Pust!

Nu är julen över, roligt var det med mycket folk men skönt är det när dom åkte hem, nu är huset tomt och lite kallare igen :) Tänkte berätta vad jag fick till julkapp, eller vi, nuförtiden står det Marcus & Ida på de flesta paket :) Men först måste jag hinna ta foto på allt :)


GOD JUL

Vill önska alla en riktigt god jul medans jag ennu hinner! Har klockan och ringa så jag skall vakna föratt stiga upp och fixa julgröten och julfrukosten, men vaknade endå helt för tidigt.. Nåja, kankse jag somnar snart igen. Men god Jul alla! :)



Planera planera

Håller på att planera julen, än en gång.. Var kanske inte en så bra idee det här med att gå flera gånger till butiken och handla såsmåningom än att köpa allt på en gång, fast skulle vel endå ha blivit fler gånger... Skall iallafall imorgon efter jobbet till butiken, hoppas på att det är tomt i butiken klo. 7 på morgonen, tror det iallafall. Inte för att jag ennu märkt någon större jul rusning här på ön, har vel valt rätt tider att handla eller så har ingen ennu märkt att det faktist snart är jul :P Jaja.. Men imorgon blir det iallafall först handlande sen julgodisbak och lite annan förberedelse av maten och sen ska jag se om jag kanske borde sova en stund före vi skall på bio, skulle egentligen villa få lite städat redan imorgon så får se vad jag allt hinner med före jag tuppar av, har svårt att vara vaken när jag varit på jobb, får vel hoppas det är en bra film så jag inte somnar mitt i biosalongen :D


X3M

Tackar Radio X3M varge morgon för att de håller mej vaken med deras mer eller mindre nödvendiga funderingar. Idag fick dom mej att skratta rejält, de disskuterade om hur man sover när man sover med någon annan, var i sängen och hur och var mannen skall sova om sängen är mot väggen eller om den inte är mot väggen o.s.v. Då sa en av programledarna att han och hans sambo ibland brukar byta sidor och att det är hur spännande somhälst och då tänkte jag men jaa de har han ju faktist rätt i! Det är en helt annan sak att sova på andra sidan fast man sover med samma person! Sen fick jag min smäll när en annan programledare sejer jaa så det är sånt som är spännande när man varit i samma förhållande i 7 år... Hmm.. Kan ju stämma de att konstiga saker blir väldigt spännande, men efter första smällen tänkte jag, de e vel inget fel på det! Egentligen är det bra, vill man ha lite spänning i livet byter man bara sida i sängen (om den andra såklart går med på de). En annan rolig grej dom sa idag morgon var när man skedar, då är det ju mannen som ligger bakom och håller om, men vill man vända på det så kvinnan ligger bakom, då kan man vel inte  kalla det skeda för det går ju inte ihop, då kläcker en av programledarna ut, jag kallar det för att ryggsäcka...haha :D är jag bara för trött eller? Nej nu skall jag sova! Gonatt mina vänner! :)


Gemensam julklapp

Vi köpte med Marcus en gemensam julklapp till oss båda från oss båda, nämligen ett fondue set, marcus hittade det på speciall och gjorde dendär minen som egentligen inte ens skulle ha behövats och sa, sku int ett sånhänt vara mysigt, det krävde inga större övertalningar så på onsdag efter bion blir det fondue kväll så vi sen orkkar städa hela dagen på torsdag, eller så jag orkkar rättare sagt för Marcus ska ju på jobb. Kommer vara skönt när allt är städat och julfint :)


Fiint

Det blev riktigt fint i hallen, kanske vi sen också kommer ha de riktigt fint till jul fast jag så många gånger redan fasat för hur det ser ut. Men sakta men säkert kommer vi nog ha det fint till jul :)m Ska lägga upp bilder senare på hur det blev :) Nånting gammalt blandat med modernt :) Har ennu en natt till efter den här, ska bli skönt att gå av och tänka att nu är jag ledig ända till jul och får konsntrera mej bara på det :)

Tapetsering

Vi skulle tapetsera hallen idag, men det blev nog macus nu som får tapetsera helt själv. Blir ingenting med mej som vill att det ska gå fort fram och alltid är ett steg före och han som är snällt sagt en ingengör typ av man (tro mej det finns en sådan typisk manstyp som ingengörtyp, de ska läsa instruktioner i evigheter och fundera ut allt, på samma tid har en icke ingengörstyp redan gjort jobbet men slarvigt enligt ingengörtypen) och blir stressad föratt jag vill göra det fortare... Så nu tog jag en paus och han får fixa det heeelt själv i sin egen takt och lugna ner sej en stund :P

