slurp

Funderar på att denhär veckan laga sån mat vi annars inte så ofta gör, har redan många allternativ och recept :) Och fler lär det komma då jag kommer hem och gräver igenom min kära kokbokshylla :) Någon som är intresserad av vad det blir? Har nu iallafall inspiration till att visa lite matinlägg denhär veckan, får se hur det blir :) Fast enligt recepten lär det vel endå inte bli... Märkte precis att jag redan ändrat en hel del på alla recept jag hittat... oij...


5/5

Natt 5/5 pågång, ska bli skönt att bli ledig :) eller jaa.. ska ju jobba extra både torsdag och fredag i eckerö så mycket ledigt blir det vel int, men känns endå nästan ledigt eftersom jag får sova och umgås på kvällen men Marcus :) Kommer ivargefall bli en riktigt skön ledighet, har nämligen lite fler dagar ledigt nu, tisda alltså när jag går av ska jag nog försöka vakna i någorlunda tid så jag kanske skulle hinna städa lite (igen, jaajaa, hinner bli mycke råddit under vakena eftersom jag då gör inget) och reda upp alla högar ren tvätt som samlats i tvättstugan. På onsdag blir det rml och efter det en snabb duch och iväg på Perfekt home party (ska försöka vara sparsam! ;p ). sen blir det ju då torsdag fredag jobb och helgen ledig :) Måndag kväll igen jobb, 3 nätter job och sen bär det av mot London! :) Ska bli såå roligt! För tillfället har jag stärst sug för att shoppa, men ska nog bli roligt att se på alla severdheter också, och bara slappa och njuta :)

Orättvist

Ibland kan den här världen vara alldeles för obegripligt grym... Varför ta bort alldeles för unga männsikor som har hela livet framför sej medans det ligger massvis med människor som närmar sej 100 och inte skulle villa något hellre än att bara komma bort?

Drömmar

Har drömt massor på senaste tiden...Inatt drömde jag att jag medan Marcus var på jobb ville veta om vi endå kanske har mögel i badrummet så rev ner allting... Sen förstod jag vad jag gjort och ringde gråtandes till Marcus att nu måste vi sen endå lägga snyggare kakel i badrummet för jag har nyss rivit bort alla gamla. Han tyckte ivargefall att vi får låna en spikpistol och spika tillbax dom gamla...


Drömde också att vi inte kom enda fram till London utan fick bli i Borgå och göra snöarbete.. Och alla våra vänner blev plötsligt "sjuka" så ingen kunde träffa oss.. trist.. :D


ÄÄÄH!

Har spring i kroppen! Vill till Ikea! Vill köpa kök! Vill köpa ljus! Vill köpa nya täcken och kuddar! Vill impulsköpa allt möjligt Ikea krams!
Fick tillockmed godkännande för köket av Marcus :) Blir inte så liten förändring som vi tänkt :P allt ut och allt nytt in blir det :) För er som ha varit hos oss eller vet hur det ser ut är planen nu att det blir skåp på den sidan det nu är alltså mot matsalen och fortsätter längs med hela fönsterväggen, dom andra väggarna blir tomma och dörren till tamburen blir vägg och där som dörren varit blir det ett litet 2 pers. matbord (äter ju endå i matsalen alltid) Väggen bakom vedspisen eller lixom skorstenen blir nån slags tegelliknande kakel och sen ska det bli någon riktigt frech färg på väggarna, eller kanske ljus brun/grå väggar med någo riktigt frecha tavlor, kanske med ljusrött eller turkost :) Diskhon blir antingen ganska liten och rund eller såndän vit keramisk. Månne ni alls förstår mej... Kommer iallafall bli snyggt tror jag :) Skåpen blir ikeas ståt och bänkarna mörkt trä :)
Ni kanske märker hur ivrig jag är :P och det bästa är att från vår budjet borde det bli ca.3000€ kvar (beroende på hur förmånliga kakel och om vi bestämmer oss för att också byta golv) till "bastukassan", vet inte ennu alls vad en bastu kostar men kan tänka mej att det är en del, men där har vi en mycket bra början :) (Och det som är jätte spennande är ju att se om det höjer husets värde när allt är klart)

...

