Kick

Fick en av mina förskräckliga städkickar! Varför varför varför kommer dom alltid till natten?? Joo jag vet nog varför dom kommer till natten, antingen är det föratt det skall hända nåt roligt eller som jag ser fram emot nästa dag och inte därför vill eller kan sova eller så föratt jag mår dåligt och inte vill ligga ner mej och få tankarna att rulla runt utan bara avreagera mej med att skrubba skrubba skrubba. Denhär gången är det som tur det första alternativet, nu är det bestämt att på torsdag far vi och provköra båten och hoppligtvis blir det affärer och imorgon är det som sagt flytten. För mycke på samma gång för min lilla hjärna. Fick iallafall den hejdad med att se på klockan och tänka morgontur imorgon morgontur imorgon morgontur imorgon. Men storstäda skall jag eller måste jag, imorgon kanske? Har ju en bra början nu :) Gonatt!

Flytt!

Imoron börjar flytten på jobbet!! IIIHHH!!!! E riktit riktit ivri! Ska bli härligt med riktit nya utrymmen å små grupper! Imorgon skall jag och 2 andra från jobbet vara på nya avdelningen och fixa allt i årdning, hänga upp gardiner, bädda sängar och allt möjligt sånt :) Kul kul kul! :)

Var förresten riktit trött när jag kom hem från jobbet, och just som jag blivit på bra humör igen märkte vi att caesar kissat ner hela sängen. Där for det goda humöret... Får vel skylla mej själv som inte bytt sanden i lådan... Va de kan harma!

ändrade planer..

Tänket INTE gå till träningsverket idag och tänker INTE gå och prata om nån tatuering idag, allt går bara fel känns det som mittiallt, ingenting lyder mej. Tänker krypa in under täcket tillbax och se på tv tills marcus slutar jobbet 20.30, sen gå till butiken och handla lite och sen hopplitvis ha energi för en promenad...
Känner mej lika sur som Marcus ser ut här. Fast han är ju fler gånger sötare såklart..

Ledig dag :)

Ska tillbringa min lediga dag förutom på soffan på träningsverket, dom har öppet hus så hela dagen får man pröva på olika pass i 30 min. Ska pröva på shake it och body balance :) har ju gått mest bara på body pump och på sista tiden bara cyklat, ska bli kul att pröva nåt nytt :) Så har dom också där en specialist på kostillskott, ska höra med honom vad han tycker om att om man borde äta någo extra proteiner eller nåt, tränar ju endå inte så hämskt mycket tycker jag.. Men var och varannan där sir ju ut att hälla i sej nån slags kosttillskott.. Är själv lite fundersam över om det faktist är bra... Sen tänkte jag också gå in till tatueraren och höra lite :P

Tatuering

Har länge funderat på att laga nån slags tatuering nånstans, men inatt drömde jag om att jag lagade en likadan tatuering som mamma har som symbol för min familj, tyckte det känndes som en bra idee så de blir en sån på axeln fast jag vill ändra på den lite, det är ett hjärta med en liten krusidull, skulle kanske kunna laga nån slags klängerväxt med hjärtorna som löv? På axeln vill jag iallafall ha den, eller axeln/skulderbladet. Nån som har några tips när det handlar om tatueringar??

Mmmm!

Vi köpte idag med Marcus på vägen hem från jobbet jordgubbar med glass, behöver jag seja annat än mmmm!? :)
Cessan ville också ha :P

Klarade inte av det...

Klarade inte av att sluta... Började fundera... Jag har ju dysleksi (nu kommer alla mina diagnoser fram på samma kväll i förra inlägget astma och allergi och nu skriver jag om dysleksi, det kommer inga fler jag lovar!) men endå tycker jag om att skriva, hur går det ihop? Det är ju jätte bra! Bet är ju enda medicinen det finns mot den vad man nu kallar det handikapp skulle jag inte kalla det och absolut inte sjukdom, lite handikapp är det ju nog, det försvårar ju vardagden. Vissa sejer ju att det är samma sak som att ha glasögon men att det bara inte finns glasögon för den synskadan, men jag ser ju bokstäverna! Det är ju bara det att de byter plats eller blir en annan bokstav eller bara blir spegelvängda skrev en gång Snellman med s:et åt fel håll, fick mycket roligt när någon påpekade om det :D
På senaste tiden har man ju börjat undersöka dyslexi så mycket att nästan varannan människa har ju det, när jag var liten var det MYCKET MYCKET få som hade diagnosen dysleksi, bara de som hade mycket grov. Fick en tanke här en tid sen, tänk om det normala är att ha lite dysleksi, sen finns det såna som är skrifltigt och "läsligt" begåvade som är enligt nuvarande tankesätt är "normala" och så finns det såna som nu har svår dysleksi som då skulle ha dysleksi, förstod ni alls? Nu måste jag tvinga mej i säng! Börjar klo 7 imorgon, vill inte ens tänka hur lång eller rättare sagt kort min natt kommer bli! Gonatt!

