sönder


Såhär gick det med vår källartrappa när jag skulle gå ner och hämta träningskläderna från tvättstugan.... inte så bra alltså.. Slog ryggen, foten, armbågarna och rumppan.. men blev nog mäst bara rädd, bästämde mej endå för att hoppa över träningen och känna efter hur kroppen mår, är ju nog lite öm överallt... Men det är nog bra imorgon redan hoppas jag, får vel ta en liten promenad med marcus ikväll om han hinner hem före solen är nere, det är ju så fint vårväder varge dag nu tycker man, solen värmer riktigt årdentligt och vägarna är bara och gräset börjar skymta på sina ställen :) Men tillbax ti trappan, nu har vi alltså en ennu bättre orsak till att förnya trappan än bara att den är obekväm och man håller på att flyga ner därifrån när man kommer med en fullastad tvättkorg...


Lite udda..

Nu förstod jag att dagen faktist har börjat. Sov länge låg en stund i sängen på datan, städade köket (eller la på en maskin disk och plockade lite undan och torkade ytorna, damsugandet får bli tills tackarummet är helt klart och det slutar komma in byggdamm). Och nu kom jag på att dagen har börjat, fast det snart är kväll... Tänkte förplantera allt gott jag skall odla i sommar, men hittade inte mulden jag köpte tidigare.. Marcus har säkert gömt den nånstans! höh! Nåå jag hinner nog ennu, de som skall förplanteras först skall planteras i mars så det är ingen bråska :) Vill ni veta vad ja har tänkt odla då? Här kommer en lista på vad jag redan köpt för frön.

- Körsbärstomat
- Tomat
- Bifftomat
- Växthusgurka
- Bönor
- Squash
- Melon
- Sockerärter
- Dill
- Gräslök
- 2 olika sorters sallad

Var det månne allt? Hmm.. sen förståss lite sommarblommor och sånt men har ennu inte riktigt bestämt mej om vad och hur och vart, skall iallafall gjuta några enooooorma krukor av betong brevid staketet (dom ska stå på sand som jag ska bräda ut där) med nånting lite klängigt på sidorna och nånting fint i mitten, får se vad det blir, vill iallafall att det ska vara nånting snyggt och städat så det inte ser ut att trädgården sjunker in i ängen där framför ´som ser ganska risig ut.

Sen är jag lite sugen på att pröva att odla vindruvor, fast jag vet inte hur mycket jag får plats med i mitt lilla växthus, och hur mycket vi hinner äta under en sommar :D









Sen ska jag ju odla potatis såklart, men har inte riktitgt kommit undrafund med hur det funkar, ska jag bara köpa potatis från butiken och låta dom få groddar? eller kommer det till butiken någo speciella sättpotatisar? Skulle ju hälst villa ha siikli, men de finns ju inte i butiken, någon som vet?



Och vad tycker ni? Ska jag våga mej på vindruvor?

Undrar vad dethär blir till, har ju aldrig odlat nånting alls och nu vill jag odla allt på en gång :D


torsdag

På torsdag klo.8 börjar jag nya jobbet. Hoppas hoppas det går bra, är mäst rädd för att det kommer bli jätte tungt i början när jag inte är van med tempot det är på dagen, på samma gång hoppas jag att det ska bli mer som ett normalt liv, att när jag jobbar verkligen ha ork till annat än jobba sova äta, kanske tilome ta hand om disken efter jobbet? :D Eller åka iväg och träna :) Sen kommer ju allting vara ganska annorlunda där också eftersom jag tidigare jobbat i borgå på beddavdelning och här på institution, dehär är ju serviceboende och hemvård och en stor skillnad är ju att boendet inte alls har något medicinsk ansvar, utan bara hand om vården, alltså vi delar inga mediciner och det är bara närvårdare anställda, läkaren kommer på rond bara 1 gång i mån om jag minns rätt, men hemsjukvården som har hand om det medicinska där är ju i samma hus, så man får ja tag på dom om man undrar nånting. Får se hur det blir :)


Bruka

Kollar på Brukas hemsida och jag vill ha allt! Har´inte köpt nånting nytt till köket sen vi flytta för inget får plats i våra 5 lådor och 2 skåp... ryms verkligen ingenting i våra skåp... men nu när vi får nytt kök med mycket förvaring skall jag rensa i alla saker och köpa lite nytt :) Här är en hel lista på allt jag vill ha, än en gång mycket mer än jag nånsin kommer få :(

Jahhapp, kunde tydligen inte kopiera från deras hemsida så fick söka igenom google och hittade lite..

Chips, godis, popcorn och snacks är ju ett måste :P

En brödlåda skulle inte vara så illa, har bara en stor korg nu som används som brödlåda men är ju snyggare om man får undan allt.

En sånhän som man skulle kunna ha t.ex. diskmedelsflaskor i, eller slevar. Vet ju inte hur stor den är..

