppe i lappland bland alla berg. Nå internet fungerar iallafall...

Ikea

Nästa gång vi åker till fastlandet skall jag absolut till ikea igen, här är vad jag vill ha/behöver:


Krokar till hallen


Att ha i knuten mellan sofforna (tänker måla den vit)


Kanske någo julgreijer


Ska se vad det skulle bli och kosta att förnya en del av köket, gillar denhär serien den heter ståt.


2 eller 3 till av luddena, ÄLSKAR dem!


Ett skrivbord, gillar det här men det är ganska dyrt :/


Nattugsbord, samma sak här, gillar det men lite dyrt..

Lampa till biblioteket, skulle kännas lite lyx :)

Lampa till sovrummet, men behöver 3st.. Vill ha nånting ganska diskret eftersom taket och allt annat annars är ganska int mäkrikt men lite annorlunda lixom..

Sen finns det ennu massor vi skulle behöva.. mattor, gardiner m.m. ( Ni från prakticum, minns ni m.m.? ;P roliga minnen)


tvivel

Nu började jag tvivla på att skaffa en till katt... först fes han och sen trampa han mej i ögat.. nejdå, vill gärna ha en till som tramapar mej i ögat och fisarna får man vel också bara tåla..

11.11.11

Det datumet har vi med Marcus varit tillsammans i 6år :) Vi har lite hoppat till och från vad vi skall göra då, på samma gång som vi vill vara sparsamma och bara ha en hemmakväll med mys skulle det ju vara härligt att gå ut och äta och klä sej riktit fin :) Marcus mamma och sambo kommer ju på fredag så tänkte faktist att vi får vel ta med dem och fara ut och äta, vill absolut ha Fondue så det blir nog Dino´s :) Måste ju såklart fråga vad dom tycker om ideen först :P Och sen hinner vi ha myskväll t.ex. på söndag kväll eller vilken kväll somhälst som jag inte jobbar :)


Skulle så villa ha ett eget fondue set :) det är så mysigt :)

Förresten, tycker ni inte datumet skulle vara ganska perfekt? ;) tror dock inte att Marcus har hiffat det (förlåt men har haft ett sånt sug att seja nånting på slang) och han läser heller inte min blogg så :P


Imorgon kommer dom och i övermorgon kommer DOM

Imorgon kommer våra tapeter, sen är det "bara" att lägga upp dem :) Tror vi får fixa vardagsrummet först :) Och på fredag kommer våra soffor! Känns nästan som julafton, har tillockmed köpt glögg! :)

Grannar

När man flyttar finns det ju alltid ett litet orosmåment eller vad man ska kalla det, hurdana är grannarna?? Vi har varit och hälsa på democh måste seja att trevligare grannar kan man nog inte få (härtills iallafall är dom trevliga :D) De vill iallafall ha bra kontakt med sina grannar så man kan hjälpa varann om det behövs, de ärbjöd sej tillockmed att mata Caesar om vi nångång reser bort, det var ju snällt :) Så är dom också fastlänningar och vet ju hur det är att inte ha så mycket släkt på åland och hur det är att vara ganska nyinflyttad så det är ju trevligt :) dessutom glömmer vi inte vår finska eftersom de hälst pratar finska :P


Kissemiss

Vi funderar faktist på att skaffa en till liten kissemiss :) Har ett nummer till en som har kattungar och tror jag imorgon när jag är i stan och har mobilnät skall ringa henne och kolla om vi fast nu på hälgen kan komma och titta på dem. Tror caesar skulle bli superlycklig (före den första chocken) av att få en liten kompis :) Tror vi vill ha en liten tös men får se :)
Hon jag skall ringa till är en av djurskyddsföreningens fodervärdar, får se vad hon har för katter. Har kollat lite på deras sidor var de har bilder på katter och så. Där är 2 som jag blivit lite förtjust i, ena är Arvid han ser supertuff ut och lite speciell tillockmed lite farlig blick har han, men vi har ju tänkt oss en flicka och då finns där en liten flicka som heter Carmen som är en supersöt sköldpaddsfärgad enligt beskrivningen mycket vild liten kisse :) Får se vad det blir :)


En lite rolig bild från när Caesar var riktigt liten och ennu bodde hemma med sina syskon, vad han var söt då! (och är förståss ennu också)


