huh..

huhu...nu är jag mätt, vi var och äta till Dinos, jag och Marus, tyvärr har dom inte fondue på sommarara :( så vi åt till förrätt vitlöksbröd med aioli, till varmrätt åt jag Entrecote och marcus en Black angus burger till efterrätt blev det glass och så delade vi på en flaska rött, oij vad vi båda blev mätta, tuppar snart av.. Men klo.23.45 är båten i land och då skall vi vara och ta emot vårt nya sjökort och nånting som mamma schoppat åt mej i stockholm :P så före det blir det nog en långpromenad :)
Bjuder på en bild från när Cessan var beebi, såå söt :)

outfit of the kväll

Kvällens deijt outfit. Tunika från nån butik i Tallin, Kavaj från Cubus när det blir lite svalare, skor från hötorget (ursprungligen från USA för många år sen sa hon som sålde de), Marcus outfit är ennu en stor fråga...herrn sitter ennu i boxers och funderar över livet eller nåt...

Outfits

Här kommer ett par outfits :)
Den första for jag faktist inte aldrig ut med, höga byxor från kappahl och en skjorta från lindex? för måånga år sen, den andra är nog sommaren outfit, älskar den! Sååå skön och passligt sval till ön, sval och luftig då det är supervarmt och om det skulle råka blåsa lite kallt skyddar den benen som alltid fryser först från blåsten :) Och så är det ju så lätt att bara dra över den :) Kläningen är den jag visade tidigare från kappahl, armband från kappahl och flip flops från h&m, har ochså haft ett halsband som jag köpt på loppis som är i kalevala stil, det var någon som sa att det är av kalevalas äldre smycken men vet inte, kostade iallafall bara 2€ och tycker det är superfint, skulle ju kunna visa det här någon dag :)

Och vetni vad, jag har faktist gott ner lite :) tycker inte själv det syns men det märks på vissa skjortor :)

Igår :)

Såhär såg bordet ut igår kväll :) gott gott :) å glad blev gubben :)
Ikväll blir det igen gott gott, vi skall som sagt till Dinos och äta Fondue, slurt + mysfaktor 1000! :) Väntar riktit mycke :) och hoppas hoppas hoppas mitt h&m paket som jag väntat så länge på kommer och att nån av klänningarna skall kännas perfekt till ikväll :)

tie miehen sydämmeen käy vatsan kautta.

Fick riktigt rikgtigt dåligt samvete av att jag glömde min och marcus deijt... Så var en sväng till butiken och köpa lite mat, ikväll blir det överraskningsmiddag med hemlagad pizza, sallad och till efterrätt vaniljglass med jordnötsmör, jordgubbar och hallon. Sen ska nog älsklingen min vara glad igen :) tie miehen sydämmeen käy vatsan kautta, så sant som sagt :)

blidde inga

Blev ingen Stockholmsresa... Vill ju inte vara sån som bara ställer in något planerat sådär.. Vill ju ha en glad poikvän <3 så imorgon blir det fondeu på dinos och ikväll kanske nåt gått här hemma :)

Tidigare i sommar

Hittade en massa fina bilder på datorn från när marcus mamma var här, ska dränka er läsare med lite bilder.
Stolt som tuppen!
Jag, Marcus och marcus mammas sambo
Marcus mamma, Marcus och jag
Cessan klättrar i träd hos famo å fafa

dumma jag...

Dumma dumma jag.. undrade varför Marcus blev så sur när jag sa att jag far till Stockholm, nu slog det mej... Vi hade ju bestämt att vi går på dejt imorgon... Klär oss fint och går och äter fondeu och dricker vin och har det trevligt, han hade till och med sagt till chefen att han går tidigare som såklart blev sur... Dumma dumma jag! är det inte männens sak att glömma såndärnt??? Känner mej som en riktigt riktigt dålig flickvän nu...
Han borde nog byta till nån mindre glömsk och mindre tankspridd dendär pojken, men det vill jag ju såktart INTE!!

