Aij!

Igår var vi ju som sagt på kettlebell för första gången, det var riktig killer träning! Och idag.. jag sejer bara aij! Kan inte vara stilla för då stelnar jag, marcus var också riktigt öm, fick typ inte röra honom :D Nåjaa, det är vel bara att fortsätta så blir det nog bättre och bättre :)

Och förresten, ifall ni inte har hört det än, jag vill flytta NU!!

Och en till greij, imorgon skall jag hämta ut mitt H&M paket, Wuhuu! :) Får se om jag orkkar och hinner lägga in några bilder :)

Mot Borgå!

På torsdag bär det av mot Borgå :) Vi skall hälsa på Marcus systers lilla flicka (nog på tiden! Har riktit dåligt samvete att vi först nu kan fara och hälsa på! :S) Sen blir det säkert en hel del folk att träffa som vanligt och en tur till Ikea är nog ett måste, måste få handla lite nånting iallafall till huset, det är ju endå snaaart vi får flytta in :) ca. en månad kvar, lite längre :) Borde värkligen börja packa :S

Har iallafall bestämt mej för sofforna, de jag visade här tidigare, hörde att dom dessutom är supersköna men måste ju såklart provsitta dem först :) Sen har jag lite funderat på matsalsbord, vill ju ha ett 8 pers. bord.
BJURSTA Matbord, vit Längd: 218 cm Min. längd: 175 cm Max. längd: 260 cm Bredd: 95 cm Höjd: 74 cm
Funderade på det, ganska bra eftersom man kan ha det stort eller litet, hur man vill.
HAROLA Stol, rotting Bredd: 50 cm Djup: 53 cm Höjd: 89 cm Sitsbredd: 46 cm Sitsdjup: 39 cm Sitshöjd: 45 cm
Med dihär stolarna, men får se hur långt plånboken räcker :)

Måste bara ;)

Måste bara få skryta lite, prövade igår mina byxor jag inte fått på på snart ett år, och gissa vad?? De gick på!! Lite spänner de men de är heeelt och hållet andvändbara! Och jag som varit så arg på mej själv efter att jag slutade träningen jag just kommit igång med på våren, har ju försökt att inte äta så mycket såndänt onödigt och försökt göra fettsnål mat hemma men endå, nu kan jag lugnt seja att jag är inspirerad att fortsätta med träningen :) Imorgon blir det första gången kettlebell, är superrädd men som tur har jag med mej Marcus som är dubbelt så rädd ;P

De va inga fula bilder de kom fram när jag googlade kettlebell ;) jaajaa, min Marcus är nog snyggare, iallafall på insidan ;P (ta mej int för allvarlit!)


min dag

Idag har jag varit duktig, steg upp tidigt och var redan klo.11 på gymmet, skönt att vara där den tiden, då är det ganska tomt och lugnt :) Sen kom jag hem, tog en tupplur, fixade lite här hemma och for iväg till tornet, kaptenernas studentlokal, där hade de open mic, tycker det är jätteträvligt med såna greijer, lite instument bara och vem somhälst får sjunga spela vad man nu vill. Själv lyssnade jag såklart bara på, vill ju inte tömma hela tornet :S Tycker iallafall det är roligt att ennu bli bjuden på såndänt fast jag inte studerar, gillar ju stämmningen och människorna där :)
Sen kom jag hem igen och fixade lite till här hemma, såg en film och jaa.. Planerar att fara imorgon igen till gymmet men känner mej sjuk :/ hoppas jag inte blir sjuk nu när jag äntligen har tagit första steget och farit till gymmet igen...

hej igen julgubben!

Glömde en viktig önskan sist.
En symaskin



OBS!
Den skulle jag behöva direkt när vi flyttar, inte först till jul. Tack! :)

myspys

Vi hade planerat myskväll idag med marcus, vi tänkte äta gott, bada bastu och sen se på film :) Det blev nästan så. Vi lagade ungsstek, klyftpotatis, chili bearnes sås och sallad med grynost och chili och lite rövin där till, MUMS! Gott var det och mätta blev vi, så mätta att vi inte orkkade gå ner till bastun och lägga på den utan direkt kröp ner i soffan och såg filmen :) Filmen var en film med Vin Dielsel, han fick som specialuppdrag att ta hand om en hög med ungar i ett par veckor, den var faktist rolig :)

natt 4/4

Ska snart på passets sista natt, eller vad man skall kalla det. Tycker faktist det är skönt att jobba på natten, så lugnt och skönt, lite tid för en själv på samma gång som man tjänar pengar :) Jag får göra allt i min takt och på mitt sätt, ingen som står och trampar och tycker det skall gå snabbare och inte heller någon som trögar till det. Det går precis i min takt. :)

Glad! :)

Blev förresten superglad :) Märkte en mystisk greij, har hela året använt storlek L arbetskläder, här en dag fanns det bara M så jag fick ta dom, och de gick på perfekt! Idag tog jag igen ett par storlek L byxor efter att i ca. 2 veckor anvdänt M. Och gissa vad?!? De gick inte, de hölldes inte upp, jag drog upp och spännde bandet och drog upp och spännde bandet men nej, ner gled di.