Nyår

Alltid samma gamla trista problem, vad ska man göra på nyåret, och alltid har man lika stora förväntningar... Tycker nyåren endå oftast misslyckas, troligen föratt man tänker att NU blir det årets fest.. Har funderat på om vi iår bara skulle vara hemma och laga riktigt god mat och bara mysa och skjuta lite raketer förståss, skulle egentligen inte vara så illa :) Får se..


Julkänsla

Börjar såsmåningom ha julkänsla, bara snön som fattas, men jag går ennu i hopp om att det ska bli en iallafall lite vit jul, annars får jag vel beställa en snöslunga som får blåsa snö eller måla igen fönstren vita så det iallafall ser vitt ut. Kommer att jobba ennu 2 nätter och sen är jag ledig, då minsann ska det julfixas årdentligt och julstädas och sånt, ska börja med att på onsdag vakna någorlunda tidigt efter jobbet och fixa lite smått på dagen och på kvällen fara på bio så jag vaknar årdentligt och kanske lyckas trötta ner mej ti kvällen så jag på torsdag kan vakna tidigt och skura hela huset och bära ut alla lådor och överlops hyllor och föra paff till paffinsamlingen (undrar om allt ens ryms i domdär sopstationerna :S) jaa.. har iallafall en del att fixa ennu före jul.. På fredag morgon blir det nog också att handla den sista maten inför jul, för sen kommer hela tjocka släkten på eftermiddag, oij, blir häktiskt dehär :D

Måste baka lite till pepparkakor också, bakade av 1,5kg deg tidigare men dom är snart slut :D måste ha varit goda kakor :P Har enda sen liten velat baka lika mycket pepparkakor som pippi, så golvet och borden och allt är fullt av pepparkakor! Och så måste dom ju bakas på golvet, tror dock inte jag is baka på golvet :D


Alla behöver en Marcus

Alla skulle behöva en Marcus, idag kom han hem och fick syn på mej ligga på soffan och seja "va ska ja börja meed ja har int fått nånting gjort de finns för mycke att göra!" Nåå han fråga va borde du göra? "nå hänga byke, diska, städa vardagsrummet, städa sovrummet....." Han den kluriga typen stod och skrev upp allting jag sa och sa börja från litans första punkt och gör allt i den årdningen det står där... Punkten gå ner i vikt skrev han dock inte, de skulle vel ta för lång tid.. Jaa de var bara att börja då...


Skoija bara!

Skoija bara ledigheten börjar först idag! :P Hamnade på jobb igår natt endå :) Gjorde egentligen så mycke, får ta itu med lite mer fart bara nu här hemma, och det som inte hinner bli klart hinner inte, vi får ändå inte allt klart till jul, inte ens till sommaren, det tar endå hela livet, kommer ju endå på nåt nytt hela tiden :P Diskmaskinen börjar iallafall se mer lovande ut nu när den snart är på plats och inte inpackad mer :) SNART är det slut med förhanddiskande! Jag som hatar att diska! Borde jag spara disken tills det? och inte bry mej om att stå en timme om dagen och diska? Förstår inte hur det tar sån tid! Hoppas på att få den igång imorgon så tror det får bli så :)

Dukning

Funderar på dukningen till jul, skulle villa ha det på nåt sätt fint... Vit duk skall de ju vara såklart men sen skulle jag villa ha som servettringar kanske just som här på bilden bara lite branris och ett snöre eller kanske en kanelstång? Hmm.. Knaster kanaster sejer det när dom rostiga kugghjulen i mitt uvud kommer igång..
Rött och vitt blir det nog, denhär var inte annars så snygg men färgerna..
Den här ger också en massa inspiration :)

Julklappar

Ni som känt mej en längre tid vet att jag 2 år jobbat på sokos som "tomte" alltså packat in julklappar, dihär 2 åren förstörde totalt min syn på julklappar, jag kan inte låte dem i butiken packa! Jag måste packa själv för tänk om någon tror att jag själv packat detdär sneda lösa paketet med fult papper! Jaa nå det är ju roligt att packa också och få det riktigt fint så det gör vel inte så mycket... Ska visa klapparna sen när jag paketerat dem så får ni se hurdana paket det blir iår, tänkte packa lite gammaldagspaket med riktigt snöre och sigill och lite fina gamla glansbilder, kort blir det inte utan jag skriver på klapparna med svart tush :)