Längtar och väntar!

Har aldrig förut varit någon speciell sommarmänniska, men nu, plötsligt väntar jag på sommaren som aldrig förut! Fast jag har knappt nån ledighet i sommar. Har en kännsla av att det beror på att jag klarat mej helt utan kortison hela våren, antihistaminerna har jag slarvat med som aldrig förut och öppnande har jag bara använt före träning och ENDÅ känns det bättre än jag vet inte när! Andra märker ju såklart att jag är täppt och andas tungt och så men för mej känns det härligt att kunna njuta av våren och försommaren iallafall nästan fullt ut! Har nu bestämt mej att börja äta mina antihistaminer regelbundet och efter läkarens ordination, vem vet kanske jag blir helt av med alla problem då? Det sku vara härligt!
Var tvungen att lägga hit en till av mina dimissionsbilder som är tagna för ganska exakt 1 år sedan, tänk jag har redan i ett år haft rätten att få kalla mej närvårdare, är nog egntligen ganska stålt över den titteln, en tid tyckte jag att äh, typ halva världens befolkning är närvårdare så det är vel inget fint med det men har nu lärt mej att kanske det inte riktigt är så endå, alla passar inte för det yrket så som med alla yrken. Jag är iallafall nöjd med att jag hittat nåt jag trivs med och hoppas både arbetskompisar och patienter tycker jag passar där jag är, och alltid kan man ändra på sej och i dethär yrket ändrar man varge dag lite på sej och lär sej nya saker och nya vinklar att se på livet från. Konstigt vad mycket man kan lära sej av gamla människor om man har en liten stund att faktist lyssna vad de har att seja.
När jag började skriva hade jag tänkt seja att jag är såå nöjd över mina dimissionsbilder och tänkte fråga av er om man får seja så om bilder på sej själv, att oij vad jag är snygg på den bilden, får man det? Men som vanligt spårade det lite ut och blev lite mer djupare, men det är vel bra det, har märkt att när jag skriver här får jag ibland själv också lite igång tankarna, med att faktist skriva ner vissa saker, lär mej lixom saker om mej själv på samma gång som jag lär er om mej. Men NU ska jag sätta . annars fortsätter jag i en evighet att skriva punkt

Fredagsmys <3

Idag blir det fredagsmys, marcus har somnat redan men jag får mysa för mej själv med min skål med torkade äppelringar och yoghurt/choklad mandlar och Forrest Cump :) var en sväng in till gott och nyttig idag, sku kunna köpa hela affären! Älskar torkad frukt och nötter! :)
Ha en bra fredagskväll alla!
(trodde det var typ 5 som läste bloggen men hittade var man ser hur många som läser och har haft 33 unika och 47 öppnade sidor, alltså har 33 oika sett på min blogg varav några har läst några extra gånger idag :P Jag vet någon som är nöjd! :))

Smoooothie :)

Slurp slurp!
Perfekt efter att man varit ute på promenad/länk vad det nu är vi brukar göra, power walk kanske? Fixade en sånhärn smoothie ikväll efter att vi varit ute och gå. Hade det riktit mysigt ute, satt en stund på en brygga och så hittade vi en superstor gunga man kunde typ ligga i och blev barn till en stund igen :P
I smoothien la jag lite av allt jag hittade här hemma, frysta jordgubbar och hallon, mandarin, mjölk, turkisk yoghurt (har ni märkt att jag lägger det i allt ;P ), piki lite honung och appelsinjuice och en frust jordgubb som topp. Marcus la dessutom soyaprotein i sin, jag är allergisk för soya så jag fick nöja mej med en nästan proteinfri smoothie, borde man kanske köpa mjölk eller ägg protein? Nån som har erfarenhet av vad som är bra?? Det sku annars ha passat superbra med lite mynta helt bara som blad i och ge lite smak!

Nästa vecka har vi annars flytt med jobbet, börjar nog vara lite ivrig och spänd så småningom men det ska bli sååå roligt! Vi får en helt ny byggnad ochhälftenen så små avdelningar, själv hoppas jag att man har mer möjlighet att t.ex. baka med de boende som vill eftersom vi har ett ganska stort kök. Fast sanningen är ju att sommarn kommer vara ett stort kaos före vi kommer in i alla nya rutiner! Väntar med spänning!
Sen har vi ju också taklyftar i alla rum som är såå behändigt, vi fick själva åka i dom på lyftskolningen och det var faktiskt skönt att hänga där!


Boktips!