Impulsiviteten talar

Blev visst lite ändrade planer, hade tänkt ta det lugnt på gröna udden med kompisar idag men istället blir det städa, packa, sova, söka ut h&m paket (om det sku råka komma idag) gå till banken, och sist men inte minst vakna så jag klo.4 på natten är i hamnen och åker iväg till stockholm med mamma, sandra och filip :) int så illa :) Fick igår veta att det blir inget Stockholm 9.6 för då har en kompis planerat skrapa ihop hela högstadiegänget och ha återträff på en strand vi alltid tältade, grillade, hängde på dom gamla goda tiden :) så blev visst lite ändringar i planerna, Stockholm here I come! :)


Sommar och sol!

http://www.youtube.com/watch?v=tQTi_JuyKT0 har en sånhärn känsla just nu, men vet inte riktit vad jag skall göra, är på samma gång dötrött och borde ta en tupplur. Har vräkt i mej en liter jordgubbar på 1/2 timme och är MÄTT värkligen MÄTT...
Väntar och längtar redan nu till min semester, kan ju skriva här en liten lista på vad jag skall göra, eller har planerat göra, ganska mycke har jag lämnat öppet för att inte ha så bunden semester :)
9.7 Schoppa semesterkläder till stockholm med Marcus :)
10.7 Åka båt kanske? Vem vet :)
13.7? Till Borgå, träffa kompisar familjen och fara till tirmo blues. :)
18.7? Tillbax till ön, åka så mycket båt som möjligt och vara ute och njuta av livet till högsta grad! :)
22.7 Rockoff börjar och jag tror Borgå flickorna kommer hit! :)
25.7 Tillbax på jobb... MEN mentalt är jag ennu på semester eftersom rockoff fortsätter :P
30.7 Ledig igen och sista Rockoffdagen = utgån, troligen den livligaste dagen på hela året här på ön :)
Låter vel int så illa? :) Efter dehär HOPPPAS HOPPAS HOPPAS jag att jag får börja jobba natt, chefen lät iallafall lovande om saken :)

Tips!

Ska ge ett litet och enkelt tips jag brukar använda då jag lagar mat. Använd alltid MINST 3 olika färger, olika nyanser går inte utan färger :) då blir det genast mycket smakligare att se ut. Alla äter ju såklart med olika sinnen, jag äter väldigt mycket med synen.

Gårdagens

Fixade lite kycklingwok och curryris av resterna från det vad Marcus fixade igår när jag var på jobb.
Blev faktist riktit riktit gott :)
I wokken lade jag:
Ungsstäkta Kycklinglår i bitar
Sockerärter
Broccoli
Blomkål
Morötter
Curry
Salt
Aromsalt
Riset:
Ris (kryddat med curry)
Och så lite fetaost på :)
Gott, lätt, billigt och snabbt! :)

Nu ska vi iväg till geta till famo och fafa, e så fint väder så KAN INT bli inne å städa! :)

Vid liv igen.

Lever igen efter mitt 18 timmars arbetspass, försökte vakna klo. 2 men det blev till lite över 3... Känndes nog att jag jobbat :) Tänkte lägga upp lite bilder och berätta om vår jungfruseglats med båten, har inte hämst mycket bilder men i väntan på det! Nu blir det att fara till butiken och köpa lite mat och sen hem och städa.. uh.. tycker verkligen inte om att städa, däremot ar det ju bara så skönt när hemmet doftar och ser snyggt ut.. Och kanske man skulle orkka sej på en liten promenad också, skulle kunna gå via båten och se om den sitter kvar som den ska, jaa får se vad det blir :) Ha de bra! :) (förresten...jag vill ha mitt h&m paket med min midsommarklänning nu! det skulle komma 20.6 men nu stod det att de skickat det 25.6..höh, nåå där är mycket annat också och klänningen kan jag andvända nån annan gång :) )
Bjuder ennu på en bild på världens sötaste och klokaste katt!