Den runda salladsskålen, fast vill ha med färgad text, mamma har den, månne hon märker om jag tar den? ;P

Sill, till midsommar och jul :)

Vill ha greijerna i vitt, tycker dom blir så massiva annars, men dom ljusröda är också ganska söta, dom liila också :)

Skedar, knivar och gafflar, varför inte ha såhär, har man fest kan man ju ha engångsbesticken i dom och annars kan man ju ha vanliga besticken och stå i dom istället för i lådan, dom lär ju inte bli dammiga direkt för dom är ju helatiden i användning.


Börjar undra en greij när jag ser på allt som jag skulle villa ha, varför föddes jag inte rik? Sådär att jag ploppar ut och barnmorskan sejer, ni har fått en miljonär till dotter. Fast det skulle ju vara ganska tråkigt, skulle nog ha blivit ennu latare då än vad jag redan är. Kan ju trösta mej med att det bara är 24,5 år tills vi borde ha lånet betalt och då kan jag köpa mina fina greijer :P


Sista natten

Sista natten här på trobergshemmet på gång, vet inte riktigt vad jag skall tycka om det, känns ju skönt att få lite normalare liv när jag i fortsättningen jobbar dag på samma gång som jag trivs bra med lugnet på nätterna, ingen som springer på och stressar, hatar att stressa, kan man inte istället föratt stressa göra sitt arbete så gott man kan och istället föratt yra omkring och stressa upp alla andra så alla blir stressade bara lägga på ett till kol och få sakerna gjorda, visst kan jag också vara stressad men sällan på jobbet. Sen finns det ju såklart också en liten fluga i huvet som surrar "tänk om du inte trivs där", men den flugan lyssnar jag inte så mycket på. Ska nog bli bra dehär :) Dessutom kommer jag ha en mycket gladare person där hemma som inte behöver sitta ensam på kvällarna :)

Vet att jag lagt upp denhär bilden flera gånger men tycker om den :) Fast marcus inte har av de mäst smickrande frisyrerna han haft :P

Drömde förresten inatt att vi var nånstans i nåt slum och marcus skulle klippa håret, det var en riktigt konstig frisör med hår enda till hälarna och myyycket smink som bara var utkladdat i hela ansiktet, jag hann bara vända huvet en gång så var han klar, han hade svart hår och någonslags blandning av justin beber och punkarfrisyr, dessutom hade han kajal runt ögonen... hmm.. jag var inte presic nöjd med hurdan poikvän jag plötsligt fått och uttryckte mej tydligt över det. Frisören sa bara men nu har du ju presic en sån poikvän alla fjortisflickor vill ha, och jag blev ennu argare, jag vill inte ha någon poikvän som alla fjortisflickor vill ha skrek jag och marcus sa men jag gillar min nya look, sen vaknade jag riktigt svettig :D


Väntar

Väntar så på den första sommaren i egna huset, på egna gården, på landet, i skärgården ooooh va de låter perfekt! Dessutom är det så många som sakt att de tänker komma och hälsa på och det gör mej ennu gladare! Och midsommarn väntar jag nog mäst på, hoppas den blir super! Hela sommarn får mej att bara vara glad just nu! Hoppas ennu att jag trivs på nya jobbet, fast det ska jag nog göra, får ju mer mänskliga veckor :)


Såhär såg det ut förra åter när vi gjorde ett försök att grilla, iår skall det nog grillas hela sommaren! Och då är det ingen engångsgrill som gäller, inte heller någon parkeringsplats :)


annorlunda mat



Såg att Hanna hade gjort en köttgryta och tänkte att det har jag inte gjort på en eeevighet så det passar ju bra till mitt annorlunda mat försök. Tycker om köttgryta, det är så tacksamt för man kan ju lägga i presic vad man råkar ha, i denhär blev det:
 grisköttstrimlor 
morot
 gullök
 purjolök
 sockerärter
 ärter
 kanel
 soya sås
 vitlök
 vitpeppar
köttbuljong
 och till det åt vi kokt potatis och keso. Gott blev det, gillar att använda kanel som krydda till kött, det är gott till grillat kött också, man kan lägga lite i marinaden, bara så att man presic känner riktigt lite lite smak av kanelen. Lönar sej att prova!


Present

Fick idag en annars bara present av Marcus :) Han hade varit och köpt tapetklister och sett denhär och tyckt att den tycker jag säkert om, och det gjorde jag, jätte glad blev jag :)



För trött?

Tänkte dela med mej om hur trätt jag var imorse när jag skulle hem... Gick till bilen föratt åka hem, la ner gaspedalen i botten och rösökte startta, bilen hoppade framåt och växeln ut, undrade vad kronglar den nu och vred på nyckeln igen då det gasade till ordentligt för jag hade ju gasen i bottnet, tog bort foten från pedalen och funderade lite.. Då kom jag på att konan är ju till vänster och inte till höger....


oij oij.. :)

