iiiihh!!!!

NU gott folk är jag upp i varv! Och helt tvinnig! Gav just bud på huset..NU är det spännande! Det som också var roligt var att när jag kom in i trapphuset efter mötet jag nyss var på undrade jag vad det är som doftar så gott, kom om efter en stunds doftande på att det är nån som målat och det luktar målfärg.. = ingen god doft, börjar jag kanske vara lite renoveringssjuk?? Undrar om jag är tvinnig för budets skull eller för att jag stod i trapphuset och sniffade målfärg..hmm??

25 sanningar

Tänkte göra ett inlägg med 25 sanningar om mej själv, får se om jag kommer på så många :P

1. Jag har två personligheter..
2. Min ena personlighet har mycket få sett, då är jag impulsiv, visar många känslor (blir både arg och glad lätt) pratar mycket och jaa...
3. Min andra personlighet ser de flästa människor, dehär människorna påstår att man inte kan göra mej arg, jag är ganska inte blyg men försiktig? och pratar mycket bara om det råkar vara en person som jag känner mej bekväm med eller som pratar mycket med mej.
4. Jag kan inte simma
5. Jag behöver massor av närhet..
6. ..och årdentliga (alltså inga lösa fiskkramar?) kramar är min stora svaghet.
7. Jag älskar min Marcus massor, även om jag inte tycker om att gulligullprata med andra om hur "otroligt härligt förhållande vi har och hur otroooligt söt min älskling är" tycker det är viktigare att seja det till honom.
8. Om jag bestämmer nåt tänker jag få som jag bestämt mej..
9. ..altså jag är ganska envis..
10. ..beror troligen på att min äkta hårfärg är röd, vilket jag är mycket stålt över.
11. Om jag skulle få välja skulle jag nog leva förr i tiden och vara hemmamamma och baka bullar hela dagarna..
12. ..eller skulle jag?..
13. JA jag har svårt för att bestämma mej!
14. Min självdisiplin är = 0 (förutom undantagsdagar eller undantagsperioder)
15. Jag är en nattuggla och har alltid varit.
16. Jag gillar att pyssla men tröttnar snabbt, började t.ex. att sticka en filt...den är mycket liten ennu kan jag seja...
17. Det viktigaste i mitt liv är min familj..
18. ..och min nya familj jag helatiden bygger upp nu..
19. ..och självklart skulle jag inte klara mej utan vänner!
20. Jag har egentligen ingen musiksmak och en sång som låter förfärlig idag kan vara min favorit imorgon.
21. Jag är egentligen ganska svartsjuk, men jag har lärt mej att kontrollera det så det inte märks mera.
22. Det är ALLTID Marcus som går först, fast jag kan dansa och ha kul med andra killar..
23. ..och jag tycker också att ett förhållande skall vara så, inte för strängt, får man inte ens prata med någon annan tröttnar man snabbt och det blir till inget..
24. ..men det måste vara åt båda hållen, och man måste ha klart sinsimellan om vad som är okey och vad som inte är okey.
25. Största delen av er kommer aldrig lära känna mej helt, lärde mej nångång att finländare är som kokosnötter, det är svårt att komma genom skalet men när man väl är där inne är man där, en utlänning däremot är som en persika, man kommer lätt genom skalet, men att komma ända in i kärnan är svårare. jag är nog en persika. Om ni förstår? :D
26. Kan vel ta en till ennu... jag har konstiga förklaringar..
Jaa de var vel det, blev 26. sanningar om mej :) ganska bra egentligen för en själv också att fundera hurdan är jag egentligen, rekommenderar alla att fundera ut minst 25 sanningar om er själva! :)