Natt

Blev tydligen och jobba natt direkt efter kvällsturen, ganska skönt egentligen så får jag vara ledig imorgon även fast hela dagen troligen kommer att gå sovandes. Har aldrig förut jobbat natt förutom på barnkliniken som var lite annat än här så lite spännande är det ju, men bra och lugnt har det gått hittills. Skönt när det är så tyst och lugnt, kanske man nångång till och med skulle kunna börja jobba natt? vem vet :) Har laddat med vindruvår, nötter och pepsi max, så dehär ska bli bra. Vad ska man annars äta på natten? De smakar ju precis inte med nåt? Men ska nog bli skönt att lite efter 7 få krypa under täcket med Marcus, oij vad jag väntar på det, men innan dess en lång natt framför, gonatt alla ni som får sova! :)

tröööööött...

Är både trött och hungrig och sur över att bo i en svinstia... Men när skall man hinna med allt?? För många projekt samtidigt... Nåå på torsdag får jag komma ut i skärgården lite och BARA TA DET LUGNT, de ska bli skönt de kan ja lova er! Men före det, jobb, handla mat ti resan, köpa flytväst, sjösätta båten, få alla saker vi böhöver i båten ditfixade, planera resan ( har nog egentligen planerat ren idag, på arbetstid, man måste ju ta till godo arbetsförmånerna i mitt fall gamla sjömän som känner Ålands skärgård ungefär lika bra som sin egen ficka, fick iallafall lite tips och utpekat på kartan vart det lönar sej att åka, bestämde mej för en plats jag inte mer minns vad heter :) ) Ska nog bli skönt att komma ut sen. Men int finns det nån som skulle ha några extra timmar att ge mej?? Ett helt dygn duger också bra. Men borde kanske möjligtvis troligen gå och sova nu så jag orkkar imorgon med jobb och allt annat, hej hej och gonatt alla!

Båtskiii!

Här kommer några bilder från vår nya båt. Vi var igår största delen av dagen och städa och fixa på den och idag har jag varit och oljat köket och putsat lite till :) vi hoppas på att få i den till torsdag och sen fara på vår första båtresa med den övernatten och fira lite förtidsmidsommar eftersom jag jobbar sen :) Ska bli superkul! :) Å fin blir den när den e uppputsad. Var idag och kollade på gardintyger men hittade inget bra, däremot hittade jag annat till båten, ett par kuddar fån tyger och sånt jag länge dreglat på men som inte passat hem till oss, deremot perfekt till en båt! Och lite sånt smått och gått till båten, ska lägga upp bilder senare :) Men vetni vad? Det är inte billigt att ha båt märkte jag, alla putsmedel och bottenfärger och greijer, huhu.. men det ger nog tillbax sej sen bara man kommer ut på sjön :)
Nån som vet nån trevlig holme/gästhamn i Mariehamns skärgård (eller nånstans här i närheten) man skulle kunna åka till??

Tattoo

Var ju på tisdag och skaffa tatuering :P Jätte nöjd med hur den blev :) Och tog faktist inte alls så sjukt som jag trodde det skulle ta, somtur :P
(nu fungerar allt på bloggen igen :) )

såhär är det..

Har varit lite lat här på bloggen eftersom jag inte har haft lust att skriva nåt när det är nåt fel så jag inte får in bilder, tråkigt att blogga utan bilder.. Har i vargefall skickat hjälpmeddelande nu så jag hoppas det fixar sej snart så aööt funkar :) Ha det bra!

shopping!

106385 Blev så glad idag när jag så lönespessen så gick en runda på stan, hittade denhär klänningen som jag tycker är härlig! Har så många olika stilar, vet inte riktigt vad som är min stil, men gillar lite boheminspirerade som i fergerna. Denhär klänningen är ju direkt från 70-talet. Nu tänker säkert många att korta feta människor skall inte ha långklänning men känner mej bekväm i den och tycker själv den är snygg, viktigast vel det :) Har inte gjort så mycket idag annars, var på jobb och bykade ett par maskiner, borde städa men fick nån slags tröttatack, heeelt slut är jag...