Blidde inga någo tygköp idag eller symaskinprövande, tog en liten soffmys med Marcus istället :) Dessutom känns det kanske som ett ganska litet projekt just nu.. Så mycket stora projekt som köket som jag skulle villa ha färdigt till början av sommarn så vi sen skulle kunna konsentrera oss på tredgården och ha den till stor del färdig till midsommar, jag vet nu är jag orealistisk men man kan ju alltid hoppas :) Sen är det ju bastun som helatiden finns i tanken men det blir sen när vi har några 1000 lappar sparade alltså inte helt nu direkt. Har idag iallafall börjat planera trädgården lite, köpte frön och sånt när vi var till matbutiken och blev riktit ivrig :) tomater och sånt skall ju förplanteras nu såsmåningom, eller i nästa månad rättare sagt. Trädgården vill jag försöka få lättkött, enkel, stilig och somrigt mysig, får se vad det blir :) Har iallafall tänkt röija bort allt buskach framför ängen på havssidan och lägga en grusgrund och gjuta där enorma blomkrukor, så ser det lite städigare ut, gillar lite sådär japansk tredgård stil. Sen får ju tredgården gärna gå på en så nära 0 budjet som möjligt, men lite blir det ju endå vi måste satsa...
Det vi nog mäst kommer "bygga runt" är nog lusthuset och terassen.



I lusthuset vill jag nog ha en liten soffgrupp, tycker det är så mysigt, hoppas verkligen på att hitta någon tillräckligt billig, sen kanske ett lite mindre bord med några eller ett par stolar, ett större bord kan man sen ha på terrassen och det tror jag tillome vi har färdigt och inte behöver köpa.

Hittade så dåligt med bilder på hur jag har tänkt mej att det ska se ut så tänker inte lägga hit några ditåt bilder men allt onödigt skall bort och så mycket gräsmatta som möjligt och så lite ogräsodlig som möjligt. Alla gamla kälkar, fint formade träbitar, rostiga ämbar och sånt som nu står här och där som små konstvärk kommer åka bort och istället öppet och nätt med fin färgs blommor här och där i krukor istället, dessutom så mycket ätbara växter som möjligt och så lite "onödiga" som möjligt men lite såna också såklart :)

Lite uppdatering, hittade en massa inspirerande bilder då jag använde rätt sökord på google:

Mysplatsen får gärna vara ganska massiv, mycket färgglada lyktor och kuddar och filtar.

Och en del blommor skall det också vara, med då strukturerat och valt så de är nätta "dethär är meningen att växa här och dethär här"





Så är det någon som av nån anledning skulle villa köpa en present till mej, lyktor o alla indiska färger som bara finns! :D


planer och funderingar

Tror jag har bestämt mej när det gäller syende, tror jag börjar riktigt lätt och går till loppis och ser om jag kan hitta någo fina gamla tyger och spetsar och greijs och syr ett par kuddat till vardagsrummet, det borde vel vara ganska enkelt :)


Får se vad jag hittar... :) och om det blir till nånting... brukar vara ivrig att börja men sej går det fel och jag ger upp...

Singer




Har fått som present av min gamlafamo alltså mammas famo en gammal singer för hon syr inte mer eller har vel inte egentligen aldrig sytt hämskt mycke det var egentligen hennes systers som var sömmerska.. Okey inte så gammal som på bilden den har faktist motor :P Men har tänkt mej att idag efter att Nadja fått sina vaccin skulle jag kanske kunna ta och pröva den lite, vet inte ennu vad jag vill sy så måste vel först komma underfund med det så jag kanske kan köpa lite tyg påsamma gång som jag far med nadja, får se :)


hur kan man vara så söt??







Ni får ursäkta mej för mängden bilder men kunde ju bara inte välja en när alla var så söta :)

Idag skall stackarn få sina första sprutor, tror inte det blir så populärt :P


Vår

Längtar till våren, mäst föratt då är dendär första tiden av nya jobbet slut, dendär första tiden som alltid är så jobbig, känns att man bara gör fel och borde gå tillbax till skolbänken, första tiden som man stupar direkt när man kommer hem och orkkar göra absolut igenting, fast sen blir det ju bättre när man lärt känna alla och allt :) Dessutom har vi hoppligtvis börjat renovera köket  och får börja fixa uteplatserna i tredgården, lusthuset skall bli riktigt mysigt har jag bestämt! :)

Har gjort ett försök på att vara konstnärlig, jag som är världens bästa fotograf, eller var det tvärtom? :D




Smörgåstårtan


Här har ni smörgåstårtan, var första gången jag gjorde en och såklart är man själv kritisk, tyckte den var lite torr, men dom andra var nöjda och tog till och det är vel huvudsaken :)


kalasdags

Snart är det kalasdags :) har städat här hemma hela dagen, smörgåstårtan är fixad och den ser jättemumsig ut! Bakelserna blev ingen hit precis, degen smalt lixom int som den sku i formarna och blev smaklös, gick inte precis som i leilas kök... höh.. dom som såg så goda ut, hamnade iallafall i roskis och fick åka till butiken och plocka lite vinerbröd från frysdisken, famo sku endå hämta fastlasbullar så de ska nog bli bra :)

Konstiga drömmar igen...