Märkte förresten att det dykt upp 2st julklappar under granen, de är inte fint packade men eftersom tomten lämnat efter sej spår i fårm av elektriker tejp som han tejpat fast pappret med avslöijade han sej och paketena blev direkt snygga eftersom tomten faktist själv packat dem trots hans lite bristande paketeringsförmåga ;P Alltså är det oftast bara de paketen jag ger bort jag är lite kräsen med, fast det såklart är roligt att få ett vackert paket också :)

leeeedigt :)

Är nu 5 nätter tror jag ledig, sköönt :) Fast det är hur kul somhälst att ha besök och åka på besök behöver jag nog dihär helt lediga dagarna före jul för att packa in julklappar, köpa de sista julklapparna, fixa så långt som möjligt färdigt inför jul här hemma och sånt :) Vet inte om jag sakt det tidigare här men på julen kommer ju min familj, mommo och mofa, famo och fafa komma hit och fira till oss, blir nog en riktig jul känns det som, lite snö bara så är det som det ska vara :)

Julfest

För min del blev det bara min egen julfest fast jag var bjuden till Marcus julfest, har ju jobb inatt så.. Men julfesten var jättefin! Det var ju en idrottshall den var i men de hade verkligen lyckats dölja det med svarta tyger på väggarna och stora silver ljusstakar, vita borddukar på långbord, glitterkronor i taket, en scen, ett dansgolv och barer i hörnen. Fint var det och stort, vi var ju 550 gäster :) Så fick vi små julklappar som var julsenap och glöggkryddor.
Som program var det mycket sång både av den nya stadsdirektören som ville bjuda på sej själv och ta första steget i att gå över sin egen bekvämlighetsgräns som han tyckte alla skulle göra ikväll så han sjöng på nerpesiska sången Kåtongfields och av mer professionella sångare :P Som band till dansen var det soundway som är jättebra, de spelade allt mellan lady gaga och svensk dansmusik, alltså nånting för alla.
Det var iallafall en trevlig julfest och god mat. Sen bar det av och träffa förra klassen som också hade haft julfest och hem vid stägningsdags :)

Veckan

Har haft en fullspräckad vecka. På tisdag natt var vi och hämtade Hanna och Nicke från båten i långnäs, sen körde vi hem till oss och visade lite runt i huset och åt lite kvällsmat och gick sen och sova, fast då hade vi ju fastnat lite med munnarna också så de blev ju först mot 4 tiden på natten.
På onsdag kom vårt matsalsbord och då satte vi gästerna i arbete, vi flyttade undan sånt som stod i vägen och satte matsalsbordet på plats, sen lagade vi en 3 rätters middag. Menyn såg ut såhär: Förrätt, feta och parmesan fylld paprika Varmrätt, biffwok med thai ris och sweet chili keso Efterrätt, vitchoklad och jordgubbs parafait. Gott var det och mätta blev vi, till det drack vi såklart vin :) Sen förflyttade vi oss till varagsrummet och spelade lite lika par leka bäst, ett roligt spel men man man skall nog bara spela det om man är som vi och är öppna och känner varann bra, för det är ju ganska personliga frågor :P Jag lagade också Irich coffee åt kaffedrickarna (som blev lite starkt för hade inget mått :D) och så drack vi lite glögg. Sen var det sovdags igen :P
På torsdag var vi en sväng till Mariehamn och köpte lite julklappar och tittade runt, vi var också på kaffe till bagarstugan. Sen for vi hem igen och lagade lite till mat, det blev ungstortillas och sen senare på kvällen åt vi ostar och sånt och då tömde vi igen ett par flaskor vin :) Sen såg vi på film, eller di andra såg jag sov... Har lite problem med detdär, somnar ofta när jag ser på film...
På fredag hann vi inte göra så mycket, då åkte de ju hem, i stormen, de hade nog tur eftersom många båtar var inställda p.g.a. stormen men inte deras båt.
Har tyvärr inga bilder från dagarna men Hanna har en del på sin blogg http://hanii.devote.se/ ni kan ju gå in och kolla där :)
Nu har jag på känn att det blev mycket tex men jaajaa.. :P

