snark

Somnar snart är sååå trött... har haft en 12 timmars dag idag och fick lite egen tid ikväll eftersom Marcus nu tydligen har träningar eller matcher i olika greijer varge kväll, förstå int fel är jätte glad över att an hittat ett gäng han gillar att träna med! Alla behöver dendär egna tiden, jag också. Har tagit en dusch, läst en Må Bra, ätit en reissumies med bearnese, ost och massor av gurka och tagit det lugnt. Nu är jag så avslappnad att jag skulle kunna somna direkt, men måste vänta tills marcus kommer för glömde min telefon i bilen och vill inte gå ut oc frysa så han får hämta in den :P hihi :P jaajaa, så så e de. Imorgon på jobb klo.7-13, superkort dag, ska bli skönt :)
Väntar så på att få Marcus här under täcket, det är nog det skönaste som finns att ligga i den varma, mjuka, trygga famnen <3

klädpanik

dagar som denna önskar man att man bodde typ i stockolm, behöver en klänning till fredag, tycker ju att jag har skåpet fullt men inte just nåt sånt jag vill ha.... Funderar på att åka in till stan och kolla utbudet men väntar mej presic inget stort av det. Detdär köpcentret är mycket välkommet! Hoppas där kommer en massa klädbutiker och att dom nu bygger det snabbt!

skönt

har ledig dag igen, hade det igår också fast då satt jag 2 1/2 timme på personalmöte så kändes inte som ledigt. Men idag skall jag bara slappa och ta det lugnt och läsa en del av mina 26 hälsotidningar jag köpt på loppis :) gick igenom dom snabbt och ganska intressant, samma rubriker kommer om och om igen, säkert 5 fastare rumpa rubriker och så :D Men men, de står vel olika i dom endå kan man hoppas...

Igår var vi hos famo och fafa och bada bastu, skönt :) så fick vi lite kvällste och smörgåsar och kladdkaka och... jaa mycke gott :)
Ikväll har marcus träning, tänkt fara och titta på den, på fredag sen är det sista matchen för sesongen och efteråt och under matchen är full av överraskningar, ska ta med kameran så får ni se sen. Våntar sååå!
Just det! Lilla nadjusen blev återfunnen till kvällen när det blev mörkt, vilken lättnad :)

:(

Min lilla söta nadjus e försvunnen :( hittar int henne nånstans, å hon ha vari borta ren 6 timmar ungeför.... Vi ha leta igenom hela huse, gått runt å ropa på henne å ingenstans... Hoppas hoppas hon bara e på äventyr nånstans... hon a vel rymt ut, men on ha ju int vari ut på de vise förut, bara en sväng när vi ha vari me... å hon e ju så vimssi att hon ha nu vel gått fram ti någo lodjur å sakt hej ja heter nadja vill du mysa å så ha de bara sakt slurk å så ha lodjure slicka sej runt mun.....


Ledig dag

Har en ledig dag igen, ända på denhär veckan men nästa vecka jobbar jag bara torsdag fredag så det skall bli en riktigt skön vecka med mycket njut, ska försöka gå på iallafall 3 träningspass och på tisdag har vi siktat in bastubad os famo och fafa :)
Resten av denhär veckan kommer bli både rolig och tung, har jobb varge dag plus att imorgon åker marcus iväg till Borgå och mamma, Filip, mommo och mofa kommer hit, på söndag byter dom igen plats och marcus kommer tilbax och resten åker hem. Som tur har jag morgontur fredag lördag så ska nog hinna umgås med dom :) Blir vel en traditionell loppisrunda på fredag och på lördag och hälsa på famo och fafa. Så får dom alla träffa lilla nadjusen som bara växer så det knakar, dom har ju aldrig träffat henne :)
Idag skall jag iallafall åka och handla och sen och hämta essie för att åka och träna, ska bli skönt :) har en sik fafa plockat upp i ugnen just nu och lite grönsaksgratäng, får se om det blir gott, är så dålig på att laga fisk, blir oftast bara och smaka saltvatten eller sådär fiskit.
Och som vanligt har jag igen bestämt mej att sluta med allt onyttigt, eller minska ivargefall, hade sån ångest efter förrgårdagens fryspizza att nu ska de bli hälsosammare i dethär huset! Ivargefall tills marcus kommer hem med kex....