Har igen hela natten drömt allt möjligt konstigt bl.a. födde jag en kattunge, den var så söt men inte alls snäll, den bara kakkade och marcus hade fullt schå med att byta dens blöijor medans jag försökte komma underfun med hur jag inte i något skede märkt att jag var gravid. Där var 8 st andra också på sjukhuset, de hade också fött kattungar :D
Sen drömde jag att jag skulle åka till borgå men tappade bort mej till england, där fanns en anäll man som berättade en genväg jag skulle ta, den var kort men kunde vara lite kronglig, det visade sej att det var en typ hål i väggen tunnel men med pansarvagnar och kugghjul och greijer jag skulle komma igenom föratt komma fram, tillslut kom det någon i en liten golfbil och sa att det är onödigt att försöka jag kommer inte längre, då försökte jag hoppa med i golfbilen men han började skjuta på mej med laser så jag bestämde mej att stanna där jag stod föratt överleva, så där blev jag i tunneln.

London shopping

Tänkte visa lite vad som förljde med från london :) Mästadels basgreijer nog :)

    
2 st. posters fick följa med, ska fixa ramar till dom så blir det tavlor, den första visade jag ren som kommer till källarn alltså tube kartan. Den andra kartan som skall föreställa en gammal världskarta kommer till köket, föreställer mej en vägg med en frech, grön eller turkos färg och tavlan där och ett litet matbord under.


Ettpar vanliga mörkblåa suddiga tygtossor :) 3 pund fick jag ge för dem ( skriver priserna föratt ni som inte varit där eller rättare sagt i primark skall få se hur sjukt billigt där är)


Mina nya skönheter, har länge letat efter ett par skor i den perfekta röda färgen med den perfekta helt normala formen med det rätta priset och ennutill supebekväma! Och där var dom, för en 10 följde dom med :)


lösnaglar och lösögonfranssar, 1 pund styck. Lösnaglarna var dessutom ganska bra kvalite, eller normal kvalite, franssarna har jag inte prövat ennu.


allt möjligt smått, 4 st nagelfilar för 1 pund, 2 st kajaler + en vässare för 1 pund, minihandkrämer för 50 pence st., solglasögon för 2 pund, solglasögonfodral för 2 pund, örhängena var från h&m och kåstade 3-4 pund kanske? minns inte?


En sminkväska för 3 pund, börjar tröttna på min ljusblåa snoopy sminkväska jag köpte för 7år sen...


Engelsk lavendel rumsdoft, inte från primark utan buckingham palase shop. Nu doftar här som i palatset! :P tycker om när det doftar gott och har blivit tillräckligt tant för att gilla lavendel, köpte egentligen föratt spraya i klädrummet så kläderna börjar dofta gott men tänker nog spreija lite överallt :P


En söt klänning, minns inte vad den kostade men kanske där kring 10 pund, inte superbillig enligt mej (köper inte kläder som är dyra, har hellre fler billiga än några dyra) Men dessutom var denhär ju precis mej, prickar och rätt form för min smak, borde kanske ha köpt en till i annan färg? Nåå för sent..


Supermjuka sköna pyamasbyxor, visade sej tyvärr vara jättefula på så harmar lite att jag faktist betalade 6 pund för dem, men kanske inte ettpar pyamasbyxor behöver vara snygga...

En jättemjuk tunn typ stickad tröija. Minns inte priset men typ 5 vel?


Igen en massa allt möjligt, strumpor fick man för 2 pund 5 pack så passade på att hamstra några såna, så kallade ludustrumpor 2 pund 2pack, 2 st helt vanliga svarta leggins 2 pund styck, 4 pack strumpbyxor 2.50 st (har nu mååånga strumpbyxor att söndra igen :P) Vanliga bastoppar för 2 pund styck (storlekarna var ganska slut skulle annars ha tagit fler färger men nepp..) Sen märkte vi i uv rummet att vi är ganska dammiga så fick inhandla en klädrulle :P


Typ uggs, mjuka och varma och bara 5 pund.


Varge finlandssvensk kvinna måste vel äga en muminmamma väska! 10 pund fick jag ge för den och gillar den stort!


Min röda vår kappa, den ni ser på många av londonbilderna. Lite osäker på priset, marcus sejer 40 jag 30, men den var iallafall presic en sån jag inte vetat att jag vill ha men vill ha! Haha. Jaa jag tycker om den ivafgefall! :)


Och sist men inte mins hemliga påsarna som skall hämtas av familjen :)


Marcus fyndade såklart också en hel del men tänker inte visa det :)




Så länge du försöker ditt bästa...


Marcus har försökt ta bilder på spinkkusen Nadja, det är inte det lättaste.. Så liten, så söt, så vild och så baby :P


Födelsedagspresenter

Har fått 3 riktigt stora presenter, av mamma, pappa, mommo och mofa fick jag pengar så jag fick nästan hela min del av resan betald, så resan var egentligen en present, vilket inte är så illa :) Av famo och fafa fick jag en tavla på mej som liten.


Den är avmålad av mitt 1 års foto, tycker den är så fin, mamma och pappa har en likadan åvanför sängen, de har ett av alla barnen.


Dessutom hade famo stickat ett par finvantar åt mej, kallar den kaninvantarna, sejer inte varför :D


Nu e de söndagsmys!