Mera funderingar :)

Krassel krassel krassel... Funderar hit och funderar dit.. tror det var lite förhastat detdär med att om vi skulle flytta till detdär huset.. Började fundera över om vi faktist vill sitta här på ön, eller flytta tillbaka till borgå. Skulle nog egentligen villa tillbaka till borgå med tanke på framtiden, så man är lite närmare "nätverket" (familjena) :P Skulle inte vara så illa heller att bygga hus, eller beställa huspaket tänkte jag. http://www.kastelli.fi/talot/talomallistot/salonki/Salonki+141 Skulle inte det huset vara härligt?? Dehär är förståss bara funderingar allt, så ta det inte på för stort allvar, har en tendens att bli lite för ivrig ibland och sen går allt åt skogen, men de vet de flästa av de som är nära mej :P Så funderade jag på när det här skulle kunna hända, så tidit som möjligt såklart föratt få lånet betalt så snabbt som möjligt, men aldrig tänkte jag att jag som 20 åring skulle bygga hus? Hmm.. Jaa men egentligen varför inte, ja har en poikvän jag vet jag vill bygga ett liv med och som som tur också vill bygga ett liv med mej, vi vet att vi båda vill bo på landet och innerst inne vill vi båda närmare familjerna. Och vi har ju varit tillsammans redan lite längre än 1-2 år eller nåt sånt.. så nyförälskelsen är inte boven :P jaajaa får si :) Vad tycker ni?? (min figur för att lägga in bilder och allt sånt har försvunnit :/)

MÅSTE AVSLÖIJA!

Jag bara måste berätta om våra planer, kan inte vänta, är så ivrig! Vi skall kanske flytta till HUS! Det är ett hus 22km ifrån Mariehamn som min farmors farfar byggt år 1900, ett gult fint "litet" hus med jättefin gård med gamla äppelträd och en gammal ladugård som nuförtiden är lite ombyggt till garage (perfekt för marcus som längtar efter att kunna fixa på bilen på egen gård). Huset är två våningar nere finns kök, vardagsum, gästrum, badrum, pannrum och i övrevåningen två sovrum och en hall/vardagsrum. Vi kommer att få hyra huset till en början för troligen ganska samma summa vi har nu här i stan och sen när vi har hembygdsrätt och om vi vill får vi ta över det, släkten vill att huset skall hållas i släkten så då sku de ju passa perfekt :) Det kommer vara famo och hennes syskon som äger huset, så de ska ennu disskutera lite om det men som det nu ser ut kommer ingen av syskonen ha användning för huset och det är ju inte bra att ha det och stå tomt heller. Har lite funderat på bra och dåliga saker med att bo där. + 1. Man behöver inte sitta instängd i en två rummare i centrum utan ha utrymme. 2. Egen gård att fast springa naken på om man så vill utan att någon störs av det eller ser. 3. Utrymme för släkt och vänner att övernatta. 4. Trädgårdsland! Vet inte om folk ser mej som hämst trädgårdslig men sku tycka det sku vara härligt att ha lite egen potatis och sånt. 5. Garage åt Marcus 6. Caesar skulle kunna vara mer ute 7. Vi skulle slippa den förfärliga påhittningen tvättstuga! 8. Man skulle kunna årdna gårdsfester och det ryms nån gäst in också om man har kalas. 9. Bekvämare att grilla såhär på sommaren. - 1. Det kommer bli dyrare, att hålla huset varmt m.m. KOSTAR (som ett litet + här, vi kan värma med trä) 2. Vi skulle måsta slopa båtplanerna (det gör jag gärna om jag får ett hus istället) 3. Mer att städa och sköta om. 4. Längre väg till jobbet = vi kan inte sälja andra bilen som vi hade tänkt. +- 1. Det måste renoveras, eller måste vel int men det är ju lite gammaldags enligt vår smak.. Lite ytremont menar jag nu, lite nya tapeter och sånt :) +- därför för jag vet inte om det är bra eller inte, det far ju tid och pengar men tänk vad roligt att fixa sitt egna hus till sånt man vill :) HOPPAS HOPPAS HOPPAS allt går som planerat :) Och går det som planerat får vi nycklarna på lörda, här går de fort :P Så alla ni som är påväg hit i sommar vet att ni får bo där då :P

Funderar..