Njuuuter

Nu är nog våren här påriktit, det vågar jag nästan lova! Har sett bilder från min hemstad borgå och är inte avundsjuk! Däe har dom ennu stora högar med snö medans vi har några plättar på gården och gräset börjar se grönt ut. Det är nu som man önskar att man redan hade utemöblerna och grillen så det bara skulle vara att ta fram dem och sätta igång, men icke, grillen har vi i borgå och utemöbler har vi tänkt "låna" av marcus pappa, beroende på vad han tycker om det då förståss men han har inte använt dom på flera år och dom är jätte fina i trä och så :) Alltså inte billiga saker då det finns en massa annat man också skulle borda köpa... Får vel ta en greij i taget.
På helgen var vi ju som sagt och grilla, det var ju ganska mulet på sönda så blev inget ute ätande och njutande av solen men maten var jätte god och sälskapet med! Efter middagen kom några till och vi spelade lite spel och satt och pratade tills vi tog taxin hem vid 3. En bra kväll alltså :) Bara vi får fixat här ska vi nog bjuda hit dom :)
Med att få fixat menar jag köket som nu är ganska oanvändbart, eller spisfläkten gick sönder så den var hela tiden på utan att vi markte det så den öll på att tända eld på hela huset, nice! Så nu är det typ bara att laga mat som är i ugnen och inte släpper ifrån sej så mycket os... Och grillen är somsakt i borgå... Borde åka iväg nån helg med släpvagn och allt.
Väntar på vitsipporna :) vad har jag blivit för tant som börjat tycka så mycke om blommor och sånt??

Imorgon

Imorgon blir det grillsesongsöppning, skall iväg till en arbetskompis och grilla, ska bli mums! Dessutom är hennes pojkvän lagkapten i laget marcus börjat spela i så de ska bli kul, fast killarna kom ju på att just då vi tänkt grilla åker dom iväg och kolla på en hockeymatch men vi får vel sörpla lite vin medans vi väntar på dom, de ska vi nog lyckas med ;P Roligt att lära känna lite eckerö bor, e så glad över att alla på jobbet är så välkommande, trodde de skulle vara mer sådär "va e ni för nåra som tror ni e eckeröbor bara föratt ni flyttat hit", men de visade sej vara helt tvärt om, hinner ju nästan inte med i svängarna när alla berättar vart jag kan komma med på jumppor och greijer, superkul!! Tror jag skriver i varge inlägg "är jätteglad" men det är bara så jag är just nu, och trött, så ska nog snart gå och lägga mej.

Kvinnodag

Igår var det kvinnodag som alla vet, jag körde den taktiken att jag inte sa ett ord åt marcus om att det var kvinnodag, gick hela dagen på jobbet och surade för mej själv för jag visste ju att han inte skulle komma ihåg den eller bry sej om den, för sån e han, såndäna greijer är lixom inte så viktiga. Kom iallafall hem och där väntade en blombukett med röda rosor, såndäna stora men inte så stora färggranna prästgragsformade liila/ljusröda blommor och små söta vita blommor och en liten mini palm. Blev riktigt glad! Dessutom hade han köpt blommor bara för han vet att jag tycker det är viktigt med sånt, blev så glad av att han tänkte så, fast såna dagar inte är viktiga för honom gör han det för min skull, fast egentligen, det är ju så han tänker, på andra :) Palmen köpte han egentligen bara föratt stackarn såg så liten och ensam ut där i butiken och hade dessutom en lapp på som det stod "please take me home" hehe :D

Sen när vi är 85år och palmen är såhär stor kan vi minnas att på kvinnodagen 2012 kom han hem med den lilla beebis palmen... jaa.. eller inte.. lär vel döda den gansa snart, om inte Nadja som har srungit omkring huset med den redan gjort det.... Får vel skaffa en sten istället att minnas av, den dör inte och äter nadja upp den kommer den vel ut hel igen...