För de e slut på veckan de e dags för söndagsmyyyys!! :)


Tortilla

Te, kaffe, kex och tv3play :) Har riktigt lyxat till det med tulpaner, sååå fint med blommor men dom viissnar ju sen, inte lika kul...

Samtidigt i en annan del av huset:




Och en mycket lyckad bild på kvinnan i huset som egentligen inte alls skulle sova idag men somnade bums och vaknade klo.4.....


Imorgon står storstädning av huset, smörgåstårtförberedande, bakelseförberedande och hoppligtvis skall jag också hinna på ett rml pass och svettas. På tisdag blir det födelsedagskalas x 2, vi ska fira mej och min kusin :)



Sånhärna blir det istället för födelsedagstårta, visst ser dom mumssiga ut!? Tyvärr hittade jag inte så många olika slags bär i butiken men har iallafall 3 olika så hoppas det blir bra :)


Underground

Fick lite inspiration i London till hur källarn skall bli, annars är ju huset gammalt och inte modernt och det skulle inte passa med modern inredning då, men i källarn eller nedersta våningen eller vad det nu är, där finns ju föster endå fast den är till stor del under marken men iallafall där längst ner ser man ju inte att det är gammalt så varför inte ha det lite modernare där. Vi köpte en stor underground karta i London och den passar ju perfekt där! Så från den kommer vi att utgå när vi inreder där.

Sådär der den ut, de blev en svart version :)
Marcus vill ha en liten knut för trummorna och gitarrerna och en liten bar och det ska jag vel kunna gå med på, där finns ju klart som en lite större alkov eller skild del av det stora rummet och där kan  vel då vara en liten musikhörna, och sen en liten bar i en knut av stora rummet kan vel vara tufft. Sen vill jag ha en stor röd beddsoffa och en stooooor lurvig matta. Där är ju klinkergolv och sementväggar så måste försöka få det hemtrevligt med en massa färger och tyger :)

Vad som försigick..

.. var matlagning :) fick komma ner till ett färdigt dukat bord med tända ljus och god mat. De kan jag seja att e skönt de när man vakar och inte skulle villa lägga enda lilla stunden på kvällen vi har tillsammans till att laga mat. Men ibland blir man bara överraskad, när poikvännen som hatar laga mat gör det, frivilligt och utan att man bett om det. De e sånt jag tycker är att visa uppskattning och kärlek, jag blir absolut mycket gladare av en vanlig vardaglig middag med lite ljus av en som verkligen inte tycker om att laga mat men gjort det för min skull än en jättefin flera rätters middag av en som älskar laga mat.

Nu skall jag no snart börja gå ner och sätta fart på han, för ikväll skall det läggas laminat i brasrummet :P

hmm??

Undrar vad det förssigår i nedrevåningen? Fick årder att stanna i sängen tills Marcus kommer och väcker mej och inte komma ner... hmmm???

Mind the gap

Hemma igen, skönt, roligt att vara på resa men ennu roligare att komma hem :P Vi hade en riktigt lyckad resa, och London var verkligen en trevlig stad! Och vetni vad? Jag och Marcus som alltid tappar bort oss (eller speciellt jag då) tillome i Mariehamn tappade jag bort mej helatiden det första halvåret, jaajaa lite ennu också. Men i London tappade vi inte bort oss en enda gång! Otroligt bra skyltat! Ska några av dom nästan 300 bilderna vi tog på resan :)

Vår resa började ju med att ta båten till åbo och därifrån med tåg till helsingfors varifrån men bil till Borgå var vi sov en natt och vaknade sen föratt åka med bil till helsingfors.



På flygfältet satt vi en stund och såg på flygplanen före vi fick gå in i vårt som förde oss till...



Köpenhamn var vi åt en god Lunch



Solen sken och vi skulle ha kunnat bli där, men vi åkte endå vidare och sa att i vår åker vi till Köpenhamn!



När vi med hjälp av en Dansk man lärt oss hur undergrounden fungerar hittade vi till hotellet oväntat lätt, hotellet låg precis vid Paddington station i en lång länga med små hotell, då Suxxess gardens. Här har vi landat i vårt första rum, vi hade bara beställt ett rum för 2 pers, inget twin, dubbel eller nåt sånt, så troligen p.g.a. våra olika efternamn hade de shansat och gett oss ett rum med 2 sängar, vi var endå nöjda över att resan härtills gått så bra så tänkte att äsch, vi ryms bra båda i en. Sen kom vi ner till receptionen föratt gå ut och se oss omkring, då frågade mannen i receptionen om vi hde tänkt oss ett rum med dubbelsäng eftersom vi är ett par, vi sa att de hade vi men vi är fullt nöjda med det vi fick (det var nämligen på första våningen och hissen var ur funktion, vi tänkte att får vi sen ett på femte och vi hamnar bära upp väskorna dit så neeejj..) , men receptionisten menade att om vi vill kan han fixa ett på samma våning men med dubbelsäng tills imorgon, och det tyckte vi lät bra, så vi sov en natt här och sen flyttade vi..



..hit, ett ganska litet rum men riktigt mysigt. Vi började planera vad vi skulle göra och vart vi skulle åka..



