Namn

Kom annars på vad mina barn skall heta, får jag 2 flickor och 1 pojke skall dom heta Mario, Mirelle och Milna :) Speciella namn skall det vara, som inte så många andra åtminstånde här i finland har :) Allt funderar man också på...

ääh!

Blivit lite lite bloggande nu, kommer fortsätta så... Så mycket att göra så lite tid... Tänker fortsätta blogga sen när hemmet ser lite mer ut som ett hem och det inte är så mycket att fixa :) kommer nog nu att vara ledig 5 nätter så kanske jag hinner uppdatera nåt, får se :)

Onödiga funderingar

Funderade här en natt vad jag skulle göra om jag vann en miljon €, första tanken var hur mycket är en miljon € är det 1 000 000€ eller hur mycket är det? Nåjaa googlade och kom fram till att det är lixom tusen tusen... Tror jag snabbt skulle hitta andvändning till det!

Här är min plan:

150 000 eget huslån
50   000 Besparingar för huset
50   000 andra besparingar, typ för resor då och då eller vad vi nu kommer på
100 000 som våra barn nångong får dela på, typ när de fyller 18
10   000 för allt vi nu skulle villa göra, bastu m.m.
300 000 Som vi skulle dela jämt till våra familjer så dom fick betala lite bort från lån och sånt

Nu har jag gjort av med 660 000€ om jag räknat rätt, då har jag 340 000€ kvar? Det skulle jag nog investera i något, aktier och sånt orkkar jag inte följa med och förstår ingenting på... men kanske ettpar stugor att hyra ut?
Så snål är jag att som andra sejer att de skulle ge till välgörenhet så det skulle jag inte, vill se vart mina pengar far, litar inte på såndänt, då vill jag hellre hjälpa de som står nära mej som familjen och så.



idag

Idag skall jag vara hemma hela dagen, nog föratt halva dagen redan gått med lite bykning och att vara på datan och slappa.. Nu skall jag gå och lägga på en till maskin tvätt (har samlats en hel del nu när vi tröttnat på tvättstugan i stan och fick tvättmaskinen installerad först igår) och sen i vår underbart sköna himmelskt juvliga bara bästa duch, skulle kunna sitta/stå där hela dagen! Den har alla finesser man bara kan tänka sej i en dusch! Regnduch, vanligdusch med vanligt + massagelege, massagestrålar man kan ha på som masserar ryggen då man sitter på stolen, lampa, radio, ångbastu nån slags fottvätt jag inte prövat ennu och så kan man ställa med hurdant tryck man vill vattnet skall komma, var de månne allt? tror det.. Sen skall jag måla en stol, skall lägga bilder sen före och efter..

julgreis

Nu börjar alla julgreijer dyka upp i butikerna! Och jag som börjat älska julen! Den bästa högtiden på året helt klart! :)



Tapetval


Tapetboken väggarna kommer "byggas upp med"


Vi väler mellan dihär 2 som "huvudtapet" i vardagsrummet och tackarummet/genomgångsrummet, lutar kanske mer mot den till höger, den feflekterar ljuset så fint eftersom varannan rand är lite silvrig :)


Hittade bara den röda av denhär men det vi bestämt är att den vita av denhär samma skall få vara i biblioteket och fortsätta till en fondvägg i vardagsrummet, mönstret är stort så det blir ganska ståtligt tror jag :) Sen står vi e valet mellan denhär röda eller den gråa av samma i hallen, vi vill ha nånting som lixom är lite häftigt direkt som man kommer in, Vad tycker ni? Rött eller grått/svart??


Sovrumstapeterna hittade jag inte men det blir en vit tapet med silvrigt lugnt mönster, funderade på att måla listerna svarta, skulle kunna se ganska tufft ut med våra svarta sovrumsmöbler, mycket att fundera på :) Och gästrummet behöver också nån slags lyft, dock är det ju bara en fondvägg, resten är ju panel.