Vi fick ett intressant erbjudande idag med Marcus (berättar sen när det är mer genomtänkt och klart) och började fundera. Vi är faktist vuxna nu!

Saknar!

Saknar såå vitalineas drickbara yoghurt! Men den finns inte nånstans på åland! Lever i hopp om att den ska finnas i nya S-market, hoppas hoppas hoppas! Kan ni tänka er, har inte hitta en enda yoghurt här på ön som skulle vara BÅDE socker och fettfri. Denhär skulle verkligen hjälpa mej att gå ner i vikt... Perfekt till frukost eller mellanmål, innehåller bara 26kcal per 100g och dessutom är den ju så stor att man orkkar ju inte ens dricka hela  på en gång :) sku såå smaka med en sån justy nu :)

båååååt :)

Va å si på en sånhärn idag :) Det är Marcus "arbetskompis" som säljer den. Ungefär i samma storlek som den vi funderat på men den känns lite större, finns blandannat ett litet kök i den och ett utfällbart bord. Den kändes faktist mer rätt för oss än den andra.Och dessutom 1000€ billigare! Nya gardiner måste vi skaffa och gärna också sy nya madrassöverdrag som är hela men solen har bläkt dem så mycke så de ser inte så frecha ut. Den var ju förståss frechare den andra men troligen bara föratt dom inte hade städat denhär och den anrda var nypolerad, så lite tvål och vatten så är den nog lika fin :) Dessutom fanns det lite trälister och pulpeterna var av trä så den är ju lite mjukare i inrädningen än den andra som var av plast. IVRIG!

:)

Ska snart på jobb men tänkte först dela med mej på en söt bild på mina sambon får igår när vi just hade kommit hem från stugan Marcus mamma hade hyr, vi badade bastu och åt helt för mycket :P
Caesar är nog så snäll, vilken katt låter sej användas som dyna?? :)

Men  nu ska jag springa iväg på jobb :) tycker det tilomed är roligt nu när vi är i nya huset, inget spring och stress utan man har faktist tid för patienterna också, igår lyssnade vi på dansmusik och planerade midsommardans, jättekul! :)
Har faktist börja trives där, så hoppas jag får mitt vikariat förlängt efter julen, tänker nämligen nog fortsätta jobba :)

Min dag :)

Började dagen med att få morgonmål på sängen, lyx! :) Dock fanns det en eftertanke med det, Marcus ville ha upp mej ur sängen föe att fara och se på Opel utställning...-.- Jaa.. nu var dom ju fina :) Sen shoppade vi lite sommarkläder, Mrcus hittade jätte fina "svennepoike" kläder, trodde aldrig för ett par år sen att han nångång verkligen skulle klä sej i sånt, men jättesnygg blev han! Själv hittade jag ochså lite smått och gott, ska visa bilder här :) efter det for jg till jobbet och efter jobbet var vi och grillade vid stugan Marcus mamma hyr, då känns det som sommar! När man kan sitta ute och äta :) Skööönt :) Imorgon skall vi fara till minigolfen och äta och sen bada bastu, blir nog en sallad eller soppa för min del, har slarvat lite och ätit lite för mycket godis och dessutom inte hunnit till träningsverket, aij aij aij...
Bestämde mej att NU FÄRG! Så ble röda byxor och en apelsin t-skjorta :P
E ljusblå bred skjorta som troligen endå blir träningsskjorta, har en likadan svart och den är perfekt att ha på sej när det är varmt men endå lite kyligt och man är på länk. Fast ganska snygg är den ju sådär också :)
Börjar bli för trött... ni ser vad apan på bilden bär...
Och sist men inte minst, dagens favorit, lite bohemisk tunika, tycker om sånadär färger :)
Men nu gonatt så jag orkkar vara trevlig på jobbet imorgon bitti! (ibland sku de ju bara vara skönt att vara tandkrämstubslocks fastskruvare eller skruvräknare)

Städa städa varge fredag!