Första dagen blev det vel mäst bara att bekanta sej lite med hur allt fungerade och titta runt, vi åkte till Oxford sreet på lite shopping och det var vel nog Primark som tog vår uppmärksamhet mäst där, har alldrig sett något sånt förut, butiken var ju ren enn severdhet eller snarare alla hamstrar där, folk shoppade som galningar! Massvis med kläder skor väskor handlade de, stora högar! Jaa nu kom vi ju också ut med en hel del vi också, och vi åkte dit egen en annan dag och kom ut med lika mycket, men endå.. Kan försöka visa senare vad vi fyndade, mäst blev det leggins och strumpbyxor och sånt som var ca. 1 pund st. där..



Sen gick vi tillbax till hotellet med våra kassar efter att ha ätit en lunch på burger king som visade sej vara lite för sen och mättande, så senare efter att ha gått en kvällspromendad i området gick vi bara till en food and vine shop där brevid och köpte lite batong, ostar, vin och sånt smått och gott som vi sedan åt på rummet. Blev ganska förvånad, i London säljer dom vin i vanliga butiker, dihär food and vine shoppana var som små kiosker som var dygnet runt öppna, och där kunde man köpa vin, sprit, jaa lite vadsomhälst, ovant när det här i Finland är så strängt med sånt. Vi hade iallafall en lugn och skön kväll.



På promenaden passade jag på att posera lite i en telefonkiosk, Marcus ville vara tråkig och lät bli att posera.



Vi gick förbi en kyrka jag inte minns vad som heter men där på kvällen såg den riktigt spökig ut.



Sen tog vi undergrounden till picadilly circus, var det var riktigt livat en lördagkväll som denna.
 Vi tog lite turistbilder som tyvärr blev lite mörka när det var så mörkt men kanske man ser oss där nånstans i mängden.





Där fanns ett gäng gatudansare, där var riktigt bra stämning med lite show och alla verkade så glada :)

Nu tyckte vi iallafall att vi var tillräckligt trötta så vi gick tillbax till hotellet, drack vårt vin åt våra ostar och bröd och gick och lade oss.



Nästa dag for vi till ripley´s belive it or not museet, där fick vi provsitta en enorm gungstol som skall hålla ett ton, den vinglade välditg mycket när jag klev upp där så jag undrar nog, men sejer dom så så är det vel så..



Där fanns en hörna med en massa uppstoppade missformade djur samt en dinosaurie som rörde på sej och röt.



Där fanns också en massa fina skulpturer som denhär som är gjord av en enda stor träbit.



Och denhär som är gjord av kamelben om jag minns rätt.



 Vi fick också pröva på lite trolleri, tyvärr är det ju ganska genomskilnigt hur det egentligen står till med min nedre kropp men ideen var vel att visa ett av de första trolleritricken..



Vi fick träffa världens längsta man.



Marcus var ju nästan lika lång som han!?




Vi var inne i ett UV rum, och glada var vi.



Det var ju min födelsedag, vilket jag nästan hade glömt, som present av Marcus fick jag ett fint silverhalsband med en snäcka med en pärla i, snäckan skulle man öppna och önska sej något på samma gång och sen lägga pärlan i smycket, en jätte fin present enligt mej :)



Nu var vi trötta och ville samla krafter till födelsedagsmiddagen som var meningen att bli riktigt finmiddag så vi gick till hotellet myste en stund och gick sen i duschen och fixade oss inför kvällen.



Klar för firande.

Den kvällen blev tyvärr ganska misslyckad, bara pågrund av maten, annars var vi nöjda, hade ju bra sällskap :P Vi gick ut och skulle välja restaorang, alla var proppfulla och vi gjorde misstaget att välja den som vi såg att oij den såg tom och lugn ut, orsaken till att den var så tom var nog att maten där var förfärlig. Utan att överdriva den torraste smaklösaste hönan jag ätit, men vad kan man, efterrätten hoppade vi över ock gick och köpte en massa glass, jordgubbar och choklad, det var i sin tur gott! Sen somnade vi pladask.



Ny dag nya krafter, vi tog tunnelbanan till big ben, har alltid undrat över hur en såndän vanlig liten klocka kan vara så känd, jaaa.. vanlig liten klocka var kanske inte riktigt rätta ordet för den där enorma otroligt ståtliga saken! Vi hade lite problem med att få både klockan och oss själva på samma bild men här ser vi iallafall Marcus huve.



Och en liten jag framför en stor big ben. (Förresten är jag nu på bild nr. 103, en del kvar av resan hörni!)



Vi såg london eye men beslöt att inte åka den, dyrt enligt oss föratt åka, och dessutom var det lite molningt, säkert fint en molnfri solig deg men inte denhär dagen.



Vi gick längs med kanalen och såg på dom alla gatukonstnerenra.



Och the huse of parlament lite längre ifrån.



Vi smakade på wofflor, mmmmmums! Men mäktigt!



Vi fortsatte att gå upp mot Sankt pauls katedralen.