Gissa vad jag gjort hela dagen istället för att städa?? Ritat kök på Ikea.... Nu är jag slut i huvet men köksrenoveringen är ett litet steg närmare...

Ny dag

Ny dag nya tag me lite slappande såhär att börjas med.. Hehe.. :P Idag står nedrevåningen som projekt, storstädning alltså... Men som lovat skall jag ta det positivt, kan ju tänka att ja igen får lite motion, för tro mej, ni som tycker det är jobbigt att städa ett två våningshus, pröva städa ett tre våningshus... Man har just kommit upp till sovrummet och kommer på att man har nånting man behöver nere i tvättstugan... jaja.. trappgymnastik blir ju det, och de e ju nyttit! Sen ska de bykas ett par maskiner och så om jag orkkar och det ennu är ljust ute skall jag gå en liten promenad, kanske till hamnen, eller om jag skulle leta reda på dendär sandstanden som borde vara ca. 800m från oss nånstans med en skogsväg :P Får se, tror det blir en låååång duch istället för promenaden :)


Efter att ha varit duktig

Nu efter att jag varit duktig finns detta på shema:

Data/bloggande, läsa nyaste Fit som jag hittade i postlådan idag (en finsk hälso/motion/kost tidning), äta yoghurt, mandarin och passionsfrukt blandat. Hittade någon yoghurt jag inte sett tidigare, yoggi mini hette den om jag inte minns fel, utan tillsatt socker, konserveringsmedel eller färgemnen och bara 0,5% fett, och god var den ennutill :)


Fick nånslags bilaga med som jag verkligen ser fram emot att läsa, kanske nånting för mej?? Iallafall kanske någon del...
Har förresten 2 "presenttidningar"  jag får beställa gratis till 2 vänner, nån som vill ha hemskickat en Fit så kan jag skicka iväg era adresser?? Tidningen borde isåfall nångong under våren dampa ner i era postlådor :)


titt in

Skall visa er nånting....





Kan ni gissa vart vi är påväg???







Jo sovrummet före renovering, såhär ser sovrummet ut i nuläget.


Lilla Nadja ville också med på bild :)


Marcus klädskåp och problemutrymmet jag inte vet vad vi skall göra med, för tomt är det nu iallafall... skulle kanske vara mysigt med en fotölj eller divan eller bara en stor tavla? Har ni några ideer?? Den timma väggen är kanske 2,5 meter... Och nån som vet hur man får bytt färg på såndärna laminatdörrar? Utan att behöva köpa nya då... Och en till fråga Vilken färg skall listerna få? Vita eller svarta? Tapeten vi köpt är vit/silver.


Det som skall bli nån slags kontorshörna.


Färgerna i sovrummet kommer vara vitt/silver, svart/mörkbrunt och som en färg som kommer kunna bytas ut lätt (alltså textiler, ljus, tavlor) liila.


2012

Har läst en massa inlägg om hur alla tänker göra 2012 till ett så mycket bättre år, och jaa jag kan vel också nu såhär lite på eftersläp berätta vad jag har tänkt mej. 2012 kommer bli året jag lär mej NJUTA, sådär påriktigt njuta inte bara ligga på soffan och äta chips njuta, njuta av vardagen, njuta av livet som det är, se bra saker i trista saker och ibland belöna mej själv med nånting riktigt extra bra, njuta av friska luften, njuta av solen, njuta av tanken av den friska känslan efter att storstädningen är förbi, njuta av motion, njuta av nyttig mat, njuta av att inte sova hela dagen utan kanske bara halva. De vill seja se det nyttiga, hälsosamma och vanliga livet mer som ett privilegium (eller vad det heter) än ett måste.