Fick syn på denhär boken idag och bara måste köpa den! Härlig bok, han skriver om sommaren och olika sommarhögtider och där ibland finns det en massa härliga recept, både till vardags och fest. Och nästan det bästa av allt är nog bilderna, härliga dukningar uten i naturen och annat fint, får massor med inspiration! Han skriver "Jag tror väldigt mycket på att lyfta vardagen några snäpp, att ungefär 300 dagar om året kan bli lite mer upplevelsefyllda, Detta kräver faktiskt inga större engagemang eller att maten behöver vara exklusiv och krånglig att tillaga. Det tar inte längre tid än att duka vackert eller att laga mat med lust och omsorg, det gäller bara att få det att bli en okonstlad rutin." Han tänker precis som jag!
Den här gubben har också en blogg http://www.hannusarenstrom.com/ har inte ennu läst bloggen nogrannare men om den är lika bra som boken härtills har varit är den nog också bra :)

skön dag :)

Har varit på riktit bra humör idag! Härligt med såna dagar! Först hade jag en bra dag på jobbet som dessutom var kort och gick snabbt, 7-13 var jag på jobb, sen kom jag hem och vilade en stund före jag åkte iväg till träningsverket (ska nästa tisdag om jag får arbetsturen bytt gå en grundkurs i styrketräning, spännande!) Direkt efter träningen eller rättare sagt efter duschen åkte jag iväg till ett par komipsar och grilla och nu är jag här, hemma under täcket i väntan på morgondagens lyftkurs på jobbet :)

Vill ha!!

Fan Favorites ($57 Value)
Vill ha alla domhär 3! Perfekta vardagsparfymer för den som inte vill ha/tål starka eller doftande parfymer men endå vill dofta nåt annat än bara människa. Warm cotton e nog min favorit, doftar lite tvättsuga men de doftar ju gott? :P Shower frech är också god, tänk att gå hela dagen och dofta som om du just kommit ur duschen! Egentligen tycker jag om alla Cleans dofter och därför har jag ingen, kan ju inte välja!

Sovrummet

Ett par bilder på nya sängen och nya tavlorna. (jätta svårt att få en årdentlig bild eftersom nån vägg alltid är ivägen) Caesar har också sluppi med på bild :)
Ett hörn av tyget som ska bli en stor tavla ovaför sängen.

Årets sommarplåga?

http://www.youtube.com/watch?v=JXD_8Lat5hs&feature=related Årets sommarplåga? Tror det kan vara det.. Men för att det inte skall vara en typisk ligga sommarplåga tycker jag faktist den handlar om att "om jag inte är mej själv och gör mej till sån du vill, vill du ha mej då" , så förstår jag den :)

Fullt upp.

Har haft lite fullt upp så har inte hunnit blogga.. Största delen av tiden har ju gått åt till att sova i en riktig säng så fullt upp å fullt upp men jaa... Nu ha ja ju faktist gjort någo å! Igår hade vi personalpiknick på lilla holmen och spelade lite mölkky och hade trevligt. Vi hade ett spel som var konstigt roligt, det var en av arbetskompisarna som hade med sej ett litet paket åt alla, alla fick öppna sina paket och visa vad de fått och sen fick vi alla kasta tärning i 10 minuter och när nån fick en 6 fick den sno en present, allas inre barn kom verkligen fram! Sen kom vi hem å satt på pjamasarna men kom på att neeej, de e ju LÖRDAG, nu ska vi ut, så vi gick ut på Arken och på vägen hem lyckades marcus tappa sitt bankort under en terass/trappa, som tur får ingen tag på det om den inte får för sej att riva hela trappan... Jaa så for vi hem då och nu på morgonen fick Marcus ett samtal av en kompis från militären att han är här på ön nu så när ska dom träffas, så jag tänkte som vanligt tränga med mej :P
En lite halft suddig och mörk bild från förrgårdagens promenad, tänkte att nu skall jag ta kameran med när de finns så många vackra platser, men va brukar hända när man tänker så?? Jo, 4 bilder fick jag, sen BATTERIET SLUT!!! ARGH!

SÄNGEN!

Idag kom den länge påväntade sängen! :) ihopmonterad fin och skön nu, skall nog lägga upp en bild bara jag orkkar :)

Mums!

Vi har lyxa till det lite med Marcus ikväll och gjort god middag tillsammans, och oij va de ble gott! MUMS!
Ni ser troligen själva också va där e men ifall ni inte gör de e de stekt lax, hemgjorda klyftpotatisar, sallad med redisa, spenat, körsbärstomat och gurka och till sist en klick turkisk yoghurt. En klyfta citron ennu och det sku ha varit perfekt!
Nu ska vi sä på skräckfilm, hade tänkt dippa grönsaker under filmen men det ryms nog inte mer!
Hoppas ni också har en bra kväll för det har jag! :)

Shopping!