Borde sova..

Borde börja sova nu.. Skall jobba ennu en natt till. men jag undrar, varför är alla telefontider så konstiga tider?? Borde få beställt en tid till prev. men när har de telefontid?? jo. Klo. 12-13.... menar de att jag skall sova ett par timmar för att sen halvyr vakna och ringa och beställa tid och sen glömma den eftersom jag tagit emot den sovande... Det som annars också är så jobbigt att beställa tid dit, vet egentligen inte varför, det är ju inget farligt, endå blir det till sista kinuten... jaajaa.. de e vel bara att vakna då och ringa..
konstig bild jag vet men ganska solklar :P

Dagens favorit

Dagens favorit är ett par stora sockor jag bara drömmer om att ha här. Dom skall vara långa, färgglada och mjuka.
Dom beställer jag tack!

jumppaa pumppaa rumppaa!

Denhär veckan ska jag sätta fart på fläsket.
Veckans plan:
Tisdag: Body pump
Onsdag: Stretch45 (ka behövas lite stretching dagen efter bodypumpen me tanke på att jag int tränat på hela sommaren :P)


Torsdag: Bodybalance eller egen träning beroende på om jag vill ha balans och och avkoppling eller kondition


Får se om jag kommer iväg på alla 3 :) Hoppas det! Tänkte börja så att jag far på det jag vill, som måla har jag nog ett pass muskler (t.ex. body pump) ett pass kondition (t.ex. spinning, crosstrainer) och ett pass stretch/balans (t.ex. stretch45, bodybalance) sen skulle jag ju vara superduktig om jag dessutom gick ut och gå ibland, men man ska ju inte börja för hårt :)

Kära julbisi...

...tomte, julgubbe, different name samma skäggiga varelse :)
Iår behöver jag många fina julklappar, för jag har varit JÄTTESNÄLL, hela året faktist!
Jag har tillockmed orsaker till varför jag behöver sakerna!
1. En grötkastrull, för gröt är gott, billigt, hälsosamt och mycket lättare att koka i en grötkastrull.
2. En äggkokare, för att koka ägg är en hel filosofi, en svår sådan. Antingen går dom sönder, blir för lösa eller för hårda eller i värsta fall bådeock. Dessutom är ägg också gott och hälsosamt.
3. En massa fina inredningsprylar och möbler, vi har ju endå nästan 200m2 mer att fylla...
4. En våg, har nämligen ingen och det skulle ju vara bra att ha.
5. En febertermometer, för jag har ingen så jag kan alldrig mäta febern om jag känner mej febrig (nog föratt jag mer litar på känslan än siffran)
6. Filmer, helt enkelt föratt jag älskar att ligga och se på film i en varm famn :)
7. Vinterdäck + sommardäck till bilen, eftersom mina är slitna.
8. En resa (gärna till Istanbul), eftersom jag inte själv har råd..
9. En gräsklippare och allt annat man kan behöva på gården. För jag tänker inte skaffa får.
10. Nya kökskåp, för dom gamla är gamla laminatskåp.
Här har du några små förslag, tänkte inte kräva så mycke iår, om det blir pengar över får du förståss också betala bort lånet!

Fuffens...

Nej nu blev det riktigt råddigt.. jaajaa ni får vel se sen hur allt ser ut :D

:D

Nu blev det konstigt :D bloggen ville inte låta mej skriva och lägga in bild på samma inlägg :D men där kom ivargefall det jag bestämde mej till för i vinter :P Skor visste jag ju att jag behöver, vinterrock har jag egentligen, men jag har gått i samma nu i 3 år så tyckte jag förtjänar en ny :) En såndän liknande såg jag dessutom på förra vintern och ångrade att jag inte köpte så nu tänkte jag att jag måste få den :) OCH jag gjorde ju en kompromiss, jag bestämde mej för skor som är nånting mitt emellan varmt skönt och bekvämt och snyggt :) Eller de är ju säkert varma och sköna men de är ju inte så fula heller :)

Bestämde mej :P





































Mera svåra val

Har ett oerhört svårt val framför mej :D Hurdana vinterskor skall jag köpa? har inte på flera vintrar haft årdentliga skor och gott och frysit om fötterna med nån slags höstskor.. Men nu hörni! Nu skall jag köpa ettpar varma vinterskor, eller 2 par. Tänkte ett par billiga, sköna, varma, fula, fakeuggs jag typ kan köra till jobbet med och någo snyggare jag kan ha då jag är ledig.