Har faktist lyckats börja med det nu, förra ledigheten kommer jag inte ihåg vad jag gjorde men nånting nyttigt var det nog :D men igår på morgonen gick jag av vaket, sov några timmar och åkte iväg med en kompis till träningsverket och gjorde ett rml alltså rumpa mage lår pass, försökte verkligen ta allt ut ur passet och det känns idag vilket är skönt sen åkte jag hem tog en lång duch och lagade middag åt mej och Marcus, njöt av kvällen men Marcus och for ganska tidigt i säng (före klo.12 iallafall :p). Idag tog jag sovmorgon, vaknade klo. 12, åt frukost, värmde en termos varm kakao och körde iväg till svartsmara för att göra lite skogsarbete så vi har ved till nästa vinter, de visade sej att vara svårt eftersom allt var igensnöat och fastfruset men slet i en timme så jag var riktigt svettig, sen drack jag min kakao och åkte hem, vel hemma storstädade jag övrevåningen, tog utt alla sängkläder och bäddmadrassen och vädrade årdentligt. Och ja, nu kan jag igen njuta av kvällen, snart kommer nog Marcus hem, då ska vi igen laga middag tror det blir griskotletter, eller kanske höna? Får se. Och imorgon är det nedrevåningen som står i tur för storstädning.

Mycke text blev det men känner mej så nöjd med allt just nu, känns somom jag kommit igång med den livsstilen jag vill ha, den hälsosamma, städiga passligt "vuxna" livsstilen :)


Nadja

Nadja blev det, som ni säkert redan hört via Facebook eller via nånting annat :) Det var Marcus som kom på namnet och jag blev direkt förtjust i det, föreslog nog att borde vi inte spara det till om vi nångong får en flicka men Marcus menade att vi har nog tillräckligt många namn på spar :P


Mysarn :)

Bekvämt?

Så liten och söt :)

Caesar passar på att snusa lite på nadja medans hon sover (= medans hon inte springer efter/undan, biter, morrar, fräser, hoppar eller liknande)

Kissorna har nu börjar komma bra överens, inte så att de skulle sova tillsammans ennu men snart är vi där :) De sover iallafall båda i vår säng och leker med varann jättemycke, sen vilar dom lite var på sitt håll och sen igen lek, svårt att ta bild på när dom leker, det ser roligt ut men de far omkring som spjut och drar med seja allt som är löst...


Hej igen!

Nu skall ni igen få en liten hög uppdatering, har vel blivit lite så att allt kommer samtidit då jag tar mej tid att blogg :)


Cornelia?

Just nu är det nog namnet Cornelia som står överst på listan för kissen, men har en känsla att det alltid kommer vara kissen, hon lyssnar nämligen redan när man ropar kissen :) Hon har iallafall nu undersökt alla små krypin och är som hemma, en mycket sälskapsjuk liten dam visade hon sej vara, vill vara nära helatiden och går man till ett annat rum tar det inte länge förren man hör ett litet pip :)



Kissen

Nu har Caesar fått en lillasyster, efter en lång planeran hittade vi en perfekt liten tös. Och fick dessutom hem henne direkt! Hon var den sista kvar från kullen, hennes syster hade åkt iväg samma dag och nu fick hon här också ett nytt hem. Vi har inte kommit på något namn ennu, där hette hon Sigge, de trodde att hon var en pojke först men det visade sej att hon var en hon, jag tycker namnet Sigge passar bra till henne men marcus tycker det är för pojkigt, nu har vi iallafall googlat på prinsess namn och drottning namn för Caesar är ju ett kungligt namn det också, men det är svårt att hitta ett passande :) Ska visa bilder senare på henne men nu skall vi bara umgås och bli vana med varann. Kan ju visa en bild på en som liknar, ska söka på google.