Perfekt home

Har funderat på att bli konsult på Perfekt home eller egentligen var det vel mamma som kom med ideen och sa att här skulle vara nåt för dej. Tycker inte jag hört om såna greijs här på Åland så mycket så kanske det skulle löna sej som en liten extraknäck och ett nytt intresse, jag som är intresserad av inredning och tycker alla greijer där ser Härliga ut +att de inte är såå svindyra :) så varför inte prova :) Tror ni det finns intresse här på ön?http://www.perfecthome.no/ där är länken till deras hemsida ifall ni vill ta en titt :) http://perfecthome.mediabook.no/se/ här har ni också deras nuvarande produktkatalog :)

pusselbitar

Nu känns det som alla pusselbitar börjar falla på plats och stressen lätta.. Huset känns som ett hem redan och banken har bekräftat lån, sådär bara, visste inte att det var så lätt, vi måste förståss fara dit och diskutera räntor och sånt bara vi vet att vi får huset. Har idag skickat e-mail åt eckerös kommundirektör och rätten att köpa tomten, det som är lite krångligt här på ålänningarnas ö, men det skall nog fixa sej. Sen gäller det bara att få ner lite på huspriset och att ingen annan hinner bjuda så vi har råd till lite möbler, tapeter och laminatgolv och sen är vel pusslet klart? Sen får vi börja på nästa pussel, nämligen renovering och husfix :) Känns som några stenar har förvandlats till fjärilar i magen :)

tillbax på ön :)

Har inte hunnit blogga medans jag var i Borgå men nu är jag tillbax! :) Har haft det riktigt roligt, men sköönt att vara tillbax :) Kan ju berätta vad allt vi gjort i Borgå :)
På torsdag kom vi ju sent hem, så vi for en sväng via Marcus pappa och sen direkt och sova (vi fick bo i mina föräldrars nyrenoverade bastukammare, supermysigt! ) På fredag var det kräftskiva som gällde, då for hela dagen åt till att festfixa och klo.6 kom gästerna, det blev en riktitgt bra fest, de sista gästerna for där kring klo.4 förutom de som blev och sova. Lördagen gick ut på att städa efter kräftskivan...göh.. sen for vi till segelpaviljongen och äta med mina föräldrar, dom har riktigt god mat där :) På kvällen for marcus runt i Borgå på forneldarnas natt, vet inte egentligen var han varit men jag var så trött så jag bestämde mej för att ligga i bastukammaren framför brasan och läsa nya ikea katalogen och se lite på film och bara mysa med caesar, det var skönt det :) äldade upp en hel korg med ved :D Sen på söndag blev det lunch på rosso med marcus mamma, marcus mammas sambo, syster, systers poikvän och "den okända" alltså ännu lite mer mat :P sen fick vi skynda iväg till båten och nu är vi hemma, eller marcus är ju på jobb men jag är hemma :)
Har som vanligt inga bilder eftersom jag inte orkkat fota... Men ha det bra!

Nu har vi tittat

Nu har vi varit och se på huset, det var enligt mej ennu härligare än jag trodde, inte så stort jag hade tänkt på bilderna som är ett +. Marcus tyckte att det var som han tänkt, att det kändes som ett hem. Att fixa är det bara lite tapeter och laminatgolv om vi inte vll ha plastmatta och kökskåp kan man ju nåååångång sen laga nya men dom som är där funkkar lixom :) I källarn borde det gå ganska lätt att fixa bastu om vi så vill nångång i framtiden. Allt annat är lixom som det ska, luften är super där inne, i fuktmätningen fick huset bättre värden än i många nya hus, tillockmed i källaren och hamn finns 200m ifrån huset så där kanske vi skulle få båtplats. NU tänka tänka tänka....

Närvös

Skall idag klo.6 vara i Eckerö, huuuu... Marcus vaknade med sjuk mage för att han var å närvös och nu börjar det sprattla i min mage också.  Skall ta bilder där så vi sen kan sitta och fundera, för de får man vel?:)

Var förresten just till tvätttugan, hade med mej nyckeln men låste in den i tvättstugan.. Där stod jag i pyamas i trapphuset.. Som tur var en snäll tant hemma som öppnade tvättstugan åt mej så jag fick min nyckel :)

Typiskt Åland

Marcus hittade en rolig öppethållningstid :P Men frågan är.. När har hon egentligen öppet?? Så typiskt åländsk humor :D

Veronica Maggio

Hörde Veronica Maggio första gången på Rockoff för 3? år sen. Och sen dess har jag såå tyckt om hennes sånger :)
http://www.youtube.com/watch?v=_gXIj9rz2nI&feature=related