Vi tog igen en hel del turistbilder före vi fortsatte vår väg mot hyde park. Vi gick aldrig längre in än till biljättförsäljningen i katedralen, men det såg stort och fint ut. Lite konstigt att det är inträde till en kyrka, eller? Tycker det borde istället vara nån slags frivillig donationsgreij, borde inte kyrkan vara allas hus lixom? Nåå dom tjänar ju iallafall en hel del på att ha intredet..



Som sagt tog vi undergrounden till Hyde park, tog en varm choklad och gick en promenad genom den otroligt stora parken, jag hittade en liten söt kompis också, tyvärr försvann hon ganska snabbt när hon märkte att jag inte hade nånting gott att bjuda på.





En hel massa fågelkompisar hittade vi också.



På kvällen åt vi middag på Hard rock cafe med Julia som gör sin praktik här i London.



Vi hade inte tänkt på att boka bord så vi fick vänta en timme på vårt borde, men det gick så bra där på uteserveringen med en drink.



Som förrätt delade vi på natchos, supergott!



Som huvudrätt blev det burgare. Mums.



Vid efterrätten var vi redan så mätta att vi lixom lite missade att ta bild, men gott var det. Kan ju istället visa vår vackra utsikt från hotellrumsfönstret :P ser kanske lite slummigt ut? :D

Vi var iallafall jättemätta och rullade hem med undergrounden och somnade bums igen.



Sista dagen var det meningen att vi skulle gå på naturhistoriska museet men det var nog över 1km kö dit så vi gick istället till science museet vart det var ingen kö alls, så speciellt var det inte men stort och riktigt trevligt var det.



En hel del gamla fina bilar fanns där.



Och lite nyare bilar också, det här är Mika Häkkinens bil från 1999 då han mosade den.



Vi åkte till månen och tillbax på 4d bio.



Och vilade fötterna ibland.



Här är vi på Who am I avdelningen som jag riktigt väntade på men visade sej att inte vara nånting nytt presic, kanske mer för barn i skolåldern, hur kroppen fungerar och så, lite gamla sjukhusapparater och sånt var där som var riktigt intressanta att se på nog. Här var något spel man kunde spela.



Vi hittade en gräsklippare också, var månne man kan köpa såna? Skulle ju vara fin att ha här på gården att klippa gräset med i sommar :P



Lunch blev det på ett litet kinesiskt snabbmats ställe. Det var supergott, hade inte väntat mej så gott på ett sånt ställe!



Sen bar det av mot Buckingham palase, på vintrarna har de bara change of the guards seremonin varannan dag men vi hade turen att endå få se något slags byte.




Där gick dom omkring och stampade.






Vi passade på att knäppa ennu lite till turistbilder före vi begav oss mot hotellet föratt packa klart tills nästa dag.




Vi hade roligt tillockmed när vi packade som ni ser. Dessutom fick vi köpa en till resväska föratt få hem allting, jag som hade planerat det så bra med att ta bara lite kläder med, men endå..



Sen var det vändagsmiddag som gällde, den åt vi på Picadilly circus på Angus steak house och det var nog den godaste maten på länge om inte godaste någonsin! Förrätten hoppade vi över med minne av hu mätta vi var efter Hard rock cafe och det var nog riktigt klokt, här ser ni Marcus med sina enorma ribs.



Min supergoda portion, lamkotletter med jättegoda grönsaker och såser.



Till maten delade vi på restaorangens eget vin som passade perfekt till åtminståne min mat, Marcus tyckte också det var gott. Som efterrätt tog vi var sin milk shake och sen var vi igen mätta och nöjda.

Efter maten tog vi en sista titt på stan före vi igen gick och sova.




Ikväll var det en limboman som stod för underhållningen vid picadilly circus.



En nöjd och söt resenär :)



En sista titt in i cool britania för att köpa de sista souvenirerna.



Hej hej England! Vi ses igen!
Flyget vi åkte hem med gick från Gatwik flygfelt, vi tog först taxi till Victoria station varitfrån vi skulle åka tåg till flygfältet men vårt tåg var massor försenat så vi blev omplacerade till ett annat tåg, men då måst vi byta tåg imellan och vi tänkte att just så, nu tappar vi bort oss men bra gick det :) Denhär gången mellanlandade vi i Frankfurt och sen flög vi vidare från helsingfors till lilla Åland var vi fick tillbax våra kissemurrar som hade skrämt livet av famo och fafa med att gömma sej i deras butik och på det vise vara försvunna ett dygn, eller caesar var det som hade hittat på sånt bus, famo och fafa hade letat överallt men inte hittat honom, nåå han hade vel det varmt och skönt där bland alla garnrullar :P

Nu är vi ivargefall hemma och det är skönt det också, men vi vill absolut pånytt till London! Det var så mycket vi inte hann si, men i vår blir det nog en weekend i Köpenhamn, kanske sen i höst London igen om vi lyckas spara pengar så vi kan åka igen, skulle ju kunna vara kul att åka lite fler nångong också :)

Nu har ni fått et riktigt mega inlägg, undrar hur många som har orkkat sej hittills :P


Trööött..