Roligt sånhänt väljande, men svårt, det finns ju så mycket fint... Som tur är hon på Gottby matt & tapet jätte duktig på att hjälpa och hittade just den bästa boken för oss som på samma gång som vi vill behålla den gamla stilen ha nånting som passar oss och endå är lite modernt och tufft.
Först funderade jag lite när hon bara visade en bok, det finns ju så många varför då välja hela huset från en och samma?? Men sen förstod jag när hon visade i den, alla tapeter passar ihop och det går att kombinera på otroligt många sätt. Faktist en fin kollektion detdär :) Såklart såg vi i andra böcker också men denhär visade sej vara bäst :)

De  blev visst ganska mycke text här.. jaajaa, hoppas jag inte tråkat ut er allt för mycket :P


THE INTERNET IS IN THE HOUSE!

WUHUU!

skönt men fult?


Har börjat drömma om en jump in. Visst är de fula! Sparkdräkter för vuxna, och förstår värkligen inte mej på folk som faktist går med såna runt i stan! Men som pyamas och hemmadräkt, oij vad de skulle vara skönt! Men vem köper en pyamas för 100€??? Är det månne svårt att sy en själv? Ful är den ju endå så snygg behöver den ju inte bli, hmmm... Kanske lite för svårt för mina sykunskaper...


Gäsp

Sitter på jobbet igen, den här vakveckan har varit jätte tung, och 2 nätter kvar efter den här... Måste ärligt talat seja att jag vet inte om jag orkkar 2 nätter till, har inte kunnat sova på hela veckan, haft så mycket tankar och planer i huvet som bara inte försvinner + att jag är lite halft förkyld som vanligt... usch.. måste bara försöka hålla mej vaken på nåt sätt, har förökt stå ute på balkongen men känns somom jag somnar tillockmed där i kyla, och hur bra är det att stå ute i kylan när man är förkyld? Inte så bra? Trodde vel det... Nåja!! Det gäller att tänka positivt nu! halva vakveckan över! Och har bara hållt på att somna alla dom nätterna.. -_-
Önskar att jag kunde ligga under täcket och mysa och snarka med min Marcus <3






Storhandlat

Vi var med marcus och storhandlade, det blev tvättmaskin, diskmaskin, frysbox, soodastream, en stol (som jag skall visa här i nåt skede, skall måla och fixa den), en tavla, en såndän te låda, en slipmaskin, lite andra värktyg... Vad glömde jag nu? :D jaa mycket iallafall :) Ska vel bli en del storhandlanden ennu, vi har ju inga möbler :S Att flytta från 41,5m2 till över 230m2 (eller vad det var) är ju lite skillnad... Vi har möbler till sovrummet, en fotölj till brasrummet, köksbordet lämnade dom kvar och där är det :D Men roligt är det ju att storhandla :P När man vet att det är sånt man endå måst köpa, pengarna far endå...

Flyttat

Nu har vi äntligen flyttat och sovit där nu 2 nätter :) Känns superbra men såå stort! Vi har nu bara andvänt mittersta våningen  när vi inte har så mycke möbler och så, det känns redan så stort, men varge gång jag vaknat har det känts superbra! Har sett omkring mej och tänkt här trivs jag (bara domdär småblommiga tapeterna far nånstans långt bort :P) Har tagit lite bilder och så nog men för tillfellet har vi varken internet eller årdentligt telefonnät (därför kanske ni inte alltid får tag på mej) så kan inte blogga därifrån... Och det tar troligen ca.2 veckor före vi får internet kopplat.... En lång väntan.. Men bra ser det ut att bli, och Caesar stormtrivs och springer ute och jagar småkryp :) Och 28.10 kommer mina föräldrar och marcus pappa hit med släpvagn och då skall vi få lite möbler och vårt laminat från Borgå och sen ska dom hjälpa med flytten och laminatläggande och sånt :) Blir nog bra dethär :)

ovant

Första flyttlasset fört till huset, känns både ovant och otroligt, är det faktist vårt hus nu? Ska vi bo där nu? ska vi ha sådär mycke utrymme? Blir nog att sova i brasrummet inatt föratt bli van med huset, känns ju så stort att sova uppe i sovrummet... En del att vänja sej vid kan man seja :) Men roligt är det! :) Nu skall jag bara vänta på att marcus kommer hem från jobbet så skall vi fara med båda bilarna fullpackade och bli där inatt :)

inga oklarheter!