Myskväll <3

Ikväll hade vi myskväll med Marcus och tänkte inte ett dugg på framtiden! Vi gorde pitapröd och såg på film, en film om 9/11, den hette united 93. Handlade om hur det var på flygena eller speciellt hur det var på det enda av de 4 flygena som kapades som inte nådde sitt mål, alltså vita huset om jag förstod rätt? Den var iallafall bra och vi hade det mysigt :) Det som gjorde filmen bra tyckte jag kanske var det att det var i realtid, man fick se hur snabbt allting påriktigt hände, otroligt... Rekommenderar den filmen! Men det bästa var ju endå sälskapet :)♥

När vi kulle välja film fanns där solsidan säsong 2, oij vad jag blev sugen att köpa den! men tänkte smart och köpte denhär 4.50€ filmen istället för 29.90€ solsida :P Ska vi ha hus måste vi ju börja bli lite sparsamma!

Villa 31

Hittade en härlig inredningsida! :)
http://www.villa31.fi/epages/OVK.sf/sv_SE/?ObjectPath=/Shops/20112009-1962/Categories
Villa 31 heter den och skulle kunna köpa ALLT om nån gav mej pengarna! :)
Skylt "God Natt Min Skatt"Metallbox, "Första hjälp"Large pig with stripes
COLLECTION BIANCO Lily of the ValleyFleurs D`été TunnaFestina Lente
40° och 60°Låda "Ljus"Byrå med glasdörrar
SEN bara vi har hus vill jag nog ha nånting därifrån :)

Känns skönt.

Bestämde mej för att ta en liten paus från allt tänkande angående att besluta om jag vill stanna här eller flytta hem, Marcus klarar av det så bra, sejer bara "men vi far och tittar på det, vi kan ändå inte bestämma nåt före det så det är onödigt att stressa upp sej för det" SÅ NU ska jag inte tänka på att jag behöver bestämma mej för nånting på heeela dagen! Månne de lyckas...

För ovanlighetens skull

Sitter på jobbet som vanligt. Vet egentligen inte vad jag skall blogga om.. Har ingenting att göra, eller jo egentligen skulle jag vel kunna vixa frukosten klar men då har jag inget att göra sen... Sitter och ser på hus, både här och i borgå, men inget värkar lika bra som eckeröhuset.. Men eckerö är ju långt borta... Fast egentligen är ju inget på Åland långt borta... ÄSCH! Skulle bara villa spola framåt tiden en bit tills det typ att vi skrivit på pappren dit vi bästämt oss att flytta, tänk vad enkelt det skulle vara!? Ingen ångest över att bestämma sej över huvudtaget.. Men så lätt är det ju inte.. Problemet med att eckerö är så långt borta är vel redslan att bli nån slags skogstroll som bara sitter där och inte känner någon överhuvudtagen eller har kontakt med nån... äsch! Nu MÅSTE jag stänga av hjärnan...

titta :)

På onsdag ska vi och se på huset här nedanför! E riktit ivrig, fick fler bilder och bottenritningar och det känns bara bättre och bättre :) Har också talat med banken och det lät ganska lovande, de har möte på torsdag så får veta mer sen. Om huset är som vi tänkt har vi nog ett stooort beslut att ta, hur kan man ens ta ett så stort beslut?? Fast egentligen... Det är ju "bara" ett hus, trivs vi inte med det får vi vel sälja, t.ex. ett barn kan man ju inte sälja om man märker att dethär var inte vår greij :D Om ni förstår vad jag menar.. Men just nu känns det jätte bra för oss båda och vi hinner ju fundera, sånhäna saker tar ju lite tid och det finns ju mycket som kan komma imellan oss och huset ennu, banken eller hembyggdsrätten eller vadsomhälst, men vi får vel hoppas på att vi gör ett bra beslut när vi gör det :)
Fick annars en bild från andra sidan av huset när det är vinter, fick helt i huvet barnen i bullerbyn :)

huujedamej!