Hittade ett par som ser sköna och varma ut, de är från h&m men får inte bilden hit... De är iallafall de lurviga mocka bootsen med snörning där fram.

Inspark 2011

Igår var det alltså Inspark, alltså när de äldre eleverna sparkar in de nya ettorna. Först for vi iväg och överrraska ettorna med en liten kidnappning, de kidnappas varge år och körs runt på stan i marietåget. Sen samlas alla i badhusparken och blir indelade i lag som sen ska gå på olika stationer runt om i stan. Hade inte själv någon station men var och tittade på några och var med som "fångvakt och humörhöijare" på tåget. Vilken tur att man har detdär överstökat! Skulle varken ha villat kasta en 3kg lax eller dricka en blandning av surströmming, jordgubbssaft och vodka... Och såklart får man + poeng om man är naken, vilket vissa tog mycket på allvar.. Stackars ettorna, va dom ska hamna ut för...  Men nästa år är det deras tur att pina dom nya ettorna :) När allt är klart blir det mat och prisutdelning i badhusparken, fast iår såg det ut somom halva gänget slocknat på vägen nånstans eftersom vi var ganska få kvar på slutet. Sen är det Arken som gäller tills resten stupat!
Ska se om jag får tag på bilder nånstansifrån, hade nämligen slut på batteriet i min :(

wupps!

Försökte skriva ett tidsinställt inlägg eftersom det innehöll en greij som inte får komma ut förren ikväll.. jaa de lyckades int så bra.. Som turmärkte jag det och fick bort det :P Så nuu får ni vänta tills imorgon med att veta vad det handlar om! :P

NU

Nu har vi skrivit på pappren! Nu är vi husägare! Känns skönt :) men vänta måst vi.. det tar ca. 2 mån fören vi får flytta in.. trist.. men jaja :) vi får ta det som det är :)
Nu ska jag äta lite lasgnette och sallad :)
Förresten.. tror jag är allergisk mot min nya macara, aj aj vad det kliar och rinner och är rött och svullet...

trött...

Natt 5/5 pågång, tydligen år 5:te natten den absolut värsta för mej, får försöka pyssla på med allt möjligt för att inte somna, kan absolut inte se på tv, då märker jag att jag börjar pilkka så nu är det bara att hålla sej sysselsatt, som tur är det snart den tiden att det finns mer att göra :)



Hittade förresten ett par soffor på Ikea som jag skulle villa ha :P kanske det endå är fiffigare med 2 mindre? Då kan man ju möblera om lite friare :)



Gillar sömmarna på kuddarnaoch att de på sammagång ser mjuka och fluffiga och snygga ut. Fotöljen skulle passa perfekt i biblioteket med ett litet runt bord och 2 och 3 sits sofforna skulle få vara i vardagsrumsdelen :)
Och ett stort + för denhär gruppen, den är billig gemfört med många andra lädersoffor eller soffor överhuvudtaget.
Måste tas en titt när vi far till Ikea, kanske är dethär våra blivande soffor :)


Första barnet

Fick i frågestunden frågan "Hur gammal vill du vara när du får ditt första barn".

Jag har alltid haft klart för mej att jag vill vara en ung mamma, eller relativt ung, alltså absolut första före 25, hälst före 23. Och visst kommer babyfebern smygandes då och då, men för tillfället känns det som att jag vill njuta av att bara vara jag och marcus ennu en tid, kanske om 1-2 år att vi börjar föröka, tror Marcus tänker ganska lika angående det.

Tror att orsaken att jag vill vara ung är föratt jag själv haft unga föräldrar och är supernöjd med det, då känner föreldrarna bättre till hur allt är, de har varit unga lite mer nyligen.