Här har vi en bengal som också är grå, vår kisse har ju ennu babypälsen men jag förstod att vid 6mån tappar de den och bli ljusare och då ser man mönstret tydligare, ska bli spännande å si hurdan katt där kommer fram speciellt eftersom hon är halvbengal.
Hon har iallafall låånga smala ben och en låång svans, kroppen är också ganska lång och smal, och ett pyttelitet och sött huve har hon :)

Otroligt skelig är hon iallafall, ligger här på mitt bröst och spinner jättehögt! Lite ovant eftersom Caesar ju aldrig varit riktigt en spinnare han spinner jätte jätte sakta men hon här hör man ju till rummet brevi!


Mitt på dagen cider

Tänker faktist ta en cider nu ledigheten och mitt goda humör till ära, men det känns konstigt faktist, det är ju mitt på dagen, är det inte bara ensamma alkoholister som dricker på dagarna? Konstigt detdär, på kvällen är det ju okey att då och då ta en men på dagen är det konstigt, problemet är ju det att varge gång jag sejer att ikväll skall jag ta en cider så somnar jag före jag hinner fram till kylskåpet så ska vel passa på nu då :D

Fobi

Alla har vi vel nån slags fobi. Min fobi är utewc:n, har haft den så länge jag kan minnas, har alltid hellre gått i någon buske eller fast hellre syttit ner mej brevid den. Finns det nånting mer obehagtigt än att setta ner sej med rumpan bar på dendär ringen i dendär kolmörka lilla stugan, ja menar, ingen vet ju vad där nere finns maskar? ormar? getingar? spindlar? myror? det kan ju tillockmed krypa upp en grävling och knipa en i baken! Usch fy sejer jag!
Så nätt och mysig kan den se ut men såå föredelig!

Håret

Känner mej riktit riktit fin i mitt nya hår :) Permanent blev det! Är tydligen en frissas mardröm när det gäller att permanenta :D Hon sa dethär va långt och tjockt att rulla drog några djupa andetag och fixade i 4 timmar tills det var klart. Hon måste dessutom använda någon annorlunda metod p.g.a. att jag hade så mycket hår på huvudet. Men är jätte nöjd med resultatet nog, var lite rädd att det inte skulle bli lockar eftersom mitt hår inte vill ha lockar i sej utan blir rakt direkt, nu håller lockarna enda tills jag typ går och sova, men på morgonen är det i sånt skick att jag nog måste tvätta, föna den fadirullan före det är snyggt att a det löst. Men nöjd är jag och bäst så, hade nog lite dåligt samvete av att lägga ut så mycket pengar som e permanent på ett såhär långt och tjockt hår kostar men nångong måste man vel få satsa på sånt ochså, gör ju inte precis det så ofta så :)
Dethär med att ta bilder på mej själv är inte min starka sida... men man sir ju iallafall lite lockar :) Vad tycks?? :)

Maaaat!

Tyckte det börjar vara dags för ett matinlägg ingen, har inte lagt in någon mat på en tid. Här är iallafall förrgårs middag :) En variation av vad vi gjorde då Hanna och Nicke var här :)

Supergott och känns ganska lätt också (kan ju bli hälsosammare med mörkt ris och byta ut turkiska yoghurten mot grynost som tillockmed blir godare men hade bara yoghurt) Den här smakar lite asiatiskt tycker jag, och det vetni är GOTT!

Huvudvärken

Kommer inte ihåg om jag berättat här att jag hade huvudvärk, tror det.. For iallafall igår till läkaren eftersom jag inte kunnat sova med den. Svaret var enkelt, rotmuskeln i nacken som är roten till muskeln som går runt huvudet enda till pannan var årdentligt fast så fick en massa värkmedicin och fysioterapi redan tills idag, han masserade, tänjde och vred och vänd på mitt huve nacken och vid skulderbladen, fick ochså nån slags värmebehandling. Superskönt! Vill seja om jag skulle klara av att slappna av där på massagebänken och ligga stilla :P Lyckades iallafall till slut och tycker huvudvärken och nacksmärtorna är mycket bättre nu :)