Man lär sej mycke på nätterna, såg på Doctors. En caesarsallad innehåller 1700kcal!!! Sjukt! Jag som trott jag varit hälsosam när jag ätit en caesarsallad. Det är ju en hel das behov!!

Jehovas vittne

Drömde inatt att ett jehovas vittne släppt ut alla djur i huset och alla utom min snälla caesar satt fint på trappan och väntade på att deras ägare skulle komma hem, jag försökte fånfa caesar men han bara lekte ochsprang undan, till slut satt jag mej ner med de 3 små vita hudarna en enorm grå långhårig katt och 2 andra katter och klappade dem, då sa nea hunden till mej, nu blir nog caesar svartsjuk och så kom caesar till mej fooort och satt sej mellan huden och mej, så tog jag caesar i famnen och gick in. Konstiga drömmar man har...

börjar bli trött på den där tösen...

... som inte kan bestämma sej. Dagens påhitt är http://www.fk.ax/browse/viewObject.php?id=330 , visst är det härligt? Både jag och Marcus sa direkt, dedär ser ut som ett riktigt hem! Där sku vi trivas, vi funderade och kom båda överens om varför vi inte trivs här, vad är det som gör att vi vill bort, det enda som vi kom på var, höghuslegenhet mitt i stan, sen börja vi fundera vad är det för fel på Åland då? Egentligen inget annat än att familjerna inte är här.. Men som alla sejer, Åland är inte så långt från Borgå, det går båtar... Vi skickade iallafall en e-post till förmedlarn om att vi gärna kommer och ser på huset. Hoppas det blir snart och om vi nu bestämmer oss att det skulle bli det att det inte är någon som bjuder högre eller hinner före. Nu har vi iallafall ett av troligtvis våra livs största val att göra, stanna här eller flytta tillbax, på samma gång som det känns jätte jobbigt har jag en känsla av att det inte är någon idee att fundera för mycket, man vet aldrig vad som händer och vad som är ett bra val fören man hoppat in i soppan. Försöker också tänka så, om vi nu bestämmer oss att bli här, bor ett par år i vårt hus och märker att vi vill tillbax, de finns vel ingenting som hindrar oss?? En orsak till att vi också funderar på att flytta tilbax är den, får vi nånsin riktiga vänner här? Såndäna vänner för livet som alltid finns där, men kom på att det är vel klart att det tar tid att komma helt in i ett nytt ställe, tillockmed i en på ett sätt annan kultur, många sejer att det kan ta upp till 10år innan man känner sej helt hemma, men varför skulle vi inte klara det då??
Härligt gammal stil.
Supermysig veranda.
Badrum i bra skick.
Det mindre av dom 2 sovrummen.
Härligt lusthus på gården.
Ett hus på gården som nu är hantverksbutik men som skulle bli typ gäststuga kanske.

Gå in och se via länken om ni vill se mer, tycker själv det värkar väldigt välbehållet och fint skick, och nu är alla ni från fastlandet i en liten chock när ni tänker hur mycket ett sånhärnt ställe kan kosta, don´t worry, mycke pengar är det ju men oij sån prisskillnad det är här och på fastlandet, på fastlandet skulle man ju få betala dubbelt upp! (såklart vet man ju inte vad det blir och kosta det är ju bara utgångspriset det där)

OBS OBS OBS!!!
Ni vet hurdan jag är, jag planerar bara, utförligt.. hehe.. Men någon av planerna måste ju nångång gå i uppfyllelse, eller hur? :)

bara för att klaga...

Bara för att klaga till nån, klagar jag till bloggen.. Min rygg brister snart! Känns som om jag borde ligga raklång på golvet eller nåt... men det kanske inte är så bra med tanke på att det håller på att bli morgon och det är då alla börjar vandra omkring här, kan ju si lite konstigt ut om sköterskan ligger raklång på golvet? hmm? Undrar om jag lyft nåt fel eller om jag gjort nåt konstit igår? Lär vel aldrig få veta det...