Känner nu att det absolut inte är någon god idee att jobba extra på ledigheten.. Usch vad jag är trött! Nåjaaa 3 nätter sen är det bara att ta tag i resväskan och åka iväg till hamnen 5 timmar båt, 3 timmar tåg, 1 timme bil, sova lite, en timme bil, okänt timmantal flyg (förstår inte riktigt mej på dedär, är det alltid lokal tid eller är det finsk tid också när vi landar?) sen är det lixom semester :)
Hoppas hoppas hoppas bara hotellet vi skall till är någorlunda bra.. Bara det är rent, helt, varmt vatten från duchen och frecha någorlunda bekväma sängar (såpass såman inte vaknar med ryggskått) är jag nöjd, enligt allas kommentarer på olika sidor låter det ganska negativt, med det lät det på alla hotell i samma prisklass, så får se. Hotellet heter Gresham Hotel och finns i Padington, någon som vet nånting om det hotellet??


Annorlunda mat del 2

Gjorde igår igen "annorlunda" mat, blev vanlig korvstroganoff, det äter vi faktist alldrig, mycket sällan att vi skulle äta korv överhuvudtaget. Orkkade inte heller ta någon bild, konsentrerade mej mer på att äta och fåi mej den eftersom jag inte ennu igår hade så stor matlust, men god var den och det blev så mycket att vi får äta ennu idag av den :)
Gjorde den på hk blå såklart, de är ju den bästa men prövade den lätta varianten, smakade vel ganska lika, lite luftigare kanske, funderade på att har de kanske bara vispat lite luft i den så den blivit lättare? Vet inte och orkkade heller inte ta reda på, men vet någon får den gärna upplysa mej om vad det kan vara som gör den lättare.

Val

Nu är valet över och nu fortsätter vi våra liv som förr, var ju så liten förra gången vi bytte president att kommer inte ihåg om det skedde några större förendringer, tror inte det... Men tror inte det kommer göre det nu iallafall, inte fratt jag är så insatt... De blev iallafall inte han jag röstade på, röstade på andra gubben föratt han hade samma värderingar som mej ganska långt, den andra var vel också bra vet inte om han ens uttryckt sej så mycket om att han varken skulle vara för eller imot t.ex. mångfalden i finland och så men.. nu blev det bara flummigt.. jaa jaa nu har vi iallafall ny pesident :) Sauli Niinistö blev det, minns honom bra från tecknade serien som kom när jag var yngre.
Här har vi det nya och det gamla presidentparet.

Onödit tjat

Jaa, nu e de några dagar sen ja ha hört av mej igen, var alltså hos famo å fafa å bada bastu och äta middag både gott och skönt :) Sen fick jag en liten släng av magsjukan på lördag, inte så skönt, jag som hade planerat in mys, men det gick fort bort och nu skall jag ikväll på jobb, igår kväll packade vi lite här med mrcus och planerade resan, vi kom vel inte fram till så mycket mer än att vi skall försöka att inte tappa bort oss så mycket denhär gången, för tappar vi bort oss har jag en tendens att bli sur :P Så vi skall försöka.... :D

Imorgon

imorgon står middag och bastubadande hos famo och fafa på shema och före det jobb. Ringde och lixom lite bjöd in oss själva.. :P Men jag antar att dom är glada över att vi bjuder in oss nu och då? :) Ska iallafall bli skönt att efter en lååång tid utan bastu få bada lite :)



Annorlunda mat del 1

Tänkte ju pröva på lite för oss ovanligare mater, sånt vi inte brukar äta normalt, kanske till störst del föratt Marcus har sina favoriter och jag tycker det är så enkelt och snabbt att laga just dom. Men idag stod Vegetarisk lasagne med feta, trattkantareller och spenat samt grönsallad och örtbatong på menyn.


 Såhär såg det ut:

Det blev riktigt gott och Marcus tilome tyckte det var gott, fast då berättade jag inte att den var vegetarisk.... Skulle säkert inte ha sjunkit lika bra ner ifall jag skulle ha berättat det ;)


Kärlek



Va sku ja göra utan mina lurviga kräk? <3


Blä..

Blev inte riktigt som jag tänkt.. Hade tänkt gå på rml idag och efter det på perfekt home party, (berättade kanske det redan?) men är så förkyld så jag bestämde mej att stanna hemma så jag orkkar på morgonturs inhopp imorgon och inte smitta ner alla andra pigga motionerare och shoppare. Men nånting positivt med det (eller positivt och positivt) Marcus vaknade sjuk idag på morgonen, så vi har fått ha tillsammans soffmys hela dagen, sovit några timmar då och då och sett på lite internet tv (vi har ju typ inga kanaler på tv:n så..), bästämt oss att aldrig skaffa fler barn än 3 och att våra barn inte kommer hoppa i soffor i möbelbutiker (många kan säkert gissa vad vi sett på :P). Jaa men har ju varit en ganska skön dag, har också bakat en chokladkaka med mariannesmak som blev supergod :)
Nu känner vi båda oss mycke friskare redan, ibland behövs sånhäna slapp dagar :)

RSS 2.0