Hår

Måste verkligen gå och klippa mej någon dag! Vågar nästan inte erkänna men klippte det senast för snart ett år sedan och börjar ha så risigt hår att det är snart ett enda stort kråkbo... Och kråkbo ja... Då börja jag tänka varför inte skaffa ennu större kråkbo, börja fundera på att ta permanent, gjorde det en gång för mååånga år sen men då fassna det inte riktigt, dessutom borde jag ju ha tvättat och fönat det varge morgon vilket jag inte riktigt orkkade när jag var 13... tror jag var 13 då jag hade permanent, det var iallafall snyggt då det var snyggt kommer jag ihåg :)
Vill isåfall ha ganska små lockar tror jag, så det syns också, och volym :)




Några hår jag gillar, det sista gillar jag men är nog inte riktigt något för mej kanske, lite för kort.. Gillar själv kanske mäst den i mitten men vet inte.. Vad tycker ni??

Dehär är inte heller så dåligt?

har ju kanske inte världens tjockaste hår, eller tjockt och varmt känns det men det är vel så spik rakt så det bara är platt, skulle vara kul med lite volym (låter som tanterna som vill ha volym i sitt tunna hår och skaffar permanent :D)


3/4

Jobbar natt 3/4 nu och snälla någon håll mej vaken! Har nu 2 senaste "nätterna" alltså dagarna, jaa då jag borde sova sovit jätte dåligt, vaknat en gång i timmen och haft en förskräcklig huvudvärk och sjuk hals och kroppsvärk.. Och den tycks inte lätta, idag kväll kände jag mej tillockmed lite febrig men var inte varm, snälla skona mej från flunssan, jag vill inte, jag ska ju vara pigg nu, ja ska träna nu när jag äntligen igen fick tag i mej själv! Läste dessutom igår natt om årets influensa, och jaa symptomen passar ju in och den har visst precis kommit till ön? Fast symptomen stämmer vel in på vilken flunssa somhälst och alla flunssor är vel någon slag av influenssa, lite trött på alla rubriker varge år om influensorna som blir bara värre och värre och iår nog kommer ta kål på alla som har nogon grundsjukdom och lite fler.... Tur har jag en poikvän som pysslar om mej, ikväll pysslade han ner mej under en massa filtar i soffan, hämtade värkmedicin, la på moonlight sonata och regnljud och tände brasan :) Precis vad jag behövde, där somnade jag och lyckades sova iallafall 2 timmar i sträck :)



Han såg ut att ha det skönt, blir riktigt frästad att se likadan ut, fast jag skulle nog passa på att drägla lite också..


Drömmen om en bastu

Så mycket planer men så lite pengar... Får vel börja spara på allvar! För nytt kök och bastu ska vi ha! Hälst redan i sommar :P Vad kostar det att laga en bastu? Och är det svårt? Utrymmet har vi redan med avlopp som bara far rakt ut i marken och sommarvatten, sku ju såklart vara skönt med dusch men blir det jättedytr att dra vatten dit får det vel vara det traditionella blanda vatten systemet. Någon som vet nånting om sånhänt?? Vet iallafall precis hur jag iallafall vill ha det, sen får jag vel försöka få det igenom hos Marcus ;P Ska nog inte vara nåt problem :P Här är lite fina bilder.
Fin stämning i denhär bastun, inte detdär vanliga ljusa trät jag ogillar. Där är också nån konstig bastuugn, men jag vill nog ha stenar att kasta på, oc vedäldat ska de va!
Det får gärna vara glasvägg mellan tvättrum och bastu, jag är ju en såndän sitta i 5 minuter tvätta mej i en timme badare och då är det ju kul att endå lite kunna sosialisera med den man badar med.
Bastukammaren skall vara riktigt mysig, gärna med en säng också så någon gäst kan övernatta där. Men lite skärgårdsstil skall det nog vara. Tyvär finns där inga fönster kom jag presis ihåg.. de va ju inte så bra.. Och dyrt är det att skaffa... Hmm.. får vel fundera ut nånting...
Här var några ideer jag funderat på, men de ändrar ju lite helatiden och tillslut är det vel endå pengarna som styr det ganska mycket så får se vad det blir. Skulle vi ha en massa överlopps pengar skulle det nog bli ett litet minispa med bubbelbad och en badtunna utanför och lite extra lyx :)