Var som sagt idag och shoppa med mamma och Sandra. Hittade både löparskor och löpardräkt. Prövade ungefär alla löparskor i hela butiken och tillsist blev det de billigaste som var på special som passade mina fötter bäst, tänk sån tur! Dessutom hade de ett slags stöd så man har foten i rätt ställning att den inte böjs inåt som mångas fötter kan göra, och hjälper också mot plattfothet. Så hittade jag också en sommar/vår rock och ett par bh:n, supernöjd med allt! Rocken var dessutom på special den också och bh:na helt passliga jag som har så svårt att hitta rätt storleks bh!
ADIDAS RSP STABILITY 3 W WHITE  / BLUE
Adidas löparskorna jag hittade (inte de snyggaste men man ska ju tänka på bekvämligheten) De var nu 69,90€ hade förut kostat över hundringen.
SOC W RUN TIGHTS S11 BLACK
SOC T RUN WIND JKT S11 BRIGHT PINK
Löpardräkten jag köpte (fast rocken är mer röd än pink i värkligheten) fick dom i ett paketpris för  39,90€ märket är Soc
RACE MARINE W OTERVIK JKT S11 WHITE
Rocken jag hittade i märket Race marine fast min är i svart, kostade förut 49.90 fick den nu för 22,90€
BH:n hittade jag tyvärr ingen bild på men de är från PrimaDonna och var alltför dyra..

Imorgon bär det av tillbax mot mariehamn då, ska nog ta min första löptur då :)

Avslöijandet

Tänker nu avslöija vad vi var å se på på måndag, EN BÅT!! En liten 5 meters Ht båt, ska vi vara exakta en Move 500 Ht. Just perfekt för oss! Man ryms passligt 2st och sova i fören. Tänkja vad härlit de sku vara att kunna glida omkring i en båt i sommar!! På lördag ska säljaren ringa och meddela när vi kan komma och provköra den och startar den bra och far bra framåt och inte verkar på nåt sett söndrig tror jag nog det blir affärer :P OIJ vad jag väntar!!
(de e int denhär båten men den ser precis lika ut förutom att kapellet är beige)

Nu skall jag nog börja klä på mej och fixa mej för snart skall jag iväg till östra centrum med mamma och shoppa lite :P HEJ HEJ!

Min dag

Har hunnit med en hel del idag :) först kom jag hem och umgicks lite med hundarna som jag skrev, sen tog jag en en timmes tupplur med Abbey i fotändan (konstigt nog blev jag trött av resan fast jag sov hela resan). Efter det hade mamma energetix party alltså magnet smyckes party, köpte faktist ett armband, får se om man blir av med krämpor :P magneten skall stabilisera blodcirkulationen och syrecirkulationen? i kroppen och då hjälpa till bla. ledvärk, stress, exem...jaa lite allt, tänkte om jag skulle bli av med lite allergi, och har också huvudvärk ganska ofta.. Får se om det hjälper, tror nog dock att det hjälper mäst bara med att man tror på det, fast å andra sidan har folk som inte trott på det men blivit "tvingade" av frugan också haft hjälp av det så man vet ju aldrig :)
Såhär ser mitt armband ut, förutom att där är diamanter på ca, 1/3 av armbandet, passar perfekt ihop med mitt nomination armband!

Efter det for jag till Paahtimo i Borgå, ett jätte mysigt kafé som är i ett gammalt tegelhus. Satt där med Hanna, Denise och Lotta i några timmar. Måst nog seja att jag har världens bästa vänner! Fast alla efter Yrkesskolan har farit åt olika håll är det som vanligt när vi träffas, förutom att vi har ennu lite mer att prata om :P Där har jag nog några vänner jag tror och hoppas jag skall ha hela livet! Hade värkligen en trevlig kväll! MÅSTE ta om det snart!! Och på rockoff ska vi försöka samlas alla på Åland!! :)
Här har vi fina flickorna från vappen ett år sen :) (+ Emil i lönneberga i bakgrunden)
När vi skulle fara hem var jag en sväng och se på Denises nya lägenhet, fin var den :) Och nu ligger jag här, mitt bland legon och star wars greijer i min brors rum och skall snart börja sova så jag inorgon orkkar shoppa lite träningskläder och löpskor! :) GONATT GOTT FOLK!

Borgå

Hej igen alla efter en lite lat period! Har haft så mycky för mej nu att ha inte hunnit blogga alls nästan. Så nu ha de hänt en hel del :) ska ta och skriva ett inlägg om va ja riktit ha hållt på med, och avslöija va de va vi igår var å se på! (fast åt de flästa ha ja vel ren avslöija, är jätte dålig på att hålla roliga hemlisar)

Men iallafall, kom nyss till borgå och ikväll är vel planen att fara och sitta på nån terass med flickorna, har nog lite lust att ta med filuren här nedanom som jag nu en stund ha fått lära känna, en härlig liten sak!