Inga oklarheter mer. VI FÅR FLYTTA!! Idag får vi nycklarna och nu är det påriktigt påriktigt! Vi kommer att sova vår första natt i vårt alldeles egna hus! Ovärkligt värre...

oklarheter...

Massor med oklarheter för tillfället när det gäller huköpet.. riktit rådd.. Ska tillbringa dagen med att ta reda på vad som förigår.. Jobbit värre.. MEN om vi tänker positivt ser det ut somom vi får flytta idag! :) Hoppas så iallafall :)

hem & villa

På lördag var vi på hem och villa mässan, där fanns nog allt mellan grund och tak! Nu har vi en massa kataloger och brochyrer att läsa igenom :) Det enda jag faktist saknade på mässan var tapeter, ingen som ställde ut tapeter.. konstigt.. Nåjaa där var nog ändå tillräckligt att se på :P Och vi hann tillockmed en sväng in till stan :) Där hittade jag en härligt mjuk morgonrock och ett par strumpbyxor :)
Denhär boken köpte jag, namnet sejer ju vad den handlar om :P 75kr fick jag betala för den, inte så illa mässerbjudande den är ju tjock :)
En till bok vi köpte, med en massa fisk och skaldjursrecept, 100kr ville de ha för den :)
Och en sånhän ed en massa praktiska tips :) den var lite dyrare 165kr, men där finns bra tips :)
Kylpytakki Narvik - CREME
Och sist, min mjuka morgonrock :)
Dehär var shoppingen för den dagen, det är faktist roligt med sånadär resor :)

Inte paj

Tydligen fungerar min telefon hur bra somhälst, batteriet bara tömdes sådär plötsligt mittiallt puff, och efter lite laddning, som ny! :P

Auktion

Köpte en tavla precis, på facebook auktion :D Det är en sida som folk härifrån åland auktionerar ut antik och loppisgreijer, jag som älskar loppis! trolig ärvt det av mor min :P Blev iallafall förälskad i denhär tavlan och var envis och fick den för 9€, det tycker jag nog den är värd :) Får se var den får sin plats sen när vi flyttat :)

paj

Inte ätbar paj utan telefonen paj.. hade batteri kvar ennu och plötsligt var den svart, och hålls svart.. jahha.. får jag inte den och fungera blir det vel ny då.. hittade redan en ny :D Eftersom jag nu haft en med koskestunäyttö är det ett stort måste, annars ska man kunna ringa med den, skicka mess och gärna ta bilder.. Hittade en billig, det skulle bli ca.25€ i mån med all telefontid, internet och meddelandet, int så illa :) Är egentligen lite emot såndäna kontrakt men dethär skulle vara ett år så det är vel överkomligt :) Det är en älypuhelin och jaa.. jag har sakt att jag ska alldrig skaffa nåt sånt som typ Iphone och sitta och spela på telefonen hela dagarna, men.. Man kan vel göra annat än spela, blogga t.ex.?? Vet dock inte varför den är så billig... hade tydligen fått bra i tester och så endå..


Helgen

Nu är helgen planerad! På fredag morgon hoppar jag av vaket så då ska det tas lugnt, kanske om jag orkkar så till träningsverket på kvällen. På lördag far vi iväg till Stockholm på Hem & Villa mässan, vi planerar att fara med ett busslast som viking line annordnar. Mässan är nordens största inrednings, renoverings, trägårds, allt som har med hus att göra mässa så det ska säkert bli bra! Jag är ju ute efter inredning, inspiration när det gäller tapeter och sånt medan marcus är ute efter solpaneler, värmepumpar, utebelysningar och annat som jag inte förstår mej på :P Men vi kommer säkert hinna båda se vad vi vill se, ska bli roligt att få planera å få inspiration till hur vi skall fixa sen :) Och på båten ska vi äta god frukostbuffé mums!