Bilder från vårt hem

Tog lite bilder från ställen ni inte sett i huset och ställen ni sett men inte så bra :P
Men tro mej, det finns ennu många skrymslen ni inte har en aning om, Källaren jag inte gillar kalla källare eftersom det är som en vanlig våning med fönster och allt har vi ju inte ens rört och övre våningen har ni ju bara sett en liten glimt in i gästrummet från. Nu blir det lite mer matsal och sen hallen ni får se och en liten liten glimt upp i övre våningen.
Tavlan vi köpte från en julmarknad, när vi såg den sa ingen nåt om den, sen skulle vi åka hem och båda var lite sådär är det nu nåt vi endå vill ha och båda sa nästan på samma gång, "jag fastna nog lite för dendär ank fyr tavlan" Och då hade vi inte nån av oss ens sagt att den var ju fin eller nånting! :D Så det kan råka! "Ställ ut en fyr så livet vet vart det ska föra dej" står det på den. Tycker så om den :)
Lite stärre helhetsbild av hallen. Var först misstänksam om det kanske blir en stor ommålning av allt det rosa men nu när tapetena är uppe tycker jag det är supersnyggt och lite annorlunda! :) Va tycker ni?
En till bild från andra hållet, ena dörren där fram är till köket och andra är källardörren.
Från matsalen, tavlan mamma vann och var så snäll och hämta de till oss, den är superfin där!! :) Byrån lämnade de förra ägarna i huset dels föratt de inte hade plats för det i nya huset och dels föratt det alltid varit i huset.
En lite stärre bild från matsalen, har köpt nya gardiner men gardinstångarna är för tjocka för dom så får ha god jul gardiner ennu ett tag...
En bild av matsalen i en annan vinkel..
En glimt från övre våningen, Caesar är vel det ni egentligen skall se på! :P Såna platser han hittar att sova på... Med huvudet på tröskeln, söt e han :)

planerar långt

Planerar att ha inflyttningsfest på midsommar, sku vara ganska roligt tror jag, så sku dom där på fastlandet också få se en åländsk midsommar, som är lite annorlunda än där borta i Borgå kan man lugnt seja :) Sen om någon vill offra sin midsommar till att åka hit vet jag ju inte... Men en sak som absolut skall spinnas vidare på! :)


hm

Nån som är nyfiken på vad jag behöll från mitt h&m paket?? Nähhä... Visar endå :)
Ettpar röda byxor som satte perfekt! Och mjuka och sköna är dom också, fast mer som treggins än byxor tycker jag, eller jätte tunna. Men billiga var dom och kommer absolut beställa iallafall ettpat svarta likadana så bra sitter de :)
En röd topp, mycket rött här, gillar rött, fast på senaste året eller 2 känns det somom jag använt väldigt lite färger, nu skall jag igen bli dendär gamla färgglada Ida :)
En sånhärn tröija, jätteskön!
Pontch, fast den naturvita. Jätte skön t.ex. en lite svalare sommarkväll! :)
En fleece jacka, varm och skön :)
En klänning jag tror jag behåller, måste fundera.. Jätte fin men trodde den var röd som på bilden, i värkligheten är den orange och är inte säker på om det blir lite för mycke med mitt oranga hår... Va tycker ni? Tror ni jag passar i mörkorange?


En tvättsäck man kan hänga upp, dehär härrni e nånting! Har funderat på att sy en själv men så fick jag syn på den! Perfekt när man inte vill ha en tvättkorg och ta utrymme i badrummet! Denhär rekommenderar jag både er med större och er med mindre badrum!!