Eurovision

Nu sir ni vel alla nu på eurovisionen?? Tycker att finland iår har en härli song! Å en bra uppträdare! Såg ni så bra han tog kontakt med kamerona?? Jaa om ja sku få bestämma blir de no eurovosion i Finland nästa år :)
http://www.youtube.com/watch?v=BmEa6rkItGY

Det kanske tar emot, men vi hör ihop, och ingen kan ändra på det.

http://www.youtube.com/watch?v=BCso8H7jyus&feature=related
Tycker så om denhär sången, tycker den far så rakt in, känns som min sång. Nu ska ni int förstå fel! Allt e bra mellan mej å marcus! Men de e ju sant, ibland tar de emot och de ska de också göra, hemligheten till ett bra och långt förhållande är inte att aldrig ha problem utan att tillsammans arbeta sej igenom problemen, det kommer alltid nya problem att arbeta sej igenom men man kan ju tänka det som en positiv sak också, efter problemen kommer man igen lite närmare varann och kan seja åt varann "si nu, vi klara dehär å, då klarar vi nog allt tillsammans!". Är så lycklig över att har hittat nån som tänker lika och inte flyr problemen utan går rakt in och igenom dom om dom kommer ivägen! Det är precis så man skall göra, tar man omvägar blir de bara där nånstans och spöka.

Day 10 - Something that you miss.

Glömde igår att skriva denhär dag greijen men det var endå en svår grij så jag skippar den :)
Men dagens rubrik då, SUPERLÄTT igen, jag saknar alla här nedanför (förutom mej själv då) + hundarna. Så saknar jag förståss en hel del annat och andra också men dethär är nog först på listan, familjen alltså :)

Kluriheter ;)

Veet ni vaad? På måndag ska vi med Marcus och se på nånting, sejer int ennu vad så ni får fundera lite. Men jag kan ju ge ett tips iallafall, det har med vatten och sommar att göra. Kan ni gissa? (mamma å pappa ni får int avslöija de)

Skööönt

Var just ut och gå med Marcus och Essie på en riktig långpromenad, gick först imot essie mot bikuporna och sen längs med stranden ända till gröna udden, sen var vi å hälsa på lilla holmens kaniner och kacklade lite med hönorna och fortsatte längs med stranden till sjöbodara och tillbax till bikupan och sen hem, blev ca.1 timme och 45 min som vi var ute och gick. Det är ju så skönt att kunna gå ute i bara capritrikåer och 3/4 ärmar och ennutill såhär sent på kvällen! Men en sak som är säker är att jag i Borgå skall köpa skor jag kommer lite fortare framåt i än i gångfart, sku vara roligt att prova jogga eller springa lite, men får sjuka smalben i dihär, nån som har bra tips på bra löpskor?? Så borde man ju ha kameran med sej, det är så vackert nu längs med stranden :)
och vet ni vad?? på hemvägen såg jag en svart katt på andra sidan vägen så jag sa kiss kiss, inte tänkte jag att den sku komma men den kom och från andra hållet kom en till fast den var grå! Dom var hur tama somhälst! Kanske inte så bra med tanke på att de var utekatter mitt i stan :/
Vad tycker ni om dihär skorna? Fast de är lite dyra för min plånbok 139€ :/

Day 08 - Your favorite place.

LÄTT! Var somhäls bara jag får vara nära han där ovanför! En människa som alltid gör så som är bäst för mej (fast det inte alltid är det jag själv för stunden tycker är bäst för mej och det är bra det annars skulle jag bli helt för bekväm av mej :P)

Har en dag ledigt nu, skönt, nu gäller det bara att få sej själv upp från soffan och iväg för att hämta bilen från marcus jobb för att sen fara till träningsverket och träna lite, eller skulle jag bara göra på det enkla och "rätta" sättet och gå ut i solen på en promenad, tänk va bra! nu har jag en orsak att mysa under täcket en stund till och fundera ut hur jag skall göra ;)

Day 07 - Your favorite memory

Dehär ha ja fundera på hela dagen, vadå favoritminne? borde man ha någo sånt? Ja har vel många bra minnen men inget favorit precis..
Ett bra minne eller det är egentligen 2 som hör ihop var först när min lillasyster föddes skulle vi gå med pappa och köpa ett mjukisdjur till henne för att hämta till BB, vi gick till butiken Rouge och när vi kom ut hade vi fått parkeringsböter, när min bror föddes hände exakt samma sak. Dehär minne e vel int de bästa för pappa som fick betala böterna men för mej är det ett bra eller lite roligt minne :)
Ett annat minne, eller fler minnen det också är att sitta i fören på segelbåten och se ut mot havet och doppa tårna i vattnet, det är bara så skönt och lugnt och tyst.
Ennu ett bra minne är från förra sommaren när pappa band fast mej i ett rep bakom båten och så fick jag glida efter, konstigt hur tungt det är att komma upp när båten är i fart fast den far bara max ca. 8 knop med segel, tur han övertalade mej att ta repet, tyckte själv att det är vel inte svårt att komma upp därifrån, men det var det :P
Ett till bra minne är när jag fick närvårdarpappren, det var en sån lättnad att slippa dendär oårganiserade skolan, fast alla skolor tycks vara lika oårganiserade, int vet man när man har timmar heller när inte läsordningarna stämmer.
Ennu ett bra minne är när vi var i kroatien med familjen och Marcus, härligt att sitta på någon mysig restaorang på kvällen. Vi hittade ett favoritställe, det var en familj som egde restaorangen och dom var supervänliga, hämtade dynor och filt till min bror när han somnade vid bordet och var alltid på lika gott humör :)
Nä fler minnen ska jag int pina er med, om jag fortsätter slutar jag inte :)

PÅMINNELSE!