here again

Sitter här igen på jobbet, tyngsta natten någonsin.. är ennu helt slut från igår... vad har hänt??? Har iallafall skämt bort mej med en tidning och skall sitta ute på balkongen under en filt och läsa och dricka te, om patienterna så låter mej förståss, snälla brukar de va och sover nästan hela nätterna :)
Mårgondagens planer är först sova och sen famos saft skola, vi ska med Marcus och hjälpa famo och fafa att tömma vinbärsbuskarna och sen ska famo lära mej koka saft :) Hoppas caesar låter mej sova på morgonen/dagen så jag inte somnar med huvet i bärbusken, kan ju vara lite stickit där.. Men ska iallafall vara skönt att komma ut från "storstan" till landet lite imellan :)


rolig kväll

Igår var det ju kräftskiva, vi hade det gott å bra å mycky kräftor :) Sen bestämde vi oss för att fara till Kino, den nya baren som öppnat ca. 1 vecka sen, SUPERFINT var det där, riktigt riktigt modernt, dansgolvet blinkade och väggarna hade stora nån slags skärmar som blinkade och visade olika mönster, tillockmed borden blinkade. Träffade iallafall igen massor med både bekanta, halvbekanta och helt nya människor :) en rolig kväll med dock lite pinsamt slut :P Hade som vanligt inte med min kamera men iallafall ett par kompisar hade så kankse jag skulle kunna få tag i några bilder, får se :)

otänkbart

Hittade en blogg som 3 flickor som varit i Indien som volonterer på ett barnhem skriver. Tycker alla ska läsa det och föra vidare det, så mycket mer kan man vel inte göra... Slogs direkt av en tanke, nu har vi det bra här i finland! Aldri att nåt såndänt skulle ha möjlighet att hända... Men vad gör att de där barnen har mindre rätt att få ett bra liv, eller ett liv överhuvudtaget?? Vad gör oss så bra att vi ska få ha det så bra medans en stor del av världen har det sämre än de som har det som sämst här??
http://lotusbarnen.blogg.se/index.html

inte nykär mer

Såhär när jag ligger vaken på nätterna har jag ju en del tid att andvända min hjärna. Började tänka.. De allra felsta människor sejer iallafall utåt att det är en dålig sak när den där nykärheten försvinner, det är bara "tråkig" vardag och inget pirr i magen...
Kom underfunn med att jag är ju inte nykär mer, även fast många sejer oij vad ni ser nykära ut! Men jag ser inte det som något negativt, tvärt om! Det är ju bara skönt, man kan känna sej 100% trygg i den famnen, man vet vad som tvinnar i den andras huve och kan läsa den andra så bra, man kan vara helt och hållet sej själv, man kan seja ärligt om det är nåt man vill seja, även fast det man sejer kanske inte alls är nåt roligt och bra, man kan skrika och vara arga på varann och i nästa sekund kramas och komma på att det var ju inte en så stor greij. Man kan lixom vara precis som man vill! Och man kan känna att den andra känner precis lika, visste inte att man kan känna hur otroligt mycket en annan människa älskar en, det behöver inte ens sejas högt, utan små saker i vardagen som visar det, att täcka in och ge en puss före man går på jobb om den andra blir kvar och sova, att laga en extra smörgås på morgonen åt den andra på samma gång man gör en åt sej själv, kramen när man lagar mat eller diskar eller gör vadsomhälst, att bara ge en kärleksfull blick! Fast jag ibland kan klaga på att marcus är den troligen minst romantiska personen i världen är det ju dihär små sakerna i vardagen som är viktigast, sakerna som ger trygghet och visar att han hela tiden tänker på att jag ska ha de bra. Jag känner mej faktist som en prinsessa utan champagne och rosor! en fattigmans prinsessa? :P

namnam

Har hittat en ny höstfavorit, sommarens jordgubbar byts ut mot jordgubbstee :) Brukar dricka tee på nätterna också när det börjar bli lite kallt där på jobbet på nätterna :P

höst <3

Nu känns det riktigt som höst. Själv älskar jag hösten, att sitta ute under en filt med yllesockor, dricka te och känna att det är lite svalt, men man kan ennu sitta ute endå... Jag är riktigt en höstmänniska, istället för att på våren vänta på den första sommarsolen väntar jag på hösten på den första snön, och julen! Julen är nog en av årets höjdpunkter! :)

kräftisar!