Sen på söndag ska vi till geta och ta upp båten, slut på årets båtsäsong! Tyvärr har vi inte hunnit vara så mycket ute med den..


Insikt

Insåg just hur lyckligt lottad jag faktist är. Jag är 20år, jag har ett yrke jag trivs med, jag har världens bästa poikvän, jag har en familj som alltid finns där för mej fast jag bor hit långt borta, jag har köpt ett HUS tilsammans med min "nya familj", jag har bil,båt jaa sånt inte alla 20åringar har, jag bor på en av de vackraste öarna i världen, det känns somom jag får möjligheten att börja detdär riktiga livet nu, dendär vardagen där man hoppligtvis stannar resten av livet.. Hur många andra 20åringar har fått såhär mycket redan nu?? :)


vill till stockholm!

Skulle så villa på en liten utflykt till stockholm, inte och shoppa nåt mycke (bara lite nåt smått trevligt till huset ;P) men bara som en trevlig liten dagsutflyk, vi sku kunna sitta på nåt kafe och bara ta det lugnt :) Trot vi får ta båten med Marcus nästa lördag då jag är ledig, vi har länge pratat om att vi skulle villa åka men det har inte blivit av, och den 12€ eller vad det nu kostar nu när dom renoverat rosella är vel ganska överkomlig så det kan vi inte skylla på, sen får man shoppa så mycke att man klarar sej :)

Jag i stockholm förra året, då vi var där med Essie och Matilda, bongade fåglar på kläder och var med om en riktig storm på hemvägen, en minnesvärk resa var det :)

klokheter

Muminpappan vill förstå havet. Men förstår sig inte på havet.

- Tänker du strunta i havet nu då?
- Inte alls, utbrast pappan. Struntar jag i dig fast jag inte förstår varför du bär dig fånigt åt?
Alla skrattade.
- Ni förstår, sa pappan och lutade sig framåt. Havet är en stor varelse som ibland är på gott humör, och ibland är på dåligt humör. 
Det är alldeles omöjligt för oss att veta varför. Men om vi tycker om havet så gör det ingenting. 
Man tar det ena med det andra.


Han är klok dendär muminpappan :) Älskar mumin, ett av mina första ord var faktist "puupa" = mumin :)




Ikväll vill jag

Ikväll före jag ska på jobb vill jag till huset och kanske ta några bilder så ni får se andra sidan av huset också, har nog en fin vinterbild av den sidan men tekniska jag vet inte hur jag skall få hit den :P Sen ska vi nog hinna äta middag med marcus också, tror det ska bli tortilla, har inte ätit det på en tid och det är ju bara så gott :)

Besviken

Är så besviken på mej själv, har ju försökt att komma igång med träningen igen, men har inte ennu koll på ätandet före träningen. Har ju annars också lätt för att svimma om jag inte ätit eller druckit bra, och nu har jag varge gång måsta avbryta träningen mitt i p.g.a. att jag känt att gör jag en rörelse till svimmar jag... Som tur finns där på träningsverket världens bästa tränare! Igår kom hon som höll Body pumpen efter träningen och frågade hur jag mår och sa att jag måste äta 2 timmar före jag kommer och träna ett årdentligt mål och direkt före ett litet lätt mellanmål, sen om jag har känsligt blodsocker som jag ju alltid vetat att jag har borde jag dessutom dricka nåt annat än vatten medan jag tränar, t.ex. nån slags återhämtningsdryck för att få ut allt ur träningen. Nu när jag jobbar natt är jag ju inte van att äta på dagarna, igår åt jag före träningen klo. 17.30 bara 2dl smoothie med lite naturell fettfri yoghurt, mjölk, sockerfri blåbärsoppa och fruska jordgubbar.. Så jaa eget fel att jag då inte klarar ett helt pass igenom utan dör efter en halv timme... Men nu ska jag lyda och försöka börja äta fre träningen :)
Och när man tränar är ju ägg nästan det bästa (och godaste) man kan äta, så nu kommer det att gå åt ägg i dethär huset :) På våren då jag började komma igång med träningen kunde jag sluka 2-3 ägg efter en träning, dom påsto att kroppen har efter en hård träning ett sånt sug efter protein att därför är det just det jag får sug på och att det är okey att äta hur mycket ägg somhälst :D int så illa att kroppen vet och kan skicka såna signaler :)