Dagarna går

Är riktigt nöjd med gårdagen, jobbade först från 8-16 sen for jag direkt till stan, hämtade essie och for iväg till träningsverket, där körde vi först ett rml pass, sen var det en timme emellan som vi gjorde olika saker jag satt 15 min i massagestol och bara njöt och joggade 20min på springbandet och ringde ett samtal, sen var det dags för stretchen och sen hem, var 3 timmar på gymmet och fort gick det, då var jag ju såklart inte sådär jääätte aktiv t.ex. under felefonsamtalet men endå :D Nu skall jag snart på jobb och efter jobbet och kolla på eckerö chicken killers träning, alltså hockeylaget marcus troligen skall börja i, han skall och prova i kväll på en träning. Dom spelar mäst bara föratt ha kul och inte föratt vinna varevigaste match, och det är ju precis hur marcus vill ha det så det ska nog bli bra, är så glad för hans skull att han äntligen lyckas börja igen, för någon hobby är nog bra att ha annrs blir det trist och för det sociala också när man inte går i skola mer och träffar vänner där, dessutom har han ju inga arbetskompisar heller när han är enda från deras firma på åland, dessutom är jag ju lite nöjd föratt få följa me, de e kul att titta på tycker jag :)

Nya jobbet

Har ju helt glömt berätta om hur det är på nya jobbet! Det är iallafall jätte bra, trivs bra med alla och så småningom när jag kommer in i rutinerna blir det nog säkert ennu bättre, massor med nytt att lära sej men snart har man vel redan glömt att man inte vetat nånting...



Känns somom jag hela lediga dagen bara suttit och bloggat, men det har varit skönt iallafall :) ett par maskiner byk har jag nog också fått tvättat men det är allt :) Nu får ni iallafall troligen igen en liten paus för
imorgon har jag jobb 8-16 sen skall jag direkt med Essie till träningsverket och köra rml först sen en timme lite cykling kanske eller roddmaskin eller nånting och lite massagestol såklart och sen en timme stretch, ska bli skönt att stretcha riktigt årdentligt :) Sen hem och sova och nästa dag på 12 timmars arbetsdag om jag inte minns fel och ennu en arbetsdag jag inte ens sett vad jag har för tur på, sen är jag ledig helgen och det skall minsann bli skönt det! :)


Stoooort paket :)

Alltid roligt med stora paket, vare sej man själv hamnar betala för det eller om det är en present. Idag fick jag iallafall ett stooort paket, men dom nya täckena kuddarna och lite smått och gott till lusthuset :)


Lakanena kommer tydligen först i slutet av april :( får vel försöka hitta nåt lakan här på ön då, kan bara vara ganska dyrt tror jag.. jaa.. annars får vi vel bara vänta då..


Lite annat smått kom i samma paket, kuddfodral till lusthuset, lite lyktor också till lusthuset (var bara 50cent styck så slog på ordentligt!) och tyg att hänga sådär fint i taket, hade tydligen glömt berätta åt marcus om min idee om indiskt tema som i mitt huve hela tiden varit vår bådas idee, han hade iallafall aldrig hört om ideen och tyckte vel inte att det var världens bästa idee :D Jaa nå nu har ja ju iallafall köpt ren allt dehär och 3 loppis lyktor till... och färgerna går ju lixom ganska indiskt, får se vad de t blir :) En hörnsoffa har vi iallafall bestämt oss för att bygga själv, istället för att köpa en såndän svindyr, får se vad det blir med det :)


mina gullen <3


Mina små söta gullen, dom är så förskräcklit viktiga för mej :) Caesar är ju såklart lite extra min poike, han var ju den där karn jag flyttade hit med när marcus ennu var i militären och inte kunda genast följa med, min kompis jag satt och mös med på kvällarna, tryggheten då man kände sej ensam, jag visste att han är alltid där precis alltid kommer han i famnen å purrar :) Nadja igen är vel dendär som man bara skrattar åt på vilket humör man än är på, alltid gör hon nånting tokigt, springer mot en vägg, går omkring för sej själv och pratar eller bara sitter och stirrar på nånting. Hon känns ju inte presic trygg och jag undrar vad allt hon hittar på i sommar då vi släpper ut henne men sötare kisse kan man nog inte hitta! :) Här skall dom åka till famo å fafa när vi for till London, har ensålänge bara en bur men dom var så nöjda så med att sitta i samma, nadja var tillome lite lugnare av att ha caesar med sej :)


Och ennu en bild på Caesar som är mycket förundrad över att vi invaderat HANS säng, alltså sängen i gästrummet :P Han är iallafall snäll och delar med sej av utrymmet :)


Vardagsrummet före och nu

Fick förfrågning om mera hus inlägg och gärna före och efter bilder, har inte själv sett såhär på före och efter och blev faktist ganska förvånad över hur mycket det har ändrat sen vi flyttade, nu är vi i det skedet med vardagsrummet att vi har det mästa på plats men vill få det mer persolnigt.
Före:






Nu:

Här syns tavlan jag fick i födelsedagspresent, konstigt nog ser tavlan som är så stor hemma hos alla andra pytteliten ut där på väggen, får se om vi skulle hitta en bättre plats till den, vi behöver endå fler tavlor, ar bara så kräsen med tavlor, sällan jag hittar någon jag vill ha på väggen...