Matsalsbordet

Här är matsalsbordet nu i matsalen från lite olika vinklar :) tycker det blerv superfint! Sen annars har vi ju inte rött och så där de passar inte riktigt ihop med rummets färger men såhär till jul vill jag ha rött :)
Luckan där till höger gillar jag! Det är det gamla fönstret före de byggdes ut :)
Nu gäller det bara att få utbärt allt som inte hör hemma i matsalen och hänga upp den fina tavlan mamma vunnit på lotteri (ska visa den sen också när vi ått upp den) så är det klart för att fira jul :)

Matsalsbord

Fick hem vårt nya matsalsbord nyss, det måste ha svällt på vägen it fö det ser mycket större ut än vad det såg ut i butiken :P Men bra så eftersom jag var lite orolig att det blir för litet eftersom jag skulle ha velat ha 10 stolar men det ryms bara 8 kring bordet. Hoppas vi får det på plats ikväll, eller undanröjt lite grejer som står ivägen för det så vi kan inviga det ikväll :) Kanske ni får se en bild sen när det är på sin plats? Vill ni det? Någon som är nyfiken på hur matsalen se ut?

Gästrum

Har snabbfixat lite i vårt lilla gästrum och riktigt mysigt blev det :) Tror ni våra långvägagäster kommer trivas?
Vi fick ta lite vad som fanns, sängöverkastet är ju t.ex. för litet men det duger vel :)

Julfester

Nu i helgen blir det julfester för hela slanten! På fredag är det mariehamns stads julfest, alltså en julfest för hela mariehamns stads anställda, vi kommer att få mat och så skulle det vara nån slags show och såå, blir säkert kul :) På lördag är det marcus "firmajulfest" vart de anställdas flickvänner/pojkvänner/fruar/män eller vad de nu har också får komma med på, den hålls på stallhagen alltså ölbryggeriet, alltså kommer vi få till mat och så kommer di berätta lite vilken öl som passar till vad, ska bli intressant :) En kul vecka framför alltså! :)



Lite kryare

Har varit hemma från jobbet nu 2 nätter, har haft någon riktigt konstig sjukdom, somnat bara helatiden och varit helt vimssig och borrta och dessutom haft hämsk huvudvärk, vet egentligen inte var det stress eller flunssa eller kanske något mittimellan. Visste iallafall att jag int kommer klara av att jobba, speciellt inte natt, vill ju inte riskera att somna på jobbet :/ Eller skulle det hända nånting att jag inte skulle kunna tänka till slut... Jaa, nu börjar det iallafall kännas bättre efter att i 2 dygn bara sovit och legat på soffan och tagit det lugnt medans Marcus fått fixa här hemma :P Börjar faktist bli riktit fint :) Och ikväll skall vi iväg och köpa matsalsbord! Hoppas vi hittar nånting fint! Och imorgon natt kommer våra 2 vänner hit, wuhuu! :)

Änne en till bild med dålig kvalite, vet inte om detä kanske är föratt vi inte fått upp lapor riktigt ennu så det är ganska mörkt här, men en liten tjuvtitt in i matsalen som ennu är fullproppad med saker :)


En annan del av vardagsrummet


Mycket dålig bildkvalite igen men va kan man... En annan del av vardagsrummet alltså, och granen har vi fått pyntat :)


dåligt minne...

Tyckte det var nånting jag glömt... Kom på det nu... Ska ju hinna sova före jobbet!!! Gonatt!

för tillfället

Håller på att montera en byrå från Ikea som vi sen skall ha i hallen, bara vi får upp tapeterna där.. De va visst lite tungt, inte världens lättaste delar int... Borde kanske ha följt rådet att vara två när man monterar det men ni vet ju hurdan jag är, vill jag göra nånting gör jag det och direkt, hälst skall det också gå på 2 min. Jag skulle ju ha kunna montera nattugsborden istället och väntat på Marcus med dethär.. Men jag håller på att tömma tackarummet från allt möjligt skrot och då lyckades jag gräva fram lådorna skåpet var i och måste ju göra mej av med det nånstans så fick lust att montera det... Nu har jag en känsla av att det blev lite råddigt... Jaajaa...
Här är skåpet jag brottas med. Det var MYCKET större än vad jag hade tänkt men också mycket snyggare, eller det ser lixom lite dyrare ut än vad det var :P

RSS 2.0