Har i sikte 3 kräftisar under de 2 kommande veckorna! Ska bli super! Den första är en riktit liten en här inne i stan på onsdag och sen ska vi nog ut en sväng :) den andra ute på landet hos en arbetskompis, har ingen aning vem som kommer dit men de är alltid trävligt med nya människor! :) och den tredje är min, håller på och planerar för fullt och det ska nog bli super bara nån kommer å! Satt igår natt och fixade kräfthäften med snapsvisor och en hemlig greij som jag berättar efter kräftskiva om :)

sushi

Fixade sushi ikväll :) mums! Lagade så många att caesar fick några till slut, de va han glad över! :) Tycker det är roligt att laga sushi, man kan ju använda huve lite och pröva på olika saker att lägga i och så, nu lagade jag räk/gurk/paprika/guacamol  maki och gravad lax/paprika/gurk maki och ett par va dom nu heter bollar med quacamole och gravad lax. Slurp slurp! :)

ångest

Sitter på jobbet och fick plötsligt en enorm ångest.. Vad göra?? Bli här en tid? Flytta till Marcus pappa en tid och sen bygga? Skulle inte villa lixom flytta "hem" igen, hur ska det gå att bo där? Bo i vår bastukammare då det är tillräcklit varmt, vad skulle mamma och pappa seja till det? :D Köpa en billig bostad nånstans i Borgå och bo där tills vi har bortbetalt så mycket på det lite mindre lånet för att sen kunna sälja och ta ett större lån och bygga, känns att det bara förlänger på allt... Flytta till en hyrbostad i Borgå? nej huij! inte såna priser där är på legenheterna! Skulle kännas att kasta bort pengar från lånet vi endå skulle vara beredda att ta...Det jag vill är att jag vill ha, större, liten gård/stor balkong och inte så mycke grannar.. Egen tvättmaskin skulle också vara okey. Drömmen är ju huset, vår bådas dröm, men när har vi möjlighet att skaffa det? Efter ett år hos Marcus pappa, efter 2 år? Vet inte om vi klarar av det, de är ju endå lite krävande att bo under samma tak som svärföräldrar :D Kanske bästa lösningen skulle vara invadering av bastumammaren vår, sommar, höst och Marcus pappa på vintern? Svåååårt....

snart

Om några timmar ska jag gå in där igen, alltså ledigheten är slut och jobbet börjar igen.. Ganska skönt egentligen eftersom mina dygn har varit helt opp och ner, vet inte när jag borde sova och vad jag ska göra på nätterna när jag ligger och vrider mej till klo. 6 på morgonen... Men trivs endå superbra med nattjobbet :) 4 nätter jobb och sen 7 hela nätter LEDIGT! Låter lyx :)
Googlade trobergshemmet och hittade vår huvudingång :P

11.11.11

Det här datumet har jag och Marcus varit tillsammans i exakt 6 år. Sjukt. Vi tänkte iallafall fira :) Funderade på att fara ett par nätter på hotell till Stockholm och äta gått och njuta av varandras närvaro :) Det låter vel bra? :)

Igår

Igår var vi i Geta hos famo å fafa, vi var med med fafa och hämta mjölk från ladugården där i byn och fick hälsa på kossorna och kalvarna, så söta dom e me sina stora ögon :) Sen var vi och plocka svamp så till kvällsmat blev det kantarellsmörgåsar, mums! :) hade tänkt fara dit och plokka lite till idag men det blir nog för sent, får vel ta det imorgon då :) efter mitt läkarbesök, berättar sen kanske vad det handlar om det besöket :)

Vikingamarknad

Med Marcus var vi på vikingamarknad, en stor marknad här som alla som säljer har vikingakläder och små brasor oc sånt. Det var fint.
Vi hittade husdjur?
Teater
Vikingastrid