Frustrerad...

... över att det ska ta så förskräckligt länge att få vårt jordförvärvstillstånd! Vill flytta nu! Argh!!

Rosor

Fick idag en bukett gula rosor av älsklingen min, han överraskade nog mej helt, det är ju inte ofta jag får blommor, bra så tycker jag då är man 100 gånger mer tacksam då det händer :) Jag undrade varför jag nu får rosor, han sa föratt jag älskar dej så mycke :) Det är vel en ganska bra orsak :) Sen funderade han vad de betyder, vad 10 gula rosor betyder, att han inte har gjort bort sej och köpt dödens blommor eller nåt liknande :D Jag googlade det nyss, gula rosor betyder Jag är välbeställd och 10 rosor betyder jag vill gifta mej med dej, månne det var det han ville seja då?? :D haha.. Jag tycker det är ganska roligt med blommor och dess betydelse, fast ser man för blint på det kankse man förstår varann helt fel, d.v.s. om ena vet vad det betyder och andra inte :D Men gula rosor hör iallafall till mina favoritblommor så han slog ju på ganska rätt :)


Campagne

Igår när vi kom hem med båten passade vi på att köpa en liten flaska äkta champagne, vi tänkte att direkt vi får nycklarna tar vi med oss en madrass och champagne och kanske lite chokofondue å sånt gott och sover över första natten lite lyxigt på golvet :) Det är det vel värt! :) Väntar så..Nu har det gått en månad sen vi skickade in pappren så det borde gå ennu en månad fören vi får lovet och kan betala resten av huset och får nycklarna så vi kan flytta in :)


Flyttlådor

Har försökt börja packa lite greijer i flyttlådor, greijer jag nog inte behöver på en månad, men vad är det för greijer?? Har nu packat ner och packat upp och packat ner och packat upp, det leder ju till kaos... Imorgon skall jag iallafall packa ner lite lakan och handdukar jag troligen inte använder mer, inte behöver vi vel så många lakan och handdukar på en månad? räcker vel om jag lämnar en bytesomgång opackade :) och lite köksgreijer blir det nog också :)


Dyra saker jag vill ha :D

Har en hel lista på vad jag vill ha till huset, tyvärr dyra saker som får vänta...


En Brasa till sovrummet, en man faktist ser elden från, det är ju så mysigt och värmer ju :) gillar denhär :)


Kök, är ganska säker på att det blir dethär från Ikea ( är ju endå billigast där och vinner vi inte på lotto före vi renoverar köket blir det Ikea, troligen annars också, varför bygga dyrt och snyggt om man kan bygga billigt och snyggt??)