Pappersarbete

Nu när vi har lån och saker måste vi börja ha en pärm med alla räkningar och lånepapper och saker, oijoij.. jag som är så dålig på paper och sånt..
Men!
Nu har jag årdnat upp allt och fördelat pengarna så dom är på rätt konton osv. och vilken lättnad! Har inte ans vågat gå in på nätkanken och kolla vad jag har kav av lönen, ortoligt nog har jag kvar långt över hälften fast jag snart igen skall få lön! Otroligt! jag visste ju att vi försökt leva mer sparsamt eftersom vi inte riktit har vetat hur det blir med el och sånt vilket visade sej vara på den positiva sidan trots min nästan hjärtattack när första elräkningen damp ner i bravlådan före jag öppnat kuveret :)
Det vi egentligen gjort när vi försökt leva mer sparsamt är:
- Kollat påriktit på priserna när vi handlat mat, både när det gäller en och samma vara och när det gäller kan man välja någon annan vara istället för nånting som är lite dyrt.
- Vi har inte ätit ute på hela månaden.
- Vi har inte varit ute på hela månaden (alltså tyo till baren).
- Vi har istället för att t.ex. köpa en ny film först kollat igenom vad vi har hemma om det skulle råka finnas nåt vi vill se (vilket det oftast finns)

Kommer faktist inte på nånting annat vi sparat på... Nå nu har vi ju inte betalat en hel rat lån utan bara räntan denhär månaden, vi ville vara på den säkra sidan, men så som alla varnat och sakt det blir nog så dyrt detdär ska ni faktist ha råd med hus, nu kan jag seja att jag vet inte bara tror att vi klarar det galant! :) kÄNNS SKÖNT!

Och så måste jag faktist direkt svara på er fråga som många troligen ställer inne i sitt huve: Nej, det känns inte som vi går miste om nånting! Tvärtom känns det somom vi vinner på det otroligt mycket, har märkt att vi båda är mycket gladare och nöjdare med det här livet. Och ja det kan ju vara lite nyförelskelse till "de nya livet", men på samma gång tror jag det är lite som en slags kris att faktist köpa ett hus ihop. För mej iallafall. Man inser (som så många gånger) att nu är det faktist påriktigt, nu är det inte sådär bara om någon av oss vill komma ut ur förhållandet, nu har vi faktist ett stort lån ihop och mycket mer! Men endå känns det bra :) Man kan aldrig veta om det håller man kan bara hoppas och försöka, och i vårt fall har vi ju verkligen inte förhastat oss, vi har ju varit tillsammans i 6år redan, vi känner varann ut och in.

Undrar egentligen varför jag känner att vi måste förklara vårt beslut, de som är fundersamma över det eller inte tror på det får vel ha den åsikten för sej själva, det är ju sist och slutligen vårt eget beslut :)

Nu blev det mycket text... jaajaa.. har ni orkkat läsa enda hit får jag vel tacka! :D


Virka

Har kommit på en ny syssla, försökte ju börja sticka men usch så jobbigt! Så nu skall jag imorgon och köpa garn och nål för nu skall denhär tösen börja VIRKA! Borde vara både roligare och snabbare (troligen roligare just därför föratt det går snabbare) prefekt för mej som tycker allt skall hända på direkten!

Första projektet blir dihär söta tossorna, hoppas det går bra :) Och om det går bra skall jag nog försöka virka lite juklappar också och om det går riktigt bra blir nästa projekt...

DENHÄR, fast troligen i andra färger.. Och det blir den med 6st rutor :)

Det finns ju så mycket fina mönster, en arbetskamrat rekommendera Garnstudio.com och det finns såå mycke man skulle villa virka där!!

Några mönster jag dreglar på:








Och dethär är bara NÅGRA av mina favoriter därifrån! Hoppas verkligen att det ska vara nåt för mej dethär med virkning! :)

Här igen!

Nu är jag här igen :) Har hänt så mycke nu så har faktist varken hunnit eller tyckt att bloggen förtjänar ta min tid men nu börjar allt vara uppklarat, eller har fått en såndän ro i kroppen :) Får ändå inget vettigt gjort känns det som, speciellt inte då jag har jobb... Har ledigt inatt men imorgon natt igen på jobb, men sen tror jag jag har 3 lediga :) Marcus mamma med sambo skall komma hit och se hur vi bor, de kommer på fredag och är här till söndag om jag förstått rätt :) Tycker inte om när andra lägger upp superlånga inlägg med en massa text så tänker stycka upp det lite och istället bombadera er med en massa inlägg, eller så många jag orkkar med, borde sova..



Kom inte på någon bra bild så passade på att lägga upp en bild på en av mina drömkatter Savannah, det är världens största tamkatt tror jag, kan väga upp till 16kg. I vissa delstater i USA är den förbjuden föratt den förknippas lätt med vildkatter och dom tycker det kan vara farligt. Och de finns ju också ganska vilda såna, de finns från 0% vilda till 100% vilda och allt där emellan beroende på hur dom är avlade. Och oij vad de är ståtliga! Sku absolut skaffa en sån men vet inte om de finns i finland och i USA kostar de 20 000 dollar...hmm... vet inte hur mycket det är i € men inte så mycket olika vel?


RSS 2.0