Ett sånt tv-bord som jag skulle villa ha tycks inte finnas i heeela världen... Vill ha ett i gammal stil, gärna vitt men får vara lite slitet i kanterna eller så att trämönstret syns, det ska vara ett hörnskåp, passligt stort och ha skåp, inte öppna hyllor..


Där ser ni en skymt av radion vi fyndade häromveckan på loppis och som vi nu har och stå på ett skrangligt ruckel till bord som jag hittade i lusthuset, får se var och på vad vi hittar dens riktiga plats, men just sånhärna greijer menar jag med att vi vill ha det mer personligt, tycker den har lite scharm i sej, dessutom fungerar den :)

Lite svårt att på det viset visa före och efter bilder eftersom det helatiden ändras små greijer, tavlor kommer upp och sånt smått ändras, här någon dag skall vi försöka få upp mina partylite ljus lampett greijer vad dom nu heter, då ändras det igen :)


fluff

Fick just meddelande att våra nya täcken och dynor har kommit med posten! Ska bli superskönt med nya, frecha, fluffiga täcken och dynor som man bara kan försvinna i. Dessutom har vi beställt bara ett täcke, ett stooort täcke, för vi sover endå under samma täcke.. och det blir lite trångt att trängas under ett litet täcke 2 personer som tycker om att breda ut sej lite extra.. Dessutom hade dom 50% på det dyraste på jotex så det blev inte så farligt dyrt heller. I London på hotellet hade dom stora täcken och det var så skönt så :) Och eftersom vi nu då har stort täcke var jag ju tvungen att beställa ett par påslakan också, nu är bara frågan vad vi skall göra med alla påslakan vi har från förut? Kommer vel gäster såklart som behöver lakan men jaa.. Men nu får vi iallafall seja hejdå till mitt gamla täcke och min gamla dyna jag fick i ett jättepaket på min 6 års dag av mommo och mofa, tänk att det hållits bra så länge och tänk att jag kommer ihåg paketet ennu, det var enormt tyckte jag.


Träning

Är riktigt nöjd, nu när jag jobbar dag, fast jag är helt slut efter en arbetsdag när jag inte är van ennu med dagsarbete har jag endå den där energin att åka och träna, att direkt efer jobbet åka iväg på ett pass är ju jätteskönt! Har egentligen lust att åka iväg idag också, men jag har bara en dag ledig och vet att jag behöver ta det lugnt då och bara fixa här hemma och städa lite för det behövs faktist, så var jag ju igår och varge dag skall man vel inte behöva... Men tycker lixom inte att det är sådär jätte jobbigt att fara och träna som förut :)


Rml alltså rumpa mage lår är nånting jag har börjat gilla, det är ganska låst tempo och lugt. En liten uppvärmning och sen muskelträning med konsentration på rumpa, mage, lår och lite höfter och midja och det området där. Det är lungt tempo alltså men det känns, aij vad det bränner i musklerna i rörelserna! Och när det är låst tempo hinner man hitta dom rätta musklerna och få nånting att hända så det faktist känns att man gjort nånting nästa dag.


Body pump var jag förr nästan alltid på men nu har det inte blivit, borde sikta in nåt sånt pass, fast det är ju också muskler, fast där går man igenom alla större muskelgrupper, det är skönt lite mer tempo och man är verkligen slut i kroppen om man har tillräckligt med tyngder på.

Dehär är såhär långt mina favoriter, alltså gillar jag mer muskelträning en kondition, borde nog träna mer konditionen också för den är så dålig..