En liten mysig bastu på gården :)

Med ett vildmarksbad utanför lixom fast i terassen som skulle byggas ihop med den befintliga terassen på baksidan :)


Garagedörrar åt marcus så han kan riva ner väggen till huset på gården :)


Här var min lilla önskelista :D haha :D Men missförstå inte, jag är glad för det jag redan får, och kanske kanske det blir över lite pengar efter att vi tapetserat, möblerat och fixat så vi får nåt av dethär :)


Kettlebell

Berättade ju att vi med Marcus skulle på Kettlebell, och det var vi, och det kan man kalla träning! Oij vad det var tungt! Borde kanske ha börjat med en lättare tygnd, hade 6 kg och det borde vel inte vara så mycke men tydligen var det, hade träningsvärk i flera dar efter det :P Kommer nog inte fara på kettlebell nu på en tid före jag har lite mer muskler, eller iåfall gå på ett pass med en lite "snällare" dragare och mindre tygnd :P Trodde jag skulle svimma ibland, ja det kan ju bero på syrebristen det blev efter en stund också men jaa :) Speglarna i salen var så immiga i slutet av passet så man inte såg nånting från dem, då vet mana att det varit ett tugnt pass :D


Före allt dethär

Före vi var till borgå var ju faktist mamma, sandra, min ena kusin, kusinens mamma och mammas kompis här. Vi var och se på huset och mamma hade igen handlat lite till huset :D Vi fick en fin frukost servise, en brödkorg, en liten bordduk och lite annat smått och gott, det lönar sej att köpa hus :P Mamma tyckte iallafall att huset var superfint :) Så nu kommer vi ha inneboende året om :P



Sandra Caesar och Abbey på vår gård, som ni ser kom de alla 3 bra överens :)

Marcus systerdotter

Orsaken varför vi var till Borgå var ju föratt se på Marcus systerdotter, söt var hon :) Och vi hade faktist turen att få se henne alla 4 dagar vi var där :) Nästa besök blir vel dopet då :)


Ikea

När vi var i borgå var vi en sväng till Ikea, vi skulle egentligen bara prova sofforna vi hade sett på internet vilka var supersköna, det blir nog dom :) Sen skulle vi se på matbord och det hittade vi också ett stadigt fint, hade ju tänkt ett vitt 8 pers men hittade ett fint trä som man kune variera 4 - 10 pers, det var faktist fint :) Sen såg vi lite på tv bord och sånt. Som sagt skulle vi bara titta, men vad kom vi hem med? Joo laminat till vardagsrummet, takkarummet och troligen lite extra till nåt litet rum.. Men vi sulle ju endå ha laminat och nu fick vi det så överdrivet billigt eftersom Ikea skall sluta med laminat så vi kunde inte låta bli.

Vad vi kom hem med:


Ett skönt fårskinn som vi tänkte till takkarummet att ha framför fotöljen (är dock lite osäker om jag kan övergiva det från fotändan av sängen, såå skönt! Måste kanske köpa ett till? :D)

Laminatet, borde vara den färgen ungefär :) 2.30€/m2, inte illa :)

Ett par ljus som doftar barrskog, härlig doft! Tänk en sån tur att jag hittat en poikvän som också älskar ljus, speciellt doftljus. (Borde jag ha sakt detdär eller förstörde jag nu hans manlighet?? ;P)

En sohink till Wc:n. Jätte snygg tycker jag :) förut hade vi en i plast = inte alls snygg.

2 till av våra favorit vardagsglas/kakaoglas :)

Lite sevetter, tycker det känns lite lyxigt med servetter :)


Månne det var allt? Hmm.. tror det :) allt dethär fick vi för lite under 200€ alltså inte alls illa om man tänker att vi har nästan 60m2 laminat :P


Julgubben kom tidigt

Iår kom julgubben tidigt, i form av mamma. Vi fick med marcus en personvåg till julklapp av mamma nu redan :D Och den kom med bra besked, iallafall för mej :P -5 jag och +5 marcus :D Alltså hade jag donerat lite till Marcus :P Inte så illa :)




Så ser vågen ut, den är supertunn, typ bara en glaskiva så den ryms varsomhelst i gömman :)


Latmask

Nu har jag varit riktigt lat på bloggfronten, eller jaa, har vel haft så mycke annat att göra. Stressar över flytten (= sover dygnet runt) och så var vi ju en sväng till Borgå. Nu skall ni iallafall få en liten hög av inlägg från vad jag sysslat med den senaste veckan.




RSS 2.0