Sen skulle jag egentiligen inte villa planera att då får jag barn (fast jag endå gör det) för man vet ju aldrig vad som händer, de finns så många som försöker i årtal före det lyckas eller aldrig får... Men det ska man vel inte tänka på :)


Frågestund

Tänkte göra lika som Hanna (http://hanii.devote.se/) och sätta igång en Frågestund! Så nu gott folk, är det nånting ni undrar är det bara att fråga så svarar jag på det som ett inlägg! Jag hoppas faktist jag får några frågor, skulle vara roligt! :)



ivrig

Är så ivrig att jag riktit blir arg. Vill ju flytta NU! Men nej de tar tid så förskräckligt... Skulle ha villa visa bottenritningarna på huset men de får jag inte hit från prospekte, vet inte hur man gör.. Har iallafalll inatt sysselsatt mej själv med att rita in möbler på bottenritningarna, vi har ju pratat om att föröka köpa så mycket begagnade möbler som möjligt, och om vi då lyckas med det är vi vel endå värda en ny stor fin soffa? Sku villa ha en så stor så ett helt kompani ryms där! Sku ha lite lust att designa en själv med hjälp av mios byggbara soffor men vill inte veta vad det skulle kosta...




Här är några modeller jag tycker om, Marcus kriterier är läder och svart (kanske jag kan lura i honom att riktit mörkbrunt är svart ;))

Sen skulle det vara fint med istället för soffbord en stor fotpall i mitten :)

Planer planer :P


rimmarn

Mittiallt ploppade det upp i huvudet en greij Marcus skrev till mej för 4år? sen
 
"Fast vi ibland har det svårt, vill jag förevigt krama dej hårt"

Han är inte så dålig på att rimma dendär marcus (det fanns en till "vers" till den men den minns jag inte) :P Tycker det är fint iallafall :)


väntar väntar väntar

Väntar såå förskräckligt på att börja flytta! Borde bara få energi till annat än att bara planera :/ känns som om jag lägger all energi på att planera och har ingen energi kvar sen till nånting... Och varför ska de vara så svårt för banker och grijer att ha uppe mänskliga tider (för mej mänskliga tider) Ska jag lixom gå och sova halv 8 för att 8 börja ringa bankärenden och springa runt och fixa pappersarbeten och sånt?? När ska jag då sova och hur skall jag då ha energi att hålla mej vaken på jobbet?? Kommer nog att vara så skönt att ha allt dethär papperstjafset över och bara legga sej ner på golvet i nya hemmet och tänka tanken, nu kan vi äntligen flytta in, börja renovera och slå ner oss. DET kommer vara skönt (sen sejer jag bara vi nu skulle ha dethär fixat så det ser ut som ett hem :D) men skönare så än att springa runt med papper. Argh! Är verkligen ingen pappersmänniska!


Impulsfärgning

Fick lust att färga håret blont så gjorde det också, färgen blev inte alls så blond men mycket ljusare än vad det varit förut, och det röda höll sej kvar såklart. Har märkt att röda pigmentet är så starkt att det täcks inte lätt inte. Är iallafall nöjd med resultatet, såklart kom jag inte ihåg att jag behöver 2 förpackningar föratt det skall räcka till hela håret så kan ju vara därför det inte är riktit så ljust just där det är längst och tjockast lixom..

Panduro.se

Fick hem panduros katalog, iår kommer nog julklapparna vara därifrån! Massor med roliga tips om saker man kan fixa :)
Grisen är nog min favorit, den ska iallafall sys! :)

oh, I believe in yesterday

Igår var vi till huset igen, nu är det fastslaget, vi får köpa huset! Wuhuu! Känns skönt att ha det bestämt nu, en sak mindre att oroa sej över :) Om ca. en månad borde alla papper vara fixade och då blir det flytt! :) Detta firade vi med att fixa oss lite fina och for ut och äta till Dinos och sen på bio och se på pirates of the caribbean, första gången vi var på 3d, de va vel okey, lite ovant bara :) Nu känns det lyckligt, det är vel bara att börja packa då? :)

snöööö!