Nånting jag skulle villa prova på är cxworx, vet inte riktigt ens om det är muskel eller kondition men lite båda ser det ju ut att vara, en blandning av allt :)

Jaaja, får se hur det går med min inspiration, hoppas den håller i sej :)


Bytte

Fick igår kväll byta sovrum, skulle kanske hellre egentligen ha gästrummet som sovrum och nu sover vi här, vet inte riktigt men kan inte känna mej lugn inför sovandet i detdär enorma öppna rummet, det händer för mycket där... Men som tur är det ingen skillnad för vi kan ju fast sova varannan natt här och varannan natt i "master bedroom", men sen när vi får barn får nog stora rummet bli barnrum, så finns det massor med plats att leka i och jag behöver inte tänka på att det största och finaste rummet står bara där oanvänt. Sen blir det ju nog också säkert lugnare bara vi får bort alla blåa lister och greis...

Utmaning

Har fått en utmaning av hanna http://hanii.devote.se/ (vet inte hur man får lixom att när man klickar på ett namn eller ett ord så kommer man till en länk... men det går vel bra såhär också :D)

Men iallafall ska jag berätta 7 saker om mej själv som inte alla vet om mej, har gjort nånting liknande förut men ska försöka hitta på saker som faktist stämmer just nu, man ändras ju ganska mycket hela tiden när man lixom "blir vuxen" om man nu nånsin blir det. Men iallafall :)

1. Jag är stökig av mej, men försöker mitt bästa på att göra nånting åt saken och bli mer organiserad när det gäller att hålla det fint runt omkring mej.

2. Den Ida alla ser är den lugna Idan, men jag kan vara vild också, men det är nog bara marcus (och kanske grannarna då men de hoppas jag inte) som ser den Idan som springer naken runt huset efter katterna eller nåt...

3. Ibland kan jag vara lite tantig av mej, lyssna på tantig musik som svenska visor och dansmusik och baka bullar.

4. Jag börjar trivas riktigt bra som Eckerö bo, hoppas verkligen vi kommer att komma "in i gänget" här, alla verkar så trevliga och villiga att ta me oss till midsommarstångsfixande och allt :)
 
5. Jag är ganska tankspridd, förklarat någon nånting åt mej kan jag se helt ut somom jag lyssnar fast jag tänker på nåt helt annat, sen får jag bara hoppas på att det inte var nåt viktigt eller som oftast seja "aj va?"

6. Jag bestämmer mej ca. 5 gånger till dagnen att nu skall jag på allvar skärpa mej och gå ner i vikt, sen glömmer jag det igen.

7. Fast jag så väntade på snön vill jag ha sommar NU! Fast det skulle kunna gå direkt från snö till +15, så den där mörka trista tiden alldrig kommer, blir så trött och lässen när det är grått. Men sommarn har jag börjat gilla mer nu efter att vi flyttat hit till sommarön och speciellt nu närvi har egen gård och så, förut var jag mer en vintermänniska.

Banana!

Klara av att äta banan! Jag blev såå glad, gick i butiken och blev supersugen på banan, sådär riktigt riktigt sugen som man blir ibland, jag tänkte att joo ja e allergis för dom och tar jag en tugga har jag otroligt sjuk och kliande hals och mun hela resten av dagen, köpte iallafall en liten banan och åt den och ingenting hände, efter det har jag ätit ytterligare 2 bananer och ingenting har hänt! Wuhuuu! Betyder dehär då kanske att jag blivit av med min bananallergi?? Hoppas det. Fast alla allergier har nog bilvit bättre efter att jga flyttade hit, astman också, och exemen. Säkert föratt pollenet blåser bort ganska bra när det är så mycket hav och blåst och till stor del också p.g.a. att jag inte bor med hundar, för fast jag inte fick nästan några symptom alls av dem tror jag att en sak som den kan lixom göra att det är en gräns som uppehåller dom andra allergierna. Men jaa kan ju hoppas på att jag kan börja äta andra frukter också :)


drömmar...

Drömmer om en ipad....



Hälst såklart en vit åt mej och en svart åt Marcus, men får nog bli bara en gemensam, en sån skall vi iallafall ha, provade en i butiken och blev absolut kär! Dessutom kom det ju passligt eftersom båda våra datorer håller på att falla i delar, så varför inte köpa en sån istället för en dator, minder och smidigare att ta med t.ex. på båten när vi åker över till Borgå och annars bara roligare, gillar tutch, har haft det så länge på telefonen att kan nästan inte trycka in knappar mer.. :P Har tillockmed nästan övertala Marcus, fast han vill vänta på att den nyare versionen kommer till butikerna så kanske denhär sjunker i pris, riktigt klokt nog :)


RSS 2.0