Vill påminna er alla som vill vara hårfria nu när sommaren kommer att ta det lugnt med rakhyveln! Lyckades själv raka av en del av vristen idag :P
Och ennu ett litet tips, hitta den perfekta hudvårdsserien, billig, doftar gott, fuktgivade och det bästa, passar tillockmed för mej som kan få allergiexem av baskreme! På bilden finns handkräm, kroppstvål och deodorant. Serien är LdB:s Hydra sensitive Aloe Vera, rekommenderar starkt för alla med känslig hud!

SOMMAR!!

Äntligen har det varit en riktig sommardag! Sommaren till ära drog jag efter jobbet på mej min nya sommarklänning, egentligen är det inte alls min stil speciellt int allt det blåa i den men jag tyckte den vara så söt :) Ock det bästa av allt, brösten ryms och hålls i den utan att man behöver anstränga sej för att inte blotta sej för alla!! Va tycker ni om min nya klänning? Passar jag i blått? egentligen borde jag ju inte det med tanke på min hårfärg..

Är också supernöjd med att jag äntligen klippte lugg åt mej, man kan variera det så, ha den med spännen borta, ha den rak eller lite åt sidan som på bilden :)
Vill ni annars veta vad jag gör nu? Äter JORDGUBBAR! ;) slurp!
Måst vel bjuda lite på mej själv med att visa hur tråkit jag haft ikväll när Marcus var på jobb :P

Om en vecka

På måndag om en vecka tar jag det flygande skrotet Air åland till helsingfors och far hem och hälsa på familjen och inte minst MIN NYA LILLASYSTER! är nog lite rädd varge gång jag skall flyga det flyget eftersom det låter att nån viktig del snart ramlar av.. tur att inte flygresan tar mer än 50min! Väntar på den veckan eftersom jag efter att har arbetat rumpan av mej har 6 dagar ledigt! Tänker vara 3 dagar i Borgå och slappa och 3 dagar här hemma och träna, städa och vad det nu allt finns i vardagen.
Här är en bild på min nya lillasyster Abbey, hon är bara ett kilo stor ännu, en liten loppa, Ska bli rolit att få träffa henne :)
Här är 2 av mina lite äldre lillasystrar, Stella och Jelsa. De är på samma gång bästa vänner och största rivaler, de tävlar alltid om vem som ska få bli klappad, klappar man den ena kommer den andra och tränger sej emellan, de har nog lärt mej att tycka om hundar, var förut rädd för såndäna lurviga söta saker. Hur var det möjligt??
Här är jag och min 4:de, älsta och flinttigaste lillasyster, det är hon som tagit de två första bilderna, hon bloggar också men hon har fotoblogg och är jätta duktig på att ta foton, rekomenderar att ni tar en titt på hennes blogg: http://ssandraess.webblogg.se/ den är lite mer "professionell" än min, tror jag får ha henne att lära mej hur man gör :P

Day 06 - Your best friends.

Har egentligen aldrig haft någon bästa vän, utan många bättre och sämre vänner. Men jag måste vel dra med en liten klichè, min bästa vän är faktist min poikvän, marcus, det finns inget jag inte skulle kunna seja eller göra i hans sälskap. Förutom sånt jag inte ennu kan eller vet förståss.. :P (tror jag ångrar mej nu, han kom med ett av sina mycket torra "ingengörskämt" som jag kallar dom, alla ingengörer har samma humor, fast han är ju inte det ennu men ska kanske bli nångong) Jaa, men Marcus är nog faktist min bästa vän, är inte den bästa vännen den man kan vara till 100% sej själv med?
En bild på mej och marcus för ca. 2 år sen. (hans frisyr har ändrat årdentligt sen dess :P)
En annan av mina bästa vänner har nog blivit hanna, hon bor i vasa nu så vi ses ju inte så ofta men är endå glad att vi har hållit kontakten, man tappar så lätt kontakten med folk när man flyttar..
På bilden finns från vänster Marcus, jag, Nicke (hannas poikvän) och Hanna :)

Day 05 - What you wore today.