Idag har det varit sååå fint väder att vi typ hela dagen gick runt på stan och tittade i butiker och så, och så avslutade vi med en glass :) Sen kom vi hem var städningen väntade, inte lika kul... men fint blev det :) Vi fixade lite annat här också förutom städande, satt opp på väggarna såndärnt smått vi aldrig orkat hänga upp tidigare och bytt sovrumsgardiner.
Caesar var mycket flitigt med i städande, agerade som dammtrasa. Tyvärr lossar han mer hår än vad han tar med sej damm så det var ju inte så effektivt hans städande.
lyktan hängde vi upp i sovrummet och nya gardinerna. Marcus fot syns också, han ligger och njuter av det rena hemmet :) (vi lyfte undan dörrarna som varit där, dom var endå bara ivägen.)
Skylten ovanför sovrumsdörren :)
Lyktan vi la upp, tycker den blev super mysig :)
Skylten jag köpt från silja line nångång, passar perfekt för oss, varför städa när det finns så mycket annat man kan göra?? Fast ibland gör vi ju nog det, som idag. Nu är det ju skönare i ett städigt hem :)

Imorgon kommer annars Marcus mamma med sambo hit på besök, de har hyrt en stuga på järsö (där är ju superfint så ska säkert bli bra) Får se vad vi hittar på för program då :) jag jobbar ju men inte dygnet runt endå :)

grillning

Vem påstår att man inte kan grilla i centrum eller när man bor i höghus?? Har visat att man kan det, med en del sneda blickar och en engångsgrill som blev kall för snabbt dock :p Här kommer några bilder :)
Vartifrån hitta jag en såhär snygg grillkompanjon då?? :O
Grillmästarn ;P
Mera grillmästare...
Marcus demonstrerar hur man tänder en tänsticka :P
Maten :) som Caesar senare försökte stjäla...

Skulle ju föresten äntligen och provköra båten! Men nej.. inte nu heller.. han som säljer den ha feber.. Börjar snart bli otålamodig... Det är ju bra att han fixar båten så den är tipp topp och han kan ju inte göra nånting åt febern men det är ju sommar bara en liten stund ju! Vill njuta av skärgårdslivet NU!

mjölksyra i benen!

Var idag efter jobbet och tala med tatueraren, tatueringen blir en nejlika (ljusröd nejlika betyder tänker alltid på dej) som skiftar lite i ljusrött och där inne i nejlikan finns hjärtat mamma har på axeln lixom lite "invävt i blomman och runt blir det lite klumelurer. Tatueringen skall symbolisera min familj och att de alltid finns i mina tankar. Kommer bli superfint! Är inte alls orolig över att jag kommer ångra mej, däremot är jag så närvös över hur det kommer å kännas att jag redan nu fick riktigt mjölksyra i benen, tänk hu jag sen kommer å va! Ligga där och skaka och få högst nåt litet pip ur mej! :S Hoppas värkligen att jag får marcus med mej iallafall i början när han börjar tatuera! Fast jag har tid 14.6 klo.12 och då är ju marcus troligen på jobb men kanske han sku kunna förlänga lunchen med 20 min och vara där en stund?? Hoppas det :)
Han kommer att få göra den lite mindre detaljrik, annars blir det ju bara en massa klott :)
Sa jag föresten var jag skulle ha den?? Den börjar där nacken slutar och så slingrar den ner till där armen börjar, pointera dock att jag vill synnas under tatueringen så jag inte sir ut som en gående färghög!
Va tror ni? Blir det bra? Egentligen har det ingen skillnad eftersom det är jag som skall bära den men hör gärna på åsikter :)

RSS 2.0