De var ett bra paket dehär, jätte nöjd, sånt jag faktist kommer använda flitigt, en del skickade jag tillbaka av det jag beställde, så praktist dehär med att beställa från internet, tror jag börjar skippa allt trängsel i butikerna och handlar bara såhär!

Nu

Nu skall jag ta en duch, fixa till så jag ser någorlunda representativ ut, åka iväg och göra nånting alltid lika obehagligt och nervöst och sen som belöning hämta ut mitt h&m paket :P
En greij jag beställt är ett par röda jeans, 9berättade det för Marcus som sa men du har ju ettpar röda jeans, då svarade jag jag hade senast ettpar röda jeans när jag gick på 8:an, nästa gång jag gick in till klädrummet hittade jag mina röda jeans jag köpte i somras..hmmm.. Tror han vet bättre vad jag har i mitt klädrum än vad jag själv har, skrämmande... Men frågar han vad det är för jeans så är dom ju orange och inte röda! Okey?? Nåjaa, nu i dushen :) Ha en bra dag alla! :)



Nån som gissar vad jag skall göra för obehagligt??


stulet av syster

När jag vaknar på morgonen stiger jag upp, tar nånting att äta, ser vad katten vill, lägger ofta på en maskin disk, lägger mej på soffan en stund med datorn
Jag har insett att min senaste kyss fick jag
för ca.1 timme sedan
Jag lyssnar på datorns surr
Jag kommer alltid vara snäll, det hoppas jag
När man träffar mej hoppas jag man blir glad
Den värsta känslan är när man inte är säker på vad en annan person tänker om en
Jag tänder på en snäll, blond, handy man :P
Den bästa känslan är trygghet
Idag har jag Vaknat
I morgon kommer jag
fara till gymmet
jag vill verkligen vara lycklig
Jag tycker det är fascinerande med människor som totalt struntar i vad andra tycker
jag kommer bo här, i Eckerö med Marcus och caesar och nångong i en inte för lång framtid barn
jag trivs bäst med människor utan fördomar, människor som tar emot och ger en chans åt alla oberoende utseende, storlek, stil, färg, dialekt...
min säng har jag mer och mer övergivit, från att vara min käraste skatt för något år sedan till att bli en sak jag bara sover i
Jag ogillar
skitsnack
Nu för tiden tittar jag mest på allt som råkar fara förbi mina ögon
Bästa dagen på veckan då både jag och Marcus är lediga, stiger upp i tid och gör en massa greijer om det så bara är att tapetsera ett rum, åka tillsammans till butiken eller vadsomhälst, alltså ingen viss veckodag.
Folk brukar säga mycket de inte menar

När jag blir arg skriker jag, gråter jag, skakar jag och kanske sparkar nånting
Det bästa med 2011 var nog husköpet :)

Vård

Ikväll ska vi med Marcus ut och äta, oij va gott de ska bli! Sku vara sugen på någon skaldjurspasta, månne Dino´s ennu har sin? hmm... Tycker det är superviktigt att då och då lite vårda sitt förhållande med att göra nånting tillsammans annat än det vanliga, städa, laga mat, se på tv.... Fast det bara skulle vara en liten promenad blir man direkt mycket gladare och lite mer nykär :P




Idag

Vaknade på samma gång som Marcus idag och har redan andra maskinen tvätt på gång, har otroligt mycket energi efter att ha legat i dvala sen julen och inte gjort nånting jag absolut inte måste göra :) Är i varge fall på superbra humör och har en massa energi! Dock finns detdär ligga i soffan och slappa lite kvar som en vana och trots energin hänger jag här och slappar, i kväll blir det iallafall träningsverket! Måste ta tag i mej själv och börja gå dit nu! ha ärligt talat inte gått dit sen vi flyttat, fast jag måååånga gånger planerat att gå... Men nu!! Tänker ta ett RML pass idag, långsamt tempo men dagen efter känner man att man gjort nånting, bra att starta med :) sen blir det igen på onsdag först kanske nånting och sen stretch, måste ju börja lugnt :) Känns iallafall bra att igen vara sej själv efter dethär mörktet :)