VILL HA DEN FÖRSTA SNÖN HIT NU! Fast jag lär få vänta ennu en tid.. tycker så om vintern, längtar faktist :) Bäst är det när det snöar lite och man får gå och se när snöflingorna faller och känna när dom landar på näsan å smälter :) Näst bäst är det nog när det snöstormar och man får sitta inne och mysa :) Vinter kom nu!

väntans tider

Nu har nervositeten förflyttats och väntan har kommit, nu skall ingenting bara gå fel! :)

Och för andra är väntans tid slut, Marcus syster fick en liten flicka på 49cm (inte 149cm som jag sa åt mamma :D ) och 3600g. Så nu bor jag med morbro Marcus eller Marcus setä som han vel blir kallad då :P

oij oij...

 
etsi jätkä:
- joka soittaa sinulle takaisin kun katkaiset puhelun
- joka pitäisi sinua kädestä, hänen kavereittensakkin edessä
- joka olisi valmis lähtemään luoksesi vaikka yöllä
- joka ei häpeäisi suhdetta
- joka hymyilee jo ajatellessaan sinua tai vain katsoessaan sinua
- joka sanoo 'rakastan sinua' ja tarkoittaa sitä
- joka ei ole kaikkien tyttöjen perään
Lisää tämä seinällesi jos uskot,että sellaista ei ole olemassakaan :):)

Snubblade över en sånhän på facebook igen... De som lägger sånhäna tänker nog inte alls efter eller nöjer sej bara med för lite.. Det värsta är att den här texten hittade jag som status från ens sida som har poikvän, vet bara människan och är inte kompis där med henne så det är lugnt, känn inte er träffade.. Men jag frågar bara VARFÖR är denna människa med någon som skäms över henne, inte ler när han ser henne, som inte håller hand när andra ser på?? Varför går man med på sånt?? Alla människor i världen borde vel förstå att de duger till nåt bättre än det, speciellt när det finns massor med killar som fyller de flästa av dihär kriterierna om den värkligen tycker om flickan den är med, och tycker han inte om henne varför då vara tillsammans??
Snälla människor, var inte tillsammans med människor som inte älskar er eller acsepterar er som ni är, gå inte med på det, ni förlorar bara i slutändan och kommer ut ur förhållandet med ännu sämre självförtroende ni haft innan...

imorgon

Imorgon blir det igen en titt på huset, priset är färdigprutat och allt borde vara i sin årdning. Så nu är det spännande, men det känns super! Hoppas vi snappt får flytta in och allt går som vi tänkt :) Kommer nog att njuta så, känns faktist lite overkligt, kommer nog att ta en stund fören vi förstår att vi faktist köpt det sen när vi köpt det. Men vi är båda som ivriga barn som väntar på sitt lördagsgodis, hoppas vi bara inte äter upp huset sen... Funderade på att ta med Caesar till huset imorgon, men då ångrar de nog sej och sejer nej hörni vi säljer inte åt folk som vill ha katten och seja sin åsikt om huset.. hmm.. han kommer nog att njuta av huset :) (Marcus skrev just till mej på facebook, Cessan ligger i mina byxor..hmm?? jaa de var i hans arbetsbyxor på golvet men lät lite roligt endå :P) Nu skall jag sluta före jag spårar ut igen med skrivande och det blir en halv roman :P Hej hej och sov gott ni som får sova :)

Ett ätbart hus från google :)


here again

Sitter på jobbet igen, efter 8 hela nätters ledighet, ganska skönt nog med nattjobb om man råkar få såhär bra listor ofta :) Är iallafall ännu också jätte närvös över vad vi får för svar imorgon, håller nog mej vaken bara med det :P men hur ska jag kunna sova när jag kommer hem då?? Jag vill ju sitta framför datan hela dagen och vänta på e-mail eller vid telefonen och vänta på samtal! JU! Jag känner att det börjar bli lite gnälligt nu dethär, varge inlägg handlar om samma sak, men ni får förlåta mej, det här är ju faktist det största valet jag gjort härtills, påriktigt, har aldrig mått såhär på samma gång bra och dåligt som jag gör nu, bra för att det känns faktist bra, och dåligt för räddslan att lägga ut så mycket pengar. Vilken tur att jag har människor i min närhet som nu och då frågar nåå hu går det med planerna, så jag lite får prata ut :) Och förståss Marcus, frågade nyss att nu vill han vel ha mej fast jag är lite sånhärn tankspridd, ivrig typ som lämnar kläder på golvet, han svarade kanske ibland med dendär tonen han har när han svarar på nån fråga han tycker har ett självklart svar (har lärt mej hur det låter eftersom jag frågar så mycket alltid av honom som han vet att jag vet svaret till :P ) Tänk sån tur jag har i livet! Så känns det faktist! Jag har hittat min älskling som vill samma saker som jag (förutom att han vill ha en hund och jag en till katt) man får vel ha tur att man alls hittat en älskling! Och så hittade jag en precis sån som passade till mej, Hur kunde Ida 14år veta att just han var en såndärn bra poike, eller har vi bara växt ihop till "likadana"? Nu spåra inlägget ut igen :D

RSS 2.0