Oij oij.. orkkar int ta nån bild, dessutom har jag haft 3st outfiter idag. Först slängde jag på morgonen på ett par jeans och en stor skön tröija, 10 min senare böt jag till arbetskläder alltså helt vanliga vårdarkläder. Medan jag var på jobb fick jag meddelande på telefonen att mitt paket från ellos har kommit så när jag hämtat upp det böt jag till en av klänningarna jag beställt, de mästa jag hade beställt åker tibax men en topp, vanliga svarta leggins, ett par byxor, ett par ballerinan, en svart bastunika, en t-skorta och klänningen då fick bli kvar :)
Försökte hitta bilder på kläderna på Ellos hemsidor men de flästa var från rean så de finns inte där mer...

Var föresten till farmor och farfar på middag idag, fick stekt strömming och potatismos, nam nam :) Fick också hem en hel hög med strömming, dom hade fått 20kg i näten idag morse :)

Men ha det bra! Kanske jag imorgon är lite piggare så det kommer några bilder eller nåt lite mer intressant också :)


Spik köp

Sku fara å handla spik för att få tavlan ihop, nåå spikinköpe blev förutom spik och häftstift som jag satte ihop tavlan med lite till...
Ett par tableter, tyckte dom var mer passliga är mina bambu eller tyg jag haft förut som bara samlar åt sej all mat..
En liten hälsning till alla som kommer in genom dörren :P Lite humor klarar man sej int utan :)
Ett par mysiga stenar som det står lycka och njut på, dom fick sin plats i sovrummet på fönsterbrädet, köpte också två mindre tavlor med stenmotiv till sovrummet (men de får ni se när jag lägger upp bilder på "nya" sovrummet när sängen vi beställt kommer nästa vecka) Tycker stenar är lugnande och att de därför passar i sovrummet, sku villa ha mycke mjuka former i sovrummet, som i feng shui, fast sängstommen vi köpt är allt annat än det. Jaa ni får vel se sen :)
Och sist men inte minst, spikarna, eller jaa tavlan.. är supernöjd över den! Lite speciell men det är sånt jag tycker om :) Sku ennu villa ha tv bordet i samma serie som alla andra vardagsrumsmöbler (och snart ochså sovrums, har dubbeldörrar mellan sovrum och vardagsrum som alltid står öppna så det är att få ihop lugnet jag vill ha i sovrummet och energin jag vill ha i vardagsrummet, men det går konstigt bra) men de får vel bli nångong i framtiden :)

Day 04 - Your day

Min dag idag skulle ha sett ut som ledig dag, men så blev det inte, hamna på jobb när det inte fanns någon vikarie som hade passligt att hoppa in, nåå, övertidsersättning e ju alltid trevligt men kommer bli tungt tills nästa ledighet. Efter jobbet gick jag till banken och öppnade ett sparkonto, nånstans måste jag ju ha att sätta alla mina miljoner jag tjänat idag! ;) Har nu också en sån fiffig greij att varge gång jag betalar med mitt visa elektron far det 1€ till mitt sparkonto, så ju mer jag köper desto mer sparar jag! :P
Sen var jag till en ramaffär och köpte en ram för ett tyg jag köpte för en liten evighet sen, ska spänna upp tyget på den och så ska den få hänga åvanför tv:n, fast nu blir jag lite orolig för det blir tydligen större än jag tänkt, ska nog lägga upp bild på den bara den är klar :)
Nu ska jag bara mysa en stund med Caesar och äta nåt smått och kanske tömma tvättkorgen från tvättad tvätt så där ryms smutsig i den och sen iväg till bilskolans 2:a skede, var där på måndag också, verkar ganska onödigt tycker jag, "använd säkerhetsbälte", "kör inte överhastighet" bla bla bla, javisst det är säkert bra för den som glömt att man ska använda säkerhetsbälte, men de som vet det och endå inte använder kommer knappast använda det efter det här.. Alltså ingen nytta.
Efter bilskolan ska jag ut på en liten promenad, har redan skrivit in det i mitt tränings schema som utförd träning så nu måste jag ju faktist gå :P efter det blir det nog via duschen bums i säng, sen kan jag ligga och vara stålt över att jag faktist fått ganska mycket gjort idag :)

Oij va tråkigt dehär blogget ser ut, bara en massa text...  :P

Cessan

Måst ännu visa min beebi, han tycker om lådor som troligen dom flesta katter :)
Men han e int som dom flesta katter... ha aldri treffa en så sälskapssjuk katt som han, idag när han inte fick ligga på min bok jag läste satt han ner sej på byrån i vardagsrummet och började puffa ner saker och puffade tills jag tog tilbax honom på boken, han ska alltid sitta rakt i synfältet om man så e på datan eller sir på tv eller vad som hälst.. men söt är han :)