Puss på er! :)

Beställt och bestämt

Nu är det klart, london blir det 10-15.2 och jag är ivrig :) Har inte rest så mycket eller väldigt lite om man inte räknar grannländernas huvudstäder alltå tallin och stockholm så lite ivrig får jag nog vara, och Marcus ser nog lite ivrig ut han också ;P

LONDON

Vi har funderat och spekulerat om vart vi skall åka, en resa hade vi bestämt oss om men först tänkte vi att i sommar och nånstans kring medelhavet, sen tänkte vi neeej, ingen vanlig strandsemester för oss inte, dom stränderna och turkkarna vet man hur ser ut, så då började vi fundera, hade vel egentligen ganska många alternativ men till sist beslöt vi oss för London som sagt och inte på sommarn utan vad blir det, om 2-3 veckor? Är nog lite orolig om hur vi ska överleva undergrounden och sånt där (jag som tillockmed lyckats tappa bort mej i helsingfors spårvagn, dock inte i metron tror det är omöjligt). Dessutom kan jag inte seja mycket mer på engelska än how do you do och vet inte ens vad det betyder, men lite äventyr måste man vel ha i livet! Eller hur?! Får vel ta med oss en engelska ordbok och en karta (hoppas Marcus kan läsa karta för det kan inte jag :S )
Nää nu ska ni inte bli oroliga! Vi överlever nog, så länge vi inte hamnar på några skumma gränder som folk skjuter på, fast det kanske inte finns såna i London? Nu låter jag nog riktigt vimssi, borde vel sova lite... "Gonatt" på er! :)

Undrar om det är större än Mariehmans centrum? ;)


Jahhapp, vart ska vi nu då? Undrar hur det fungerar, måste man byta "tåg" vid varge korsning? Nån som vet? Ser ju ut somom det finns olika färgers "tåg"

(nu lyckades jag trycka på nåt så allt blev tjockt...får vel vara tjockt då.. Får inte bort det)


London eye är nånting jag absolut vill åka :)


Primark var nånting min familjs kvinnliga medlemmar iallafall gillade i London då de var där (om jag minns rätt) Alltså lite shopping blir det nog :)


Naturhistoriska museumet skulle ju också vara en trevlig severdhet, säkert lite större och annorlunda än de här i Finland.

Jaajaa, för mycke program ska vi inte årdna åt oss, vill ju ha tid att bara slappna av och äta gott också :) Hoppas bara jag slipper english breakfast så långt det går...uuh, korvar och bekon och äggröra och flått på morgonen, havregrynsgröt till mej tack! :D


Äntligen!!

Äntligen kom snön, som jag har väntat! Och med snön kom också leendet på samma gång som tårarna gömde sej :) Så skönt, och dessutom steg jag av vaket idag så är ledig nu 4 nätter :) Imorgon står på schemat kasta ut julen, storstäda, boka resa till London, och nånting gott och mysigt på kvällen, tror det blir hemlagad pizza och sallad (min och Marcus specialite ;P) kanske tilome ett glas rött (föratt få det och låta riktigt perfekt! :D)

I veckan hoppas jag att vi skulle lyckas tapetsera sovrummet och få det klarfixat, få upp tavlor och möblerna på sina rätta platser och sånt, får se, måste iallafall få tag på mer tapetklister :)

 
Nån som tydligen också gillar snö :P


paus..

Har haft lite paus i bloggandet, och kommer fortsätta ha.. Har vel min årliga "vinterdepression", nää men varge år i december-januari är jag bara lite för trött och obekväm i mej själv och allt omkring mej och har bara inte haft någon lust att blogga eller göra nånting annat heller. I år är det vel det att jag saknar mina vänner och släkten och alla i Borgå och det känns jättetungt! Ska nog åka till Borgå inom kort och träffa alla, sku vara skönt att hinna vara en lite längre tid där en bara en helg dessutom :)

RSS 2.0