Familjerna

Vi hade ju min mamma, pappa och bror här och Marcus mamma och syster här i några dagar, det var riktigt treligt. Vi var ut och äta till Arken garden, kan värkligen rekommendera det de hade supergod och billig mat där! De hade tillockmed hummer, det måste jag nog nångong smaka på, har aldrig smakat på det..
Sen var jag med mamma och pappa och hunden Stella ut med båten först en sväng runt sälskär och spana in fyren och sen till idskär och grilla. Ålands skärgård är ju bara sååå vacker, och ren! Mamma är ennu också riktigt i chock över hur rent vatten det är, inte alls som i finska viken.. Det var riktigt skönt :) förutom att jag brände hela ryggen ganska ordentligt så igår var första dagen jag kunde använda bh, har fått andvända en sporttopp som inte stöder riktigt bra enda tills då för det ha tagit så sjukt att ha bh band gnagandes mot brännan när det annars ren skavar och har sej, nåå snart kanske det är slut på det. Sen var vi med marcus mamma och syster på onsdagsloppis på torget och vi hittade med marcus roliga snappsglas till kräftskivan och en kunglig silverborste åt vår kungliga caesar :P
Ceasar poserar med sin nya fina silverborste :P
En bild från Ålands skärgård. Klippan som är 50 meter hög och 50 meter djup.

Framtidsplanerna

Nu har vi med Marcus bestämt oss hur vi ska göra med framtiden. Och dethär är vad vi tillsammans kommit överens om så ingen kan seja att nu har Ida igen planerat :P men iallafall, i årsskiftet flyttar vi tillbax till Marcus pappa i Borgå, tar lixom ett steg tillbax, vi sparar ihop så mycket pengar vi bara klarar av (lever fattigt) i 1 1/2 år och sen hörni! Sen bygger vi ett eget hus :) vi har klart tomten utsett eftersom Marcus pappa äger en åkerplätt som gått i släkten och där ska vi få bygga bara vi får bygglov och så. Studierna får bli till en annan gång, ingen av oss vet egentligen vad vi isåfall skulle studera till eller har läslust som krävs för att överleva en högskoleutbildning, det är ju inte precis som att slappa sej igenom yrkes...
Hus vill vi bygga föratt vi är båda sååå trötta på att bo i höghus i centrum, vi vill ha egen gård, utrymme och slippa betala hyra utan iställe betala "åt oss själva". Och tänk, bygger vi nu är vi lånfria redan vid 40-50 års ålder! Haha, låter galet, då är vi ju nästan pensionärer (ta inte illa upp mamma och pappa ni är bara unga snart pensionärer ni ;))  Men alla andra som börjar bygga senare har ju lån långt in i pensionsålder, vi hinner njuta av livet vi! haahaa!
Att flytta tillbax till Borgå har vi funderat på mycket, vi skulle ju nog kunna bli här en tid till, det är ju en vacker ö, inget fel på den, vi trivs faktist bra :) Och famo å fafa är ju här. Men vi är båda såå familjära, vi vill vara nära familj och vänner, folk sejer jaa men nu klarar man sej lite längre från dem, men nää-ä.. vi är inte såna...
sådan som jag är har jag ju planerat allt färdigt, allt från färg på soffan till uteplanteringar :D Hittade iallafall ett favorithus, har sökt igenom hela internet och sitt på massor med hus och dehär kändes rätt, det hinner ju såklart ändra men för tillfället :)
Nedrevåningen: Gillar att där är tackarum vid batsun och terass som kommer ut därifrån, känns som lite extra lyx och med öppna spisen kan man ju värma upp en del av huset. Förrådet skulle få bli i början vårt film/tv rum tror jag, det har alltid varit vår dröm att ha ett sånt :P och sovrummet får vel bli, gästrum? Så finns där ju en stor garderåb som jag tror skulle få bli linneskåpet. En sånhän nedrevånging är ju också bra sen när man får barn, deras lekplats lixom, så har vi inte "huvudvåningen full av leksaker". Det enda jag lite funderar på är förrådet, får vi 3 barn måste någon flytta in dit, och det känns lite rått att ha ett barn boende i ett rum utan fönster, nåjaa vi kan ju bo där, men då får vi endå leksakerna i övrevåningen, jaa men det är dåtidens problem, vem vet om vi ens får 3 barn..
Övevåningen: Gillar att det är ganska öppet mellan kök, matsal och vardagsrum, och att det finns en lite skild polats för ett större bord, i de flästa denhär prisklassens (alltså den billigaste endan) hus finns det inget sånt ställe.. Så är där ju vårt sovrum och ett gästrum som vel blir det första barnets rum. Här kan man ju också ha öppen spis så ar man en i vardera våning = mer elbesparingar. Duchen som finns i badrummet där tror jag vi skuller plocka bort, där finns ju redan 2 i bastun så vem behöver en tredje? den skulle bara bli och stå.
Och här är huset, tycker det ser ut somom man kunde bo där :) tomten rä ju en sluttningstomt så jag har försökt att hitta just ett sluttningshus så det skulle gå lättare. (förresten terassen blir nog större, det är en kriterie :P)
Färgen blir nog röd/vit så vi får lite mer dendär gammalt hus på landet känslan men får si hur det blir eftersom dethär inte är ett så standard sånt hus. Bredorna är ju lite kosr å tvärs...Väntar så på att få börja planera påriktit och fixa :)