Kycklingpasta

Dagens middag, kycklingpasta med massor av färska wockade grönsaker. Tycker maten ska ha färg, då är den mycket godare, å faktist e de ju no godare me färska råvarår fast de e så lätt å billit att bara ha i frysen å ta fram..
När jag lagar mat hatar jag recept, kan nog före jag lagar mat flumma igenom några kokböcker men sen kommer jag endå fram till det att jag blandar ihop nåt eget, i recepten finns det endå allttd nånting man vill ändra på.. Så jag brukar ha svårt att till slut veta vad jag egentligen har lagt i och hur mycket. men det jag kommer ihåg att jag har här är:
Skruvpasta i olika färger
Kycklingfileér i honungsmarinad skurna i bitar
Creme fraise
Röd paprika
Squach
Ätrer ( frusna måst ja vel erkänna )
Brockoli
Salt, vitpeppar, grillkrydda, curry, chili
Å lite spenat på toppen som prydnad :)
Gott ble de iallafall, int så populärt me alla grönsaker enligt den andra halvan ;P Men dom kan man vel plocka bort isåfall :) ti efterrätt ble de passionfrukt, SLURP! (int heller så populärt enligt min andra halva som hoppade över den :P )

Day 03 - Someone you want to look like

Människan på bilden är jag fast många kilo lättare, henne vill jag likna! Och ska likna också :) Har ju en bra början iallafall när jag börjat träna, måst bara få en passli rutin för det, ha bara blivi typ en gång i veckan nu men denhär veckan har jag redan varit 2 gånger! Å de bästa med träningen är att jag inte ens har lust att äta nånting ohälsosamt de dagarna jag är och träna. Ska no bli bra dehär :)

Första outfiten/nya kap :)

Här kommer min första outfit, var lite och vårshoppa här i veckan. Sjkortan och byxona är båda från kappahl och skorna från Zko. Många fler butiker finns här inte på ön som jag hittar nåt i, fast vill jag ha nåt annat är det ju inte lång väg över till sverige :)
(det var annars inte det lättaste att få en bra bild på sej själv :D får nog öva lite eller utse Marcus som fotograf)
Nu ska jag fixa lite mat och sen far jag till gymmet, oij va skönt med ledig dag!

Day 02 - Your hobbys

Mina hobbyn jaa.. Vet egentligen inte riktigt vilka det är, men nyligen har jag börja gå på gym och börjat gilla det, kan ha riktit sug att fara å svettas ibland. :) Så det kan man vel kalla en hobby.
Så håller jag på med lite allt möjlit smått och gott, går på olika konstkurser (senast en glaskonstkurs) och har gjort smycken hemma och tillockmed fått lite sålt i min farmors handarbetsbutik här på åland, men det har hamnat lite åt sidan nu, har varken haft tid eller inspiration. Så gillar jag inredning och matlagning, fast kanske det inte riktigt är en hobby för mej.. Kan shopping vara en hobby?
En bild av ett armband jag gjorde förra våren.

Day 01 - Introduce yourself.

Dethär är jag, Ida Maria Snellman, 20 år. Jag har bott hela mitt liv i Borgå men i augusti 2010 flyttade jag till Mariehamn med min katt Caesar och pojkvän Marcus. För tillfället jobbar jag på ett ålderdomshem i Mariehamn men har som plan att börja studera vidare till sjukskötare i januari nästa år (saknar nog lite högskolelivet, fick ett smakprov i höst när ja studerade på hospitality management fast hoppade av till jul när jag märkte att det är i vården jag hör hemma) jaa.. I Bogrå bodde jag men min familj alltså mamma, pappa, lillasyster, lillabror, två hundar och några möss, ska nog snart flytta tillbax dit men int ennu på några år, alltså int tillbax hem de behöver int familjen vara rädd för men tibax till Borgå :) Å just de! 1.5  fick jag en till lillasyster! En liten chihuahua, Abbey blev hon och heta, ska no hinna ennu i maj å hälsa på henne :)
De va vel lite kort om mej, kommer säkert fram mer senare :)

Stulet!

Stal en sånhän greij från min systers blogg :P Ganska fiffit tycker ja föratt få igång bloggen :)

Day 01 - Introduce yourself.
Day 02 - Your hobbys.
Day 03 - Someone you want to look like.
Day 04 - Your day.
Day 05 - What you wore today.
Day 06 - Your best friends.
Day 07 - Your favorite memory.
Day 08 - Your favorite place.
Day 09 - Your ambitions.
Day 10 - Something that you miss.

Hej alla!

Fick en lite konsti ideé igen och bestämde mej för att börja blogga, har ingen aning om vad jag tänker blogga om men de blir vel lite av allt. Jag har heller ingen aning om hur det funkar och hur jag får bloggen och si ut som "min blogg" men de ska vel visa sej om en tid. :) Nu blir de intressant att se om de faktist var såhär ja får in ett blogg (låter som en gammal tant där som just lärt sej andvända mobiltelefon men kanske jag lite är det..)
Men ha det så bra alla ennu 0 bloggläsare! :)

RSS 2.0