missat mycket?

Oftast när jag träffar vilken vän som hälst börjar denna prata om nåt intressant som hänt för ett par veckor sen, nån som gjort slut, blivit tillsammans, gjort bort sej eller sagt nåt olämpligt. Konstigt nog brukar hela ön eller hela Borgå eller var jag nu befinner mej i det här skedet redan vetat det i en tid, men inte jag.. Har funderat på varför det är såhär? Vill ingen prata med mej? Har jag inga vänner som pratar med mej? Eller går det bara in i ena örat och ut i andra när jag hör några rykten, bryr jag mej faktist om rykten? För när jag tänker efter är dihä ryktena jag hör oftast endå såna jag har nånstans i bakhuvudet. Kanske det bara är så att jag skiter i alla rykten som far runt (förutom dom som handlar om me då) så dom inte fassnar i huvet. Ganske bra endå...
Nu ska ni iallafall få en hel hög med inlägg som ni missat ur mitt liv! :P

tråkit

Sitter på jobbet och försöker hitta på nåt att göra, de va visst en lugn natt dehär (borde inte seja ennu) men skönt endå :) Väntar på att få krypa in under täcket och sova, de ska bli SKÖNT! :) Och dessutom stänger Marcus bygge redan klo. 2 imorgon så jag får honom krypandes under täcket då :)


Nattjobb

Har börjat nattjobbet nu natt 3/4 börjar om en timme :) får nog bli lite van med dethär, men oij så skönt, jag får sova hela dagarna, eller nästan iallafall, helt så som jag vill, och vara uppe hela nätterna :P Det är ju så tyst och lungt och skönt på nätterna, inget noijs och spring och skrik... Jag får göra mitt jobb när jag vill hur jag vill och i den takt jag vill :) Lite ensamt är det ju förståss.. men allt har vel nån negativ sida :) En annan negativ sida är att jag hinner se Marcus ca. 5 min i dygnet, de vill seja när vi träffas i trappan då jag kommer från jobbet och han far till jobbet, sen hinner jag fara iväg igen före han slutat jobbet, men det är ju bara varannan vecka, sen är jag ju ledig igen :)

"vinnarna" av Rockof 2011

De 3 banden som enligt mej iår gjorde bäst av sej på scenen var helt klart Hoffmaestro, Rolandz och Swingfly :) Alla helt olika genrer men alla var super bra live, alla har inte likandan energi som de 3 :)

Resten av igår kväll

Igår va det ju sista kvällen rockoff, vi var fixa och fixade Arkenstämplar direkt klo. 22 och for sen tillbax till rockoff området, först spelade Patrik Isaksson och sen swingfly, Patrik Isaksson lyssnar jag ju annars också på så han ar bra, swingfly har jag bara hört dendär melodifestival låten men de var ju helt super! Fick värkligen med publiken! :) Sen va de Arken som gällde! :)
http://www.youtube.com/watch?v=OqbguW7LU_